Преглед на съдомиялна машина MPU 700

съдомиялна машина MPU 700Организация, която поради естеството на дейността си непрекъснато се занимава с мръсни съдове, трябва да разполага с надеждна съдомиялна машина с добра производителност, като например MPU 700. Каква е целта на съдомиялната машина MPU 700? Какви са техническите му характеристики, оборудване, как работи и как се монтира? Ще отговорим на всички тези въпроси в нашия малък, но информативен преглед.

Предназначение на оборудването

Всичко професионални и индустриални съдомиялни машини Предназначен за измиване на големи количества съдове в заведения за обществено хранене и други организации, които използват съдове за многократна употреба. MPU 700 е куполна съдомиялна машина, която се използва за измиване на съдове, поставени в касети: чинии, купи, чаши, тави и прибори за хранене.

Размерите на обектите не трябва да са по-големи от 530 x 325 mm. Препоръчва се за организации, обслужващи не повече от 50 места (барове, ресторанти, столове и др.). Производителят на MPU 700 е републиканското унитарно предприятие „Гродненски търговски машиностроителен завод“, който се намира в Беларус в град Гродно.

Характеристики и оборудване на машината

Машината може да пере до 720 предмета на час, докато стандартният цикъл на пране отнема не повече от 80 секунди. Другите технически характеристики на машината също са много прилични.

 1. В една касета можете да поставите: 18 чинии или 36 чаши или 60 прибора или 6 тави.
 2. Машината загрява перилния разтвор до 400C, и изплаква съдовете с вода, загрята до 850СЪС.
 3. Със странични маси машината е със следните размери: дължина – 1900 мм, ширина – 900 мм, височина – 1500 мм.
 4. Общото тегло на съдомиялната с цялото оборудване е около 125 кг.
 5. Очакваният срок на експлоатация на MPU 700 е 8 години.

MPU 700Машината може да бъде оборудвана по различни начини, така че преди да закупите, трябва да проверите с продавача какво ще бъде включено в пакета. Но обикновено продуктът идва с:

 • секция за миене (1 бр.);
 • маса за зареждане на касети (1 бр.);
 • маса за разтоварване на касети (1 бр.);
 • касети (5 бр.);
 • мрежа (1 бр.);
 • рафт (2 бр.);
 • задушаващо устройство (1 бр.);
 • опори (6 бр.);
 • гофриран сифон (1 бр.);
 • подвижна тръба (1 бр.);
 • кутия с резервоар за препарат (1 бр.);
 • гайки и шайби (24 бр.);
 • предпазител 6.3A (3 бр.);
 • дюзи (4 бр.);
 • мембрана, пръстен, маншет и уплътнение (по 1 бр.).

Стопящата връзка, дюзите, пръстените, уплътненията и маншета са предназначени за помпата, дозатора и резервоара за бойлер.

Как работи машината

Паспортът за домакински уреди показва, че машината е програмирана за 3 цикъла на работа: измиване, пауза, изплакване. Прането продължава 65 секунди, паузата е 5 секунди, а изплакването е 10 секунди. Съдовете се измиват благодарение на помпата. Той взема препарата от ваната и го разпределя в спринклерите. И изплакването се извършва благодарение на подаването на гореща вода, която идва от бойлера и се подава към спринклерите.

Необходима е пауза, за да превключите потока на перилния препарат и горещата вода. Системата за управление на машината може да увеличи паузата между измиване и изплакване, ако нагревателният елемент няма време да загрее водата, което обикновено се случва при интензивна работа на уреда. Температурният сензор контролира нагряването на подаваната вода и елиминира възможността за подаване на студена вода за изплакване.

Благодарение на фабричните настройки температурата на водата за изплакване е 850C, но може да се намали или увеличи чрез завъртане на винта на потенциометъра. Ако трябва да намалите температурата, завъртете потенциометъра обратно на часовниковата стрелка, ако трябва да я увеличите, завъртете го по посока на часовниковата стрелка. Просто е.

Ако след регулиране на температурата термопревключвателят започне да работи, което предпазва нагревателния елемент от прегряване, това означава, че водата за изплакване кипи, трябва да намалите температурата на нагряване.

Как да инсталирате

Монтажът на MPU 700 трябва да се извършва от акредитирани специалисти, които са сключили споразумение с RUE Grodtorgmash. Първо се разопакова пералнята. Трябва да проверите наличността на всички компоненти. Монтираме товарната маса и след това прекарваме гъвкава линия през нейната втулка, която свързваме към спринклера. Монтираме самата машина във вертикално положение според нивото. Допустимата разлика не трябва да бъде повече от 2 градуса.

След това трябва да сглобите масите за товарене и разтоварване и след това да ги прикрепите към секцията за миене. С помощта на специални опори може да се регулира височината на масите. Обърнете внимание на регулирането на наклона на масата, където се разтоварват касетите. Водата трябва да тече във ваната. Не забравяйте да закрепите рафтовете за съхранение на касети. Следващата стъпка е да премахнете защитното фолио от всички компоненти. След това трябва да се свържете към водоснабдителната, канализационната и електрическата мрежа съгласно инструкциите, включени в комплекта MPU 700.

И така, индустриалната съдомиялна машина MPU 700 има прост и надежден дизайн и е в състояние да изпълнява функциите си перфектно в продължение на много години. Има достъпна цена и е лесна за сглобяване и пускане в експлоатация. Идеален вариант за малък и среден бизнес.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня