Можете ли да използвате обикновен препарат за миене на съдове в съдомиялната?

обикновен препарат за миене на съдовеВисоката цена на специалния прах и таблетки за миене на съдове в съдомиялна машина насърчава потребителите да предприемат рискови експерименти. Какво ли не изсипват хората в съдомиялната машина вместо прах, сода, горчица, лимонов сок и цял куп други химикали. Някои хора се интересуват дали е възможно да се налива обикновен препарат за миене на съдове в съдомиялната машина, тъй като е много по-евтино. Първоначално тази операция изглежда съмнителна за нас, но ако се интересувате, ще се опитаме да разберем този въпрос подробно.

Ако излеете гел за пране на ръце?

Дори най-скъпият гел за съдове е по-евтин от добър препарат за миене на съдове в PMM и това не е случайно. Таблетка или прах за съдомиялна машина съдържа мощни, концентрирани химикали, които не могат да се сравняват с обикновения гел по отношение на ефективността. Оказва се, че ако изсипем няколко грама гел Fairy в съдомиялната и пуснем програмата, ще се окажем с неизмити чинии и тенджери. Какво друго може да се случи?

  1. Обикновеният препарат за миене на съдове може да бъде много пенлив. По време на изпълнение на програмата пяната ще се разпространи във всички посоки и може да повреди електронните компоненти на съдомиялната машина.
  2. В перилни препарати като таблетки, производителят добавя специална сол, която е необходима за възстановяване на йонообменника на съдомиялната машина. Без сол в машината ще започне да се образува котлен камък. Ако често миете съдове с обикновен препарат и не добавяте сол, съдомиялната машина ще се повреди с времето.

Солта може и трябва да се добави в специалното отделение на съдомиялната машина и се уверете, че тя не изтича.При необходимост се посолява.

  1. Някои модерни съдомиялни машини няма да стартират, освен ако в специалното отделение не се добави прах или таблетка. Техните сензори не реагират на обикновен гел, така че системата просто няма да позволи измиването да започне.

Как да заменим таблетките и праха?

Отхвърлихме обикновения гел за миене на съдове като потенциален заместител на специален препарат, но желанието да спестим пари не е изчезнало. Как наистина можете да замените специални таблетки и прах, така че съдовете да се измият добре и да няма проблеми. Всъщност намирането на добър заместител не е толкова лесно. Разбира се, има много рецепти за домашно приготвени препарати за миене на съдове, но по отношение на ефективността е трудно да се сравнят с купените от магазина. Да дадем примери.

  1. Лимонов прах. Вземете 100 g лимонена киселина и я смесете с 400 g калцинирана сода. Към получената смес добавете 50 г боракс. Полученият прах трябва да се съхранява на сухо и тъмно място и да се използва при необходимост. Този домашен прах почиства малко по-лошо от праха, закупен от магазина, но е евтин и не уврежда частите на съдомиялната машина.миене на съдове в PMM
  2. Таблетки за детски прах за пране. Взимаме безопасен детски прах за пране за автоматична пералня, приблизително 300 г. Добавете 150 грама калцинирана сода и 30 ml глицерин към праха. След това добавете малко вода, разбъркайте кашата и я поставете във формички за лед. След изсушаване на батерията ще получите домашни таблетки за миене на съдове.
  3. Солен прах. Вземете 150 г готварска сол и 150 г калцинирана сода. Смесете тези компоненти, добавете 50 g боракс, разбъркайте всичко добре и поставете праха на сухо място. Ако ще съхранявате праха за дълго време, по-добре е да го изсипете в херметически затворен сух пластмасов контейнер.
  4. Магнезия на прах. Трябва да вземете 400 g магнезий, да го смесите с 200 g калцинирана сода и 100 g бебешки перилен препарат. Получената смес може да се използва и за миене на съдове.

Не трябва да приготвяте прахове и таблетки на базата на горчица. Въпреки че горчицата отмива мазнините, тя има и негативен ефект върху частите на съдомиялната машина. Факт е, че синапеният прах набъбва в гореща вода и се утаява върху частите на машината, което води до повреда. Също така не се препоръчва да наливате оцет в съдомиялната машина, тъй като миризмата му ще отнеме много време, за да се разсее и ще създаде много проблеми. Какво друго е възможно сменете препарата за PMM прочетете в отделна публикация и плавно преминаваме към заключението.

Така че използването на обикновен препарат за съдове в съдомиялната машина обикновено е неефективно и дори опасно. Така че е по-добре да откажете такива експерименти, в противен случай може да се окажете със скъпи ремонти.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня