Мощност на пералня LG

Мощност на пералня LGКогато купуват нова пералня, потребителите обръщат внимание на много характеристики: допустимо тегло на товара, набор от програми и опции, цена и консумация на енергия. Ефективността на пералната машина директно зависи от последния индикатор. Не е за нищо, че производителят поставя маркировки, указващи този параметър директно върху тялото на устройството.

Нека да разберем каква може да бъде консумацията на енергия на пералня LG. Нека поговорим за най-енергийноефективните модели, които се продават днес. Нека обясним как се изчислява този показател в производството.

Най-енергийно ефективните LG CM

На пръв поглед изглежда, че разликата в консумацията на киловати между различните модели на LG е малка. Въпреки това, ако направите математика, за няколко години работа, една твърде „лакома“ машина може да струва на потребителя доста пени. Препоръчително е незабавно да изберете енергийно ефективни перални машини, които ще „изяждат“ поне киловат на цикъл. Нека поговорим за най-икономичните SMA на тази марка.

Пералните машини на LG, които имат клас на енергопотребление от „A“ до „A+++“, се считат за най-икономични.

 • SMA LG F2J3HS0W за 7 кг вещи с инверторен мотор. Характеризира се с консумация на енергия от 1,06 kW/h, клас на енергийна ефективност “A+”. Паметта на тази машина съдържа база данни от 20 хиляди възможни комбинации от тъкани, така че може да избере оптималния алгоритъм за пране за всяко пране. Възможно е презареждане след стартиране на цикъла. Интелигентността съдържа 14 основни режима и различни допълнителни функции (заключване за деца, отложен старт и др.). Скорост на центрофуга – до 1200 об/мин. Цената на модела е около $490.LG F2J3HS0W
 • Пералнята LG F2T9HSBB с капацитет до 7 кг консумира само 0,79 kW/h на цикъл. Устройството разполага с 14 различни режима на пране, включително функцията Steam. Приемливо е да контролирате SMA с помощта на смартфон. Максимална скорост на центрофугиране – 1200 об/мин. Енергиен клас “А++”. Интелигентната система разчита вида тъкан, както и теглото на артикулите, заредени в барабана, и въз основа на това настройва параметрите на цикъла. Цената на модела е около $530.LG F2T9HSBB
 • Машина LG F12B8WDS Frontalka може да пере до 6,5 кг пране наведнъж, може да се монтира отделно или да се вгради под плота. SMA е оборудван с високотехнологичен инверторен двигател. Консумирана мощност – 1.1 kW/h. Има възможност за обработка на артикули с пара. Машината има в паметта си 13 програми за пране, включително „Спорт“, „Ежедневно“, „Антиалергия“, „Детски дрехи“, „Еко“, „Самопочистване на барабана“. Максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута. Цената на модела е около $380-390.
 • Следващият икономичен модел е LG F2V5GS0W с максимална товароносимост 8,5 кг и инверторен двигател. Тясната машина поддържа 14 програми за пране, което ви позволява да изберете оптималния алгоритъм за грижа за всеки артикул. Възможно е презареждане през главния люк след стартиране на цикъла. Консумирана мощност 1,25 kW/h. Устройството се управлява от смартфон чрез Wi-Fi. Максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута. Технологията „6 движения за грижа“ осигурява най-нежната грижа за вашето пране. Има функция за обработка с пара. Цената на този SMA е $490-500.LG F2V5GS0W
 • Пералнята LG F4M5VS6S получи много положителни отзиви от потребителите. Фронталната машина с инверторен двигател може да пере до 9 кг пране наведнъж.Размерите на устройството с такъв капацитет са съвсем стандартни - 64,5x64,5x88,5 см. Оборудван със сензорен екран. Моделът е с клас на енергийна ефективност “А”, консумацията на енергия е 1,35 kW/h. Скоростта на центрофугиране може да се регулира до максимум 1400 оборота в минута. Има опция за презареждане на пране. Специалните технологии включват „6 движения за грижа“, „NFC“, „Премахване на гънки“, „Обработка с пара“. Цената на SMA е 51-52 хиляди рубли.

Когато избирате нов „домашен помощник“, не забравяйте да обърнете внимание на индикаторите „Консумирана мощност“ и „Клас на енергийна ефективност“. Въз основа на тези параметри можем да направим заключение за ефективността на машината. Твърде „лакомите” перални машини ще увеличат значително сумата в сметките ви за ток.

Изчисляване на мощността при производство на LG

Мощността на автоматичните машини се изчислява в производството, експериментално. Алгоритъмът за тестване на всички перални машини LG е един и същ. Фабрично се извършва следната последователност от действия:

 • в машината се поставя памучен плат (теглото му съответства на максималното тегло на натоварване на SMA);
 • избран е режимът „Памук“ с нагряване на водата до 60 градуса;
 • пералнята е свързана към специално устройство, което изчислява количеството консумирани kW;
 • цикълът започва;
 • В края на прането записаните стойности се разделят на теглото на прането и продължителността на цикъла.

По време на фабричен експеримент се изчислява мощността, консумирана от автоматична машина за изпиране на 1 кг памучно пране на час.

Данните за мощността, изчислени в производството, се считат за средни. В зависимост от параметрите на цикъла действителната консумация на kW ще бъде различна. Ако заредите машината само наполовина, поставите синтетика вместо памук в барабана и изберете бърза програма вместо стандартна, тогава индикаторът за консумация на енергия ще се промени.

Като цяло, следните фактори влияят върху броя на консумираните киловати по време на пране:производство на перални машини

 • тип пералня (полуавтоматичните машини "изяждат" повече електроенергия от напълно автоматичните модели със същите параметри на пране);
 • вид тъкан (синтетика, вълна, смесени материали, продукти с пълнеж, различен от памук, това се отразява на мощността, консумирана от машината);
 • работеща програма (колкото по-ниска е температурата и колкото по-кратък е режимът, толкова по-малко киловати "яде" машината. По време на дълги цикли нагревателният елемент и двигателят работят по-усилено, следователно консумацията на енергия се увеличава);
 • натоварване на барабана (колкото повече неща се поставят в пералнята, толкова по-голямо ще бъде натоварването на основните компоненти на пералнята. Съответно консумацията на kW ще се увеличи).

Въпреки факта, че консумацията на енергия е доста променлив показател, много е лесно да се оцени енергийната ефективност на конкретен модел LG. Цялото оборудване се тества фабрично по един алгоритъм. Следователно, ако при експериментални условия една пералня консумира повече киловати от друга, тогава това ще бъде така за всички параметри на цикъла.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня