Мощност на пералня Electrolux

Мощност на пералня ElectroluxНе напразно консумацията на енергия на пералната машина Electrolux трябва да бъде посочена на фабричния етикет - ефективността на машината зависи от това. Ако изберете твърде „ненаситно“ оборудване, тогава дори ниската цена няма да спаси ситуацията, тъй като сметките за жилищни и комунални услуги ще покрият всички предимства. За да не направите грешка, трябва да оцените този параметър заедно с цената, капацитета и функционалността.

Но първо трябва да знаете какво е мощност, как се измерва и каква е ползата за купувача. Нека да разгледаме нюансите и да разгледаме най-икономичните перални машини от Electrolux.

Как да изчислим този параметър?

Консумираната мощност от оборудването се изчислява фабрично и в строго определен ред. Всичко се случва на практика: памучното пране се зарежда в пералнята на максималния капацитет, след което започва режим със загряване на водата до 60 градуса. Машината е свързана със специално оборудване, което отчита „изядената” електроенергия по време на цикъла. Получената цифра се разделя на теглото на изпраните дрехи и продължителността на програмата. В резултат на това се показва броят на киловатите, изразходвани от уреда на час за почистване на 1 кг памучен плат.

В действителност мощността, консумирана от пералнята, се различава от „нормата“, тъй като условията на пране се променят.

Записаната по време на теста мощност не е постоянен параметър. Това остава само при определени условия: при пране на памук с максимално натоварване на барабана и нагряване до 60 градуса. Това рядко се случва в ежедневието, понякога се пере синтетика или вълна на бърза или икономична програма и с полупразен резервоар. Всичко това се отразява на крайната консумация на енергия.По-точно крайните киловати се влияят от:как се изчислява мощността

 • тип перална машина (полуавтоматичните машини са по-икономични от автоматичните);
 • тип тъкан (синтетика, смеси или коприна се различават от памука по тегло и структура на влакната, което се отразява на изразходваните вата);
 • работеща програма (нискотемпературните и ускорените режими не изискват продължителна работа на нагревателния елемент или двигателя, така че когато са включени, машината консумира по-малко);
 • зареждане на барабана (колкото повече пране се пере наведнъж, толкова по-интензивно работят модулите и толкова повече електроенергия се консумира).

Въпреки променливостта параметърът мощност остава важен и показателен. С негова помощ можете да сравните модели, като изберете най-икономичния и следователно печеливш агрегат. Изчислението е просто: ако оборудването „изяжда“ по-малко kW при пране на памук при високи температури, това означава, че машината ще пере по-икономично при други програми и тъкани.

Нека дешифрираме знаците

Консумацията на енергия, подобно на други ключови параметри на пералната машина, трябва да бъде посочена на фабричния етикет и етикета с цената на магазина. За улеснение на купувача, показателят не е даден с цифра, а е обозначен с буквата от A до D в съответствие със скалата за енергийна ефективност. На съвременните машини често се добавя „+“, което показва по-голяма ефективност на оборудването. По правило съвременните перални машини получават един от общоприетите класове на енергийна ефективност:

 • A+++ е най-икономичният клас, в който машината изпира килограм памук, изразходвайки 0,13 kW на час;
 • A++ – консумират се не повече от 0,15 киловата на час;
 • A+ – максималната консумация е 0,17 kW;
 • А – пералнята “навива” 0,19 киловата на час;
 • B – тук машината може да изкара едночасов цикъл с хлопки от 0,23 kW;
 • C – допустима консумация на енергия до 0,27;
 • D е най-неикономичният клас, тъй като на килограм памук се „навива“ около 0,31 kW на час.

енергиен клас

Машините Electrolux клас A+++ се считат за най-икономични.

Въз основа на класа на енергийна ефективност можете да оцените бъдещите разходи. Достатъчно е да умножите дадената цифра по максималното тегло на товара на Electrolux. Например, машина с капацитет 5 kg и клас A+++ ще изисква около 0,65 киловата за един часов цикъл.

Важно е да запомните, че изчисленията ще бъдат приблизителни. В ежедневието пералните машини работят в „нестерилни“ условия, при различни температури, различно натоварване, а не само с памучно пране. Много зависи и от продължителността на цикъла: колкото по-кратка е програмата и колкото по-слабо е нагряването, толкова по-икономични са пранията Electrolux. За полуавтоматични машини се предоставя различно тълкуване на енергийната ефективност, тъй като степента на максимална мощност варира значително.

Колко „лакоми“ са Electrolux?

Трудно е да се срещне много „лаком“ Electrolux: машините от клас „D“ изобщо не се произвеждат поради високата им цена, а „C“ и „B“ са много редки. По правило дори бюджетните модели в магазините получават минимално ниво „А“. Кои марки от този производител са най-печеливши? Нека да разгледаме мини преглед на перални машини от най-висок клас.Electrolux PerfectCare 600 EW6S2

 1. Electrolux PerfectCare 600 EW6S2. Свободно стоящ преден панел, който привлича не само със стилния си дизайн с черно чувствително на допир табло, но и с ефективността си. Машината е с клас “A+++”, тъй като консумира около 0,12 kW на час. Барабанът побира максимум 7 кг пране, управлението е електронно, има и дигитален дисплей. Моделът ще ви зарадва и със скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута, 14 програми и пълна защита срещу протичане.
 2. Electrolux PerfectCare 600 EW6S4.Евтина пералня с капацитет до 4 кг, дисплей и сензорно управление. По отношение на консумацията на електроенергия модел с клас на енергийна ефективност А+ е в икономичния диапазон. Други характеристики не са по-лоши: скорост на центрофугиране до 1000 об / мин, режими - 14, ниво на шум - до 58-77 dB.
 3. Electrolux EW6F4R21B. "Гигант" с капацитет 10 кг. Въпреки впечатляващото натоварване, машината "изяжда" рекордните 0,06 kW, което показва високата ефективност на оборудването. Интересно е, че обемът на консумираната вода по време на стандартния цикъл е скромен - около 46 литра. В същото време функционалността на модела е на същото ниво: скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута, защита от деца на панела, 14 програми и отложен старт до 20 часа.
 4. Electrolux EW7WR447W. Предна пералня с барабан 7 кг. Неговият „трик“ е наличието на 4 кг сушилня, която работи на базата на остатъчна влага. Разширената функционалност се отрази на ефективността на модела: той получава клас на енергопотребление „А“, а консумацията на вода достига 92 литра на цикъл.

Неразумно е да пренебрегвате мощността, консумирана от пералнята - този параметър ще ви помогне да спестите от жилищни и комунални услуги. Основното нещо е да погледнете Electrolux като цяло, сравнявайки консумираните киловати с цената, капацитета и функционалността.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня