Мощност на пералня Candy

Мощност на пералня CandyЕфективността на пералната машина зависи пряко от консумацията на енергия. Изглежда малко повече, малко по-малко, каква е разликата? Но не е за нищо, че производителите поставят маркировката с консумацията на енергия на пералнята Candy на най-видимото място. Ако внимателно направите изчисленията, ще стане ясно, че твърде енергоемката машина ще струва на потребителя доста пени за няколко години употреба. Поради тази причина, когато купувате устройство, трябва да обърнете внимание не само на неговата цена, функционалност и други характеристики, но и на параметрите на потреблението. Кои перални машини Kandy имат минимална консумация на енергия?

Как се определя мощността?

Консумацията на енергия на пералните агрегати се изчислява на етапа на производство. Има цял алгоритъм за това:

 • Новият модел е зареден с памучно бельо по тегло до максималния обем на зареждане;
 • температурата е настроена на 60 градуса;
 • устройството се свързва със специално устройство, което отчита броя на изразходваните kW и цикълът се стартира;
 • Идентифицираните показатели се разделят на теглото на прането и продължителността на програмата. Резултатът е мощността, консумирана от машината за 1 кг пране на час.

важно! Тъй като параметрите на пране варират, консумацията на енергия също се променя.

Съответно, ако поставите синтетични материали в барабана вместо памук, напълните барабана само наполовина и зададете експресна програма, а не стандартна, параметрите за консумация на енергия ще се променят. Ако се опитате да идентифицирате някакъв модел от всичко по-горе, ще откриете, че крайният брой kW, изразходвани по време на пране, се влияе от следните фактори:зареждане на пране в барабана SM Kandy

 • тип перална машина (полуавтоматичните модели "ядат" много повече от автоматичните модели при еднакви условия на пране);
 • вид плат. Синтетичните, смесените материали, както и продуктите от вълна се различават от памука по тегло и структура.Това също се отразява на разходите за електроенергия;
 • избран режим. Колкото по-ниска е температурата и колкото по-кратко е прането, толкова по-малко работят нагревателният елемент и двигателят, следователно толкова по-малко електроенергия се консумира за цикъл;
 • зареждащ обем. Единиците, чийто интензитет е пряко свързан с теглото на прането в барабана, също консумират енергия; съответно този параметър влияе върху мощността не по-малко от останалите.

Въпреки факта, че консумацията на енергия е много променлив параметър, общата картина може да се оцени със 100% увереност. В края на краищата всички единици се тестват в производството с помощта на един алгоритъм. Съответно, ако при определени условия едно устройство консумира по-малко от друго, тогава това ще бъде случаят с всички параметри на измиване.

Мощни букви

За да се улесни обозначаването на енергийната ефективност, беше измислена разбивка на класове на енергийна ефективност. Те се обозначават с букви от латинската азбука от A до D, където A е най-високият показател, D е най-ниският. Тъй като технологията се подобряваше, ставайки все по-икономична, към маркировката от клас А започнаха да се добавят плюсове, за да се отрази по-точно параметърът за консумация на енергия. Как изглежда разбивката по kW по класове?енергийни класове

 • A+++. До момента най-икономичният клас. Устройствата с тази маркировка изразходват 0,13 kW електроенергия на 1 kg пране за 1 час.
 • A++. За 1 час 1 кг памук изразходва 0,14-0,15 kW.
 • A+. Максималната цена за същите параметри е 0,17 киловата на час.
 • А. При пране на 1 кг пране машината консумира до 0,19 киловата на час.
 • Консумацията на енергия достига 0,23 киловата на час за 1 кг памук.
 • Машината "яде" 0,27 kW енергия на час.
 • Най-ниският клас на ефективност, когато се консумират 0,31 киловата на кг памук на час.

Познавайки класа на енергийна ефективност на устройството, можете лесно да изчислите консумацията на енергия за цикъл.За да направите това, индикаторът за мощност се умножава по броя на килограмите пране и продължителността на програмата в часове. Например, машина от най-ефективния клас A+++ ще изразходва около 0,65 kW за изпиране на 5 кг пране за един час.

Очевидно всички изчисления са приблизителни, тъй като в ежедневието пералните машини почти никога не се перат в така наречените идеални условия, тоест съответстващи на условията на измерванията в производството.

Забележка! Декодирането на енергийната ефективност за полуавтоматични перални машини е различно, тъй като максималната мощност се класифицира по различен начин.

Машини с ниска консумация на енергия

В момента е изключително трудно да се намери пералня с най-нисък клас на енергопотребление. Клас D изобщо не се среща, клас C е изключително рядък, а клас B в момента се приписва на най-ненаситните перални машини в сравнение с други перални машини. Повечето машини Kandy са клас А. Кои модели от този производител да предпочетете?

 • Candy GVS34 126TC2/2. Уред с клас на консумация на енергия А++. Цената на пералнята е около $180. Максимално натоварване 6 кг. В арсенала има общо 15 програми (отмяна на центрофугиране, предотвратяване на гънки, пране на деликатни тъкани, пране на бебешки дрехи, пране на дънки, пране на смесени тъкани, пране на коприна, пране на вълна, икономична програма, предпране, бързо пране, допълнително изплакване ).Скоростта на центрофугиране достига 1200 об/мин.Candy CS4 1051 D1
 • Candy CS4 1051D1/2. Клас на енергопотребление на пералня А+. Цената на пералнята е 1450$. Максималното натоварване може да бъде 5 кг. Функционалността на SM осигурява 16 програми, включително отмяна на центрофугиране, пране на деликатни тъкани, пране на детски дрехи, пране на дънки, пране на смесени тъкани, пране на спортни дрехи, пране на вълна, икономична програма, предпране, бързо пране и допълнително изплакване. Скоростта на центрофугиране достига 1000 оборота в минута.
 • Candy CSS4 1072DB1/2. Клас на консумация на енергия А. Средната пазарна цена на модела е малко под $170. Максимално натоварване 7 кг.Машината има 16 програми, включително отмяна на центрофугиране, пране на деликатни тъкани, пране на детски дрехи, пране на дънки, пране на смесени тъкани, пране на спортни дрехи, пране на вълна, икономична програма, предпране, бързо пране и допълнително изплакване. Скоростта на центрофугиране достига 1000 оборота в минута.
 • Candy GVS34 116D2/2. Клас на енергопотребление на пералня А++. Средната цена е около $170. Максималното натоварване на SM е 6 кг. Скоростта на центрофугиране достига 1100 оборота в минута. Функционалността включва 15 програми, включително: отмяна на центрофугиране, предотвратяване на бръчки, пране на деликатни тъкани, пране на бебешки дрехи, пране на дънки, пране на смесени тъкани, пране на коприна, пране на вълна, икономична програма, предпране, бързо пране.

Можете да изберете модел пералня въз основа на класа на енергийна ефективност, като използвате филтри на уебсайтовете на магазините за домакински уреди или на Yandex.Market. Машините Kandy са с най-нисък клас на енергийна ефективност - B.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня