Мощност на пералня Ariston

Мощност на пералня AristonЗакупуването на нова пералня е важен и продължителен процес, към който трябва да се подходи с цялата отговорност. Несъмнено винаги можете да спестите пари и да вземете една от бюджетните опции, но това решение в крайна сметка може да доведе не до спестяване на семейния бюджет, а до загубата му. Това се дължи на факта, че евтините устройства обикновено имат висока консумация на енергия, което сериозно увеличава месечните сметки за комунални услуги. За да не се случи това, сме подбрали най-добрите варианти за перални машини, така че консумацията на електроенергия на пералня Ariston да е минимална, а самата машина да е най-икономична.

Най-икономичният SM Ariston

Консумацията на енергия днес е толкова важен показател, че често иконата с информация за него е най-видима на ново оборудване. Това не е изненадващо, тъй като класът на потребление на домакинските уреди пряко влияе върху цената на kW, така че винаги трябва да избирате икономични единици, за да не харчите твърде много за сметки за комунални услуги. Избрахме списък с най-добрите икономични машини от Ariston, които се хвалят не само от специалисти, но и от обикновени потребители.

 1. Hotpoint-Ariston VMSG 702 B, челен, 7 кг, 1000 об. Първото място в нашия топ заслужено се заема от единствения модел в списъка с ниво на консумация на енергия „А++” – един от най-високите показатели за ефективност, сигнализиращ за изключителната ефективност на домакинските уреди. Това е не само една наистина екологична пералня с атрактивен дизайн, но и невероятно мощно устройство.Наведнъж можете да заредите в него до 7 килограма мръсно пране, което изпира до кристален блясък, след което бързо и професионално изсушава на скорост от 1000 оборота в минута. Височината на уреда е 85 сантиметра, ширината – 60, а дълбочината – 44, 14 програми за пране. В един от най-популярните магазини за интелигентни технологии, Citylink, машината получи оценка от 4,7 точки от 5 въз основа на 15 отзива. В момента устройството струва $595.Hotpoint-Ariston VMSG 702 B
 2. Hotpoint-Ariston VMSG 521 ST B, челен, 5.5кг, 1200об./мин. „Сребро“ се присъжда на пералня с клас на енергийна консумация „A+“ – ниво, малко по-лошо от предишната версия, но все пак много високо, гарантиращо големи икономии на енергия. Зареждането в тази версия също е малко по-лошо - можете да перете 5,5 килограма пране едновременно, но моделът има 16 различни режима на пране, а максималната скорост на сушене достига до 1200 оборота в минута. Височината на машината е 85 сантиметра, ширината – 60, дълбочината – 43. Тази много тиха пералня е оценена с 5 от 5 въз основа на мненията на 7 клиенти. В момента може да бъде закупен за $320.
 3. Hotpoint-Ariston VMSG 601 B, челен, 6 кг, 1000 об. Още един модел с разход на енергия “A+” допълва челната тройка в нашия топ. Отличната консумация на kW не е единственото нещо, което може да угоди на това развитие на Ariston. Побира 6 килограма мръсни дрехи наведнъж, които се сушат на максимална скорост от 1000 оборота в минута. Стандартната височина е 85 сантиметра, ширина - 60, дълбочина - 43. 14 програми за пране няма да оставят шанс за мръсни петна върху дрехи от всякакъв вид тъкан, а сегашната цена ще зарадва всяка домакиня - само $280.В магазина на Citylink 36 клиенти са оценили устройството със средна оценка от 4,4 точки.Hotpoint-Ariston VMSG 601 B
 4. Hotpoint-Ariston WMTL 601 L CIS, вертикален, 6кг, 1000об./мин. Първата машина в селекцията със система за вертикално зареждане вместо система за предно зареждане, но все пак със същото ниво на консумация на енергия „A+“. Удобните и компактни размери позволяват това устройство да се вгради дори в най-малката баня, където няма да пречи. Височината е 90 сантиметра, ширината е само 40, а дълбочината е 60. Можете да изперете 6 килограма пране наведнъж, като изберете един от 18 режима на пране, след което бързо изсушете прането при максимална скорост от 1000 оборота в минута. В момента струва $490 и има обща оценка 4,4 въз основа на 11 отзива.
 5. Hotpoint-Ariston WMTF 501 L CIS, вертикална, 5кг, 1000об./мин. Нашият плот е затворен от друга машина с вертикално зареждане на пране и ниво на консумация на енергия A+. Това устройство може да побере до 5 килограма мръсни дрехи наведнъж, за чието почистване производителят е подготвил 18 режима на пране. Височината на оборудването е 90 сантиметра, ширината – 40, дълбочината – 60. Потребителите на магазин Ситилинк дадоха на пералнята оценка от 4,3 точки, която се базира на 9 мнения.

Това не са всички възможни икономични опции за перални машини от марката Ariston, но това са едни от най-добрите модели, които могат да бъдат намерени днес. Ако се интересувате от най-икономичната и висококачествена машина, то Hotpoint-Ariston VMSG 702 B е вашият бъдещ „домашен помощник“.

Как производителят изчислява мощността?

За да се изчисли консумацията на енергия на пералните машини, на етапа на разработване на модела се извършват специални процедури за оценка, за да се присвои отделна категория на консумация на енергия на машината.За да направите това, в завода на производителя Ariston експертите извършват следните манипулации.

 • В новия модел пералня се зарежда памучно пране в необходимото количество, за да се постигне максимален обем на зареждане.
 • Задайте температурата на водата на 60 градуса по Целзий.
 • Те свързват пералнята със специално устройство, което отчита изразходваното количество kW, след което започват прането и чакат края на работния цикъл.
 • Получените резултати се разделят на общото тегло на изпраното пране и продължителността на прането. Полученото число е консумацията на енергия за 1 килограм пране на час.производство на перални машини

Ако добавите дрехи, които не са изработени от памук, а от различен материал, промените количеството заредено пране и също така изберете различна програма за пране с различна настройка на температурата, тогава количеството консумирани kW също ще се промени. По този начин консумацията на енергия се влияе пряко от следните параметри:

 • вид и модел на агрегата;

Когато избирате, не забравяйте да имате предвид, че полуавтоматичните перални машини консумират много повече kW в сравнение с автоматичните машини.

 • вид плат. Продуктите от синтетика, вълна, деним и други материали са много различни от памука, както по структура, така и по тегло, което също влияе върху консумацията на енергия;
 • режим на пране. В екологични режими машината загрява водата по-малко ефективно и средно работи по-малко време, което означава, че моторът и нагревателният елемент не работят толкова активно и губят по-малко енергия;
 • количество пране. Равномерното тегло пряко влияе върху консумацията на kW, тъй като пералнята има елементи, които работят по-интензивно в зависимост от обема на зареждане.

Консумацията на енергия варира значително от работен цикъл до цикъл, но с помощта на този параметър все пак можете да определите точно консумацията на енергия предварително и да изберете машина, която ще консумира kW по-малко от другите. Не бързайте да избирате, проучете всички предлагани опции и ще можете да изберете най-икономичния модел.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня