Избор и използване на торба за пране на маратонки

чанта за пране на обувкиПрането на обувки в пералня, включително маратонки, има свои собствени характеристики. В крайна сметка се тестват не само маратонки, но и барабанът на машината изпитва определени натоварвания.

За да намалите всички рискове от неуспешно измиване на такива обувки, трябва да използвате торбичка за пране на маратонки. Изборът не е труден, а ние от своя страна ще споделим препоръки коя чанта да купите и как да я използвате правилно.

Препоръки за избор

Изборът на чанта за пране на маратонки трябва да се вземе сериозно, в противен случай чантата може да стане безполезна вещ, тъй като няма да забележите никакъв ефект от нея. Когато купувате чанта, трябва да обърнете внимание на следните подробности:

 • неуспешно измиванеМатерията е направена от нея, трябва да е достатъчно плътна и да пропуска добре водата, чанта от тънък плат може да се скъса само след няколко пранета. Ако чантата е направена от мрежа, тогава дупките не трябва да са твърде големи, така че ако малките части се откъснат от обувките, те няма да скочат в барабана на машината;
 • не забравяйте да проверите качеството на шевовете, те трябва да са здрави и надеждни, не трябва да има стърчащи нишки;
 • Наличието на укрепващи ребра също е важно, по това чантата за пране на обувки се различава от обикновената чанта за носене. Освен това вложките от пяна трябва да са по целия периметър на чантата, те предпазват маратонките от удари в стените на барабана на машината;

  важно! Поради тази причина не трябва да използвате калъфка вместо торба за пране в пералнята, защото тя няма да спаси нито маратонките, нито барабана от удари при въртене. Когато правите чанта със собствените си ръце, не забравяйте да вземете това предвид.

 • Не бъркайте торбичка за пране на обувки в пералня с чанта за пране на деликатни вещи, разликата е същата - в амортисьорите.

Преглед на чантите

Аксесоар за пране като чанта за маратонки не е толкова популярен. Следователно можете да го закупите само в големите супермаркети за битова химия, където купувате прахове, гелове и други перилни и домакински продукти. Дори ако такава чанта не се предлага в магазините във вашия град, можете лесно да я поръчате в онлайн магазина. Тези чанти се произвеждат предимно в Китай, но можете да намерите и други. Ето примери за най-популярните продукти:

 1. Metaltex mesh е чанта за обувки с цип, изработена от бял поливинилхлорид. Тази чанта е с размери 32x42 см и е произведена в Италия. Средната цена е 8 долара.
  Чанта за обувки Metaltex
 2. Rayen Shoe Net – Тази чанта за пране на обувки в пералня също е изработена от PVC материал и има цип, но е произведена в Испания. Размерите на чантата са 34x16x19 см. Средната цена е $9.
  Чанта за обувки Rayan
 3. EVA чанта за пране на обувки - тази чанта не се различава много от предишните, освен това има триизмерен дизайн и вложки за безопасно пране. Размерът на чантата е 39x23x17 см. Произвежда се в Русия, така че средната цена е 2 долара.
  чанта за обувки Eva
 4. Чантата за пране на обувки Java е друга руска чанта, изработена от мрежест материал. Има размери 42х22х14 см.
  java чанта за обувки
 5. мрежеста чанта за обувки с кръгли удароустойчиви вложки, произведена в Китай, чантата е с квадратна форма, изработена е от мрежа и се затваря с цип. Средна цена $3.
  чанта за пране на обувки

Не забравяйте да прочетете инструкциите преди употреба!

Инструкции за употреба

Използването на торба за пране на обувки в пералнята е много лесно.Просто поставете обувките в чантата, затворете ципа, поставете чантата в барабана, изсипете праха и изберете кратък режим без центрофугиране с температура на водата не по-висока от 300S. Но това не беше така, всеки от изброените етапи има свои собствени нюанси, които си струва да запомните, тъй като пренебрегването им ще съкрати експлоатационния живот както на маратонките, така и на машината.

 • Първо, преди да поставите маратонките си в чанта, трябва да почистите подметките от мръсотия или още по-добре да ги измиете.
 • Второ, преди да изперете обувките в нова чанта за първи път, трябва да я проверите за способност за проливане. Торбата не винаги е бяла, ако е цветна, насапунисайте я и я изплакнете под вода. Ако водата е чиста, тогава можете безопасно да перете бели маратонки в такава торба. В противен случай върху белите обувки може да останат цветни следи.
 • Трето, За едно пране можете да поставите не повече от два чифта обувки в барабана на пералнята, поставени в различни торби.
 • Четвърто, най-добре е да използвате гелове за пране, тъй като те се разтварят по-бързо и оставят следи по обувките. Освен това трябва да го перете на кратък цикъл, така че обувките да не се развалят.

  Забележка! Трябва да перете спортни обувки в пералня само от доверени производители, като правило китайските маратонки не могат да издържат на такова пране.

 • Пето, връзките и стелките трябва да се отстраняват и да се перат отделно, за предпочитане на ръка, така се измиват по-добре.

След измиване маратонките трябва да се извадят от чантата и да се изсушат. Сушенето в торба не се препоръчва, тъй като ще отнеме повече време. Най-добрият начин да изсушите маратонките е да ги закачите с подметките нагоре, така че водата да изтича по-бързо от обувките, след което да обърнете маратонките. Торбата за пране на обувки в пералнята също трябва да се изсуши добре.

И така, торба или мрежа за пране на маратонки в машината е много полезно нещо в домакинството. Особено полезно е за тези, които не обичат да се занимават с ръчно пране на обувките си. И ако се грижите добре за обувките си, няма да пестите от чантата, още повече, че тя не струва колкото чифт добри маратонки от известна марка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня