Как да перете сутиен в торба в пералня

контейнери за сутиениПрането на сутиени изисква определен подход. Този артикул от дамския гардероб е направен от специални материи, така че не можете просто да го поставите в машината, трябва ви специална чанта. Нека обсъдим какви са тези чанти, как да ги използвате правилно и как правилно да перете дрехите в машина в тази статия.

Преглед на чанти за пране на сутиени

Прането изпитва стрес по време на пране, което води до изчерпване на влакната и кратък експлоатационен живот на продукта. Що се отнася до сутиена, той има форма, която може да се деформира по време на центрофугирането. Ето защо чантата за пране е задължителна. Освен това ще предпази пералнята от метални жици, които могат да изпаднат от чашките на сутиена по време на пране, както и от скъсани кукички и други малки части.

За ваша информация! Дори спортните сутиени, които нямат кабели или твърди чашки, се препоръчват да се перат в специални торбички. Това ще запази външния им вид за дълго време.

Всички торбички, предназначени за пране на сутиени, се различават по материала на производство, метода на затваряне и формата. Най-често срещаните чанти са от найлон. Те са евтини и отговарят на следните изисквания:

 • поддържайте температурата на водата при измиване;
 • подходящ за честа употреба;
 • не линеят;
 • служи дълго време в добро състояние.

Найлоновите торбички се предлагат в два вида. Първите от тях са без форма и се закопчават с цип или се връзват с шнур. Последните, напротив, имат формата на малък контейнер с капак, който се затваря с цип. Такава торба има ребра за твърдост и следователно не се мачка по време на процеса на пране.Освен найлоновите торби се предлагат и пластмасови сфери за пране, наричани още контейнери.

Ето някои от най-популярните аксесоари за пране на сутиени:

 1. Мрежеста чанта от Faberlic. Тази чанта е малка чанта с цип, изработена от бял полиестер. Дъното е с кръгла пластмасова рамка. Материята е двуслойна, но в същото време много добре пропуска водата. Чантата е предназначена за пране на един сутиен.
  1. Мрежеста чанта от Faberlic
 2. Чанта за пране Multidom. Благодарение на твърдата рамка, сутиените не се деформират по време на пране. Чантата се закопчава с цип и е с размери 18х14 см. За удобство отстрани е пришита халка за сушене и съхранение на чантата. Такава чанта ще струва около $1.
  Чанта за пране Multidom
 3. Мрежичка за пране на сутиени BRABANTIA. Чантата е изработена от висококачествен материал, поради което производителят предоставя 2 години гаранция за нея. Размерът на чантата е 19х14 см. Мрежата се затваря с цип, кучето е скрито в специален фиксатор. Цената на този аксесоар е $7.
  BRABANTIA мрежа
 4. Произведената в Китай чанта "Metaltex" струва около 2 долара. Размерът му е 22 х 15 х 9 см, което означава, че можете да поставите няколко продукта в него.
  Чанта "Metaltex"
 5. Сутиен чанта "Ева". Тази чанта е произведена в Русия. Размерите му са 17 x 15 x 10 см. Средната цена е $0,8.
  Чанта сутиен “Ева”.
 6. Калъф за пране на сутиен Love. Чантите от тази фирма се предлагат в бяло и черно. Размерът им е 15х16 см. В горната и долната част на съда има пластмасови чашки, които му придават форма. Цена около 6$.
  Калъф за сутиен Love
 7. Контейнер за топки от Bra Много удобен контейнер за пране на сутиени с формовани чашки, подходящ е за бельо с размери A, B, C и D. Средната цена е около $2.
  Контейнер топка Сутиен Baby

Инструкции за употреба

Тези контейнери за пране са много лесни за използване.Преди да поставите сутиена в чантата, трябва да го закопчаете и да сгънете чашките една в друга. След като затворите чантата с цип, закрепете добре палеца, за да не се отваря чантата по време на пране.

Също така не забравяйте следното:

 • ако чантата е голяма, тогава не трябва да слагате много сутиени в нея, чантата трябва да е не повече от 2/3 пълна, най-добре е да перете сутиените един по един;
 • Преди измиване проверете целостта на торбата;
 • след измиване трябва да изсушите добре чантата и да я съхранявате с цип;
 • Не можете да изсипете праха в торбата, сутиенът няма да се изплакне добре.

Ако предпочитате контейнера за сутиен, поставете продукта в него по следния начин. Първо презрамките се разкопчават и се поставят в по-малка топка. След това чашките на сутиена се поставят в половинките на топката, а между тях се поставя малка топка. Това позволява на продукта да запази формата си по време на пране.

Как да се измие правилно

Производителите на бельо и много домакини препоръчват пране на скъпо бельо на ръка. Но ако искате да отделите време за това и изберете машинно пране, тогава го направете правилно. Сутиенът в чантата трябва да бъде поставен в барабана. Може да се пере само с дрехи от същия цвят и подобна материя. Това означава, че не можете да перете бельо, например, с вълнени дрехи.

За пране на сутиени е правилно да използвате течни гелове или капсули, тъй като те се разтварят по-добре във вода и се изплакват от тъканта. Продуктът се изсипва в отделението за прах.

важно! Ако сте носили сутиена си повече от три дни, то преди да го изперете, трябва да го накиснете за половин час в хладка вода с няколко капки шампоан. Така се пере по-добре в машината.

сутиен за пранеСлед това изберете деликатен режим на пране, при температура не по-висока от 400S. Но е по-добре да прочетете преди измиване информация на етикетаза да сте сигурни на каква температура да перете продукта. Що се отнася до цикъла на центрофугиране, не е необходимо да го изключвате, ако перете продукта в торба. Но не можете да използвате функцията за сушене. След измиване не забравяйте да изгладите сутиена си. За да изсъхне правилно, трябва да го закачите за средата между чашите. Висенето за ремъка води до бързо издърпване.

Бъдете внимателни, когато перете бели сутиени в машина. Дантеленото бельо и бельото от синтетични материи не обичат твърде високи температури и нискокачествени пудри. Сутиените може да станат сиви или сини след изпиране по този начин. Затова препоръчваме да перете белите дрехи на ръка поне веднъж на всеки три дни. Що се отнася до избелването, можете да използвате само избелващи средства без хлор.

Обобщавайки, отбелязваме, че модерните аксесоари за пране ви позволяват да перете машинно дори такъв деликатен артикул като сутиен. Достатъчно е да изберете добра торба или контейнер за пране, особено след като е евтин. Но резултатът от прането ще ви зарадва и животът на продукта ще бъде удължен.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня