Чанти за пране - преглед и препоръки

Чанта за пранеМашинното пране значително улесни живота на жените, особено в големите семейства с много деца. Но въпреки цялото удобство на машинното пране, това може да има отрицателно въздействие върху качеството на дрехите. Плетените артикули се разтягат, образуват се хапчета и артикулите могат да загубят форма.

За да избегнете тези и други проблеми, е необходимо да използвате торби за пране на дрехи. Забравени артикули в джобове, скъсани копчета, дребни предмети (чорапи, носни кърпи), падащи извън барабана, могат да причинят много проблеми. Започвайки от дълги, непредвидими самостоятелни ремонти до контакт със специализиран сервиз.

Защо са необходими чанти?

Прането в специални торбички има много предимства, въпреки факта, че са евтини и достъпни. В продажба има дори чанта за пране на маратонки.

Използването на торбички в процеса на пране има неоспорими предимства:

 1. Нещата, поставени в специална торба, не губят формата си.
 2. Малките пране не се губят.
 3. Има чанти за бельо и чанти за спортни обувки.
 4. Безопасността на автоматичната машина е осигурена.
 5. Спестяване на пари и време.

Различни неща, когато се перат, понякога губят своите качества и свойства. Основната част от гардероба на всеки човек се състои от плетени елементи, които са най-уязвими. Плетените изделия, бельото, текстилните обувки и дрехите с аксесоари могат да се разтегнат, да променят формата си и напълно да се развалят. Режимът на твърдо въртене също влияе негативно на горното облекло. Чантата за пране значително намалява нивото на излагане на дрехите. Машинното пране в торба е сравнимо по деликатност с ръчното пране.

Поставяйки нещата в специална торба, е невъзможно да загубите носна кърпичка или чорап в края на прането. А различни дребни предмети, забравени в джобовете, няма да повредят барабана, няма да оставят драскотини по него, няма да напуснат мястото му и няма да направят машината неизползваема. Използването на торба за пране на маратонки ви позволява да не се притеснявате, че когато се ударят в стените на барабана, те могат да причинят повреда на отделни части на машината. Цялото бельо запазва оригиналната си форма и вид.

Видове чанти

Чанта за пранеВ продажба има няколко вида торби, които са предназначени за пране на определени видове пране. Те се разделят в зависимост от:

 • форми и размери;
 • материалът, от който е направен;
 • тип ключалка.

Най-често срещаните чанти са изработени от издръжливи найлонови влакна. Този вид материал издържа на високи температури, устойчив е на износване и е издръжлив и е екологичен. Чантата за пране остава непроменена след многократна употреба. Структурата на материала е твърда или фина мрежа.

Формата на торбичките обикновено се използва, за да се гарантира, че нещата се въртят свободно, осигурявайки пълно изплакване и значително предене.

Най-често срещаните форми:

 • кубични и квадратни;
 • сферична и във формата на кръг;
 • цилиндрични и правоъгълни, призматични.

Торбичката за пране на сутиена, за максимално нежно пране, е снабдена с пластмасови „ребра“, които гарантират запазване на оригиналната форма и качество. Такива чанти предпазват много тънки тъкани, ръчно изработени предмети и предотвратяват разтягане, усукване и всякакви повреди.

По-добре е да имате няколко продукта за различни видове бельо и дрехи, техните размери. Торбичките за пране на сутиени не са подходящи за връхни дрехи и обратното. Долните тоалетни предмети обикновено се перат на малки партиди и тук няма нужда от големи чанти. Чантата се затваря с цип, завързва се или се затяга с шнур. Почти едновременно с появата на автоматичните машини тези перални устройства започнаха да се използват навсякъде.

Препоръки за употреба

Чанта за пране на маратонкиКогато използвате торба за пране на маратонки и други чанти, трябва да следвате някои правила:

 1. Нещата трябва да запълват не повече от три четвърти от обема на чантата.
 2. За да перете връхни дрехи, по-добре е да закупите торба, малко по-голяма от размера на измивания предмет.
 3. Когато купувате, трябва да проверите целостта на чантата и изправността на ключалките.
 4. Когато зареждате барабана, оставете свободно място за безпрепятствено движение на нещата.
 5. Препаратът не трябва да се изсипва директно в торбата.
 6. След приключване на прането торбата трябва да се изсуши и да се съхранява затворена.

Някои съвети

Въз основа на обратната връзка относно торбичките за пране на сутиени, връхни дрехи и различни тоалетни артикули, възникват някои заключения:

 1. Обемните чанти са много популярни. Тоалетните предмети се изплакват по-добре в тях и не се навиват.
 2. Чантите с ципове могат да се разкопчават. Закопчалката, под формата на ластик, предпазва от откопчаване.
 3. За да поддържате формата на долните тоалетни предмети, те трябва да се поставят в торби с 6-8 пластмасови „ребра“. Тази торба не се деформира и осигурява нежно пране.

Домакините, които се грижат за привлекателността на нещата, отдавна използват торби за пране.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня