Ревюта на съдомиялни машини Medelstor и Skinanda

Съдомиялни машини Medelstor и SkinandeЕвтините съдомиялни машини, предлагани от веригата супермаркети за мебели Ikea, привлякоха интереса на много хора, но все още има малък опит в работата с такова оборудване и не е ясно дали е надеждно или не, дали си струва да се купи или не. Като част от статията събрахме отзиви от потребители, които са закупили съдомиялни машини от Medelstor и Skinande и могат да говорят за впечатленията си от използването на тези нови продукти от Ikea.

Отзиви за Medelstor: период на употреба повече от 1 година

Алексей, Владивосток

Купувах съдомиялната машина Medelstor заедно с мебели от магазина на Ikea. Един приятел хареса кухненския комплект, който беше представен на изложбения щанд и вече имаше вградена съдомиялна. Бързо и професионално ни монтираха кухнята и монтираха съдомиялната. За първото измиване на съдове използвахме прах за пране Finish и сол Finish, след около шест месеца започнахме да мием съдове с евтин прах от Auchan, чиниите все още бяха измити.

Вече година и два месеца не мием чинии на ръка и това ни доставя голямо удоволствие. Преди не можех да гледам планината от съдове в мивката и на масата, без да потръпвам, защото разбирах, че ще трябва да измия всичко. Сега мога лесно да сложа планината в съдомиялната (често на две партиди) и тя измива всичко перфектно. Съдомиялната машина със съмнително малко известно име се оказа много добра.

Евгения, ВладимирСъдомиялни машини Medelstor и Skinande

Исках да купя евтина и висококачествена съдомиялна машина, роднина ми препоръча съдомиялна машина от Ikea Medelstor. Изборът ни може да изглежда странен за някои, но просто моята снаха, баба и братовчед вече имат перални машини Ikea. Баба Лаган, снахата имат Меделстор, а братовчедите също имат Меделстор.Пералнята на всички работи отлично и всички са доволни. Гледах външния вид на Lagan и Medelstor, вторият ми хареса повече и реших да го взема.

Съпругът ми сам монтира пералнята, промени решението си, кабелът е къс, няма достатъчно болтове или маркучът е дефектен. В резултат на това той удължи кабела, купи дълги маркучи и купи нещо от крепежни елементи, дори не знам какво, те го свързаха, работи. Миенето на съдове е средно, преди имах съдомиялна Bosch, измиваше по-добре. Издава същия шум като стария ми Bosch, очаквах по-тиха работа от новата кола, въпреки че страничните звуци не притесняват никого в семейството. Бях доволен от съдомиялната машина, оборудването е отлично.

Отзиви за Medelstor: експлоатационен живот по-малко от 1 година

Ирина, Краснодар

Преди шест месеца реших да си направя подарък – съдомиялна. Не че мразя да мия чинии, но все пак исках да внеса малко разнообразие в скучния си живот. Търсих дълго време, прочетох огромен брой отзиви за Boshi, и за Indesits, и за Samsung, и за други марки, дори прочетох прегледи на съдомиялни машини Lagan. Проучих съветите на експертите и в крайна сметка твърдо реших да купя съдомиялна марка Bosch, но купих Medelstor. Всичко се оказа доста смешно, отидох в Икеа да купя масичка за кафе и излязох със съдомиялна машина.

Продажбата плюс упоритостта на продавача свършиха работа. И сега мия чинии всеки ден в продължение на шест месеца и се грижа за ръцете си. Открих два недостатъка в съдомиялната машина Medelstor: таблата за лъжици и вилици е много неудобна, наистина мога да слагам само чаени лъжички в нея, Също така кошниците за съдове са доста малки, всички натрупани съдове не са включени, трябва да ги миете на три стъпки и това е досадно. Давам на машината солидна четворка, тя не стига до петица.

Лариса, Москва

Наистина уважавам компанията Ikea, почти всички мебели и лампи в къщата ми са от Ikea, но имах съмнения относно съдомиялната машина, въпреки че продавачът упорито ме съветваше да я купя. Това, което най-накрая ме убеди, беше, че тяхната съдомиялна за вграждане Medelstor се предлага с петгодишна гаранция. В крайна сметка те няма да дадат петгодишна гаранция за каквото и да е „гадно нещо“.

Отбеляза следното:

  • Съдомиялната е доста широка дори за пълноразмерна съдомиялна за вграждане, цели 68 см, при стандартна ширина 60 см. Добре е, че имах възможност да изчисля размерите на нишата след закупуването на съдомиялната машина и по този начин лесно можете да изчислите размерите.
  • Можете веднага да изхвърлите стандартните маркучи и дори не е въпрос на дължина, а на качество. Техниците, които монтираха пералнята, веднага ме посъветваха да купя по-дълги със защита срещу течове, тъй като имам почти 2 метра от канала до нишата.
  • Резервоарът за миене може да побере до 9 стандартни комплекта съдове, като цяло това е достатъчно, но имам три деца и роднини често идват, така че бих искал повече капацитет.
  • Измива много добре съдове с всякакви средства, пробвах скъпи немски прахове, таблетки, евтини руски и дори домашен прах - резултатът е отличен.

Моят Medelstor работи вече 7 месеца без повреди и сериозни оплаквания. Редовно почиствам филтрите, кошниците и вътрешните стени, следя количеството сол и се старая да добавям препарат според нормата.

Отзиви за Skinanda: период на употреба по-малко от 1 година

Татяна, Москва

Едва сега разбрах колко ужасен е бил животът ми без съдомиялна. Постоянно мръсни чинии, мръсни чинии, пак мръсни чинии. Съпругът и децата обичат да ядат, съпругът често готви различни деликатеси, но миенето на чинии явно не е мъжка работа. Вместо да се карам с него за дреболии, реших да си купя съдомиялна.Скинанда хареса вградената миялна машина; той е специално направен от Electrolux за Ikea. Много високо качество и ми струваше само $170. Ако имате същата ситуация и не знаете коя съдомиялна да изберете, купете Skinanda - няма да съжалявате!

Юрий, КамишинСъдомиялни машини Medelstor и Skinande

Използвам съдомиялна Siemens от 6 години, точно това ми трябва, мие перфектно съдовете и не убива. Поне така си мислех, докато не ми изгоря контролната платка на Siemens. Трябваше да си спомня как се мият чинии на ръка. Споменът не ми хареса и по това време нямах достатъчно пари за нова пералня. Бях спасен от съседка, която се местеше в Москва и продаваше домакинските си уреди. Взех от нея съдомиялната за вграждане Skinande на безценица; просто пасна на моя кухненски комплект. Пералнята е почти нова, беше на два месеца, а сега я използвам от пет месеца.

Марката, разбира се, ми се стори странна, но не трябваше да избирам, отчаяно се нуждаех от съдомиялна машина. Какъв е резултатът? Оказа се, че само за 80 долара си купих „златна мина“. Машината мие два пъти по-добре чинии от стария ми сименс, чиниите лъщят. Не са необходими скъпи средства Капацитетът е много добър - 12 комплекта и дори при интензивна работа машината не издава силни звуци, можете да зареждате мивката през нощта - няма да навреди. Скинанде получава пет точки с три плюса от мен.

Преглед на Skinanda: експлоатационен живот повече от 1 година

Елена, Саратов

Тъй като избрах съдомиялна за себе си, вероятно никой друг не го е направил! Проучих всички каталози, всички сайтове за продажба, интервюирах приятелите си, препрочетох стотици рецензии, специални списания за домакински уреди. Подходих към въпроса много сериозно, научно. Резултатът от моето проучване беше съдомиялна машина на марката Skinande. На сравнително ниска цена има много предимства: ефективност, простор, добър набор от програми, ниско ниво на шум, удобни кошници. Освен това е вграден и производителят дава 5 години гаранция за него. Използвам машината вече повече от година и не съжалявам нито за миг за покупката, съдовете винаги са винаги чисти.

Съдомиялните машини Skinande и Mendelstor са оборудване с доста високо качество, което се потвърждава от потребителите. Това обаче не трябва да се идеализира, защото всъщност само 1% от собствениците на съдомиялни машини в Русия използват такива. Всъщност това са няколко хиляди души. Ако обемите на продажбите на това оборудване се увеличат, тогава можем да говорим за някакви модели - ще изчакаме.

   

2 читателски коментара

  1. Граватар Данил Данил:

    Такива странни имена за съдомиялни машини и всякакво друго оборудване са измислени от самата Ikea. Всичко се прави по поръчка. И по същество това е Electrolux или Whirlpool.

  2. Граватар Наталия Наталия:

    Лариса, Москва пише в рецензията си за PMM Mendelstor? Странно, машината има стандартна ширина от 45 см. Но тя говори за едни 68см. Никъде не съм виждал съдомиялни с такава ширина, особено в Икеа :)

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня