Материал на резервоара за пералня: пластмаса, неръждаема стомана и др.

Метален резервоар и барабанРезервоарът е една от основните части на машината. Не е необичайно неизправностите на този тип домакински уреди по един или друг начин да са свързани с тази част. Случва се чужд предмет да попадне в резервоара и да създаде неприятни силни звуци при въртене на барабана.

Случва се този артикул да задръсти барабана. Понякога се появяват и пукнатини в резервоара. Има някои други повреди, свързани с тази част на пералнята.

Методът за фиксиране на резервоара в различни модели перални машини е подобен. За да се създаде повече или по-малко подвижен монтаж, се използват пружини и амортисьори. И за да се намали прекомерната вибрация, се използват противотежести. Противотежестите са бетонни блокове, които са доста леки.

Съвременните купувачи могат да бъдат доста запознати с пералните машини. Но въпреки това те все още вярват на слухове, които идват от нищото.

Например, сред хората има мнение, че при машините с горно зареждане фиксирането на резервоара е по-надеждно, отколкото при машините с предно зареждане. За съжаление или за щастие това не е така. Всъщност принципът на закрепване в тези видове домакински уреди е приблизително същият. И когато купувате пералня, трябва да изхождате от други съображения.

Материали

Доста важно е да се има предвид от какъв материал е направен резервоарът на машината. Има различни видове материали, които се използват за създаването на тази важна част. Нека ги разгледаме:

  • Емайлиран метал. Този тип материал използва стомана, която е защитена от специален вид емайл. Той е доста надежден при измиване, но не е имунизиран срещу повреди, свързани с различни въздействия. Ако емайлът е случайно повреден, след кратко време резервоарът може да стане неизползваем. Защото без защитен слой ще започне да ръждясва.Повърхността му може да образува пукнатини, които ще се разпространят и ще се увеличат с времето. В резултат на това може да започне да тече. И ще има нужда от подмяна. Добре е, че този тип резервоари вече не се срещат в съвременните модели перални машини.
  • Пластмаса. В тази категория включваме и полиплекс и други полимерни материали. Много компании, които произвеждат перални машини, са разработили специални полимерни видове материали. Имената им могат да варират. Производителите дават различни имена на своите продукти. Ето защо може да не се изненадате, когато въпросът: „От какво е направен резервоарът на тази пералня?“ Продавачът в магазина ще ви отговори с неразбираеми и непознати думи. Повечето полимерни материали помагат за намаляване на шума от въртенето на барабана или спестяват консумация на електроенергия. Такива полимерни материали са повече или по-малко издръжливи, леки и не позволяват преминаването на вода.
  • Неръждаема стомана. Този материал може да се нарече класически. От доста време се използва за създаване на вани за перални машини. Неръждаема стомана - понася добре контакт с вода и е много издръжлива. Обикновено тези резервоари са малко по-шумни от пластмасовите. Те също имат по-голяма тежест. Надеждността на такъв материал е много висока. И най-вероятно ще надживее останалата част от пералнята за дълго време. Вярно е, че все повече производители предпочитат използването на полимерни материали. Това може да е причината машините с резервоар от неръждаема стомана обикновено да имат ниска цена.

Но има и други важни точки!

Други важни качества на резервоар за пералня

Избор на перални в продажба в магазинаПреди да купите нова пералня, вие също трябва да разберете колко пране можете да перете наведнъж. Измерва се в килограми. Ако имате голямо семейство и ще трябва да перете много неща, тогава е по-добре да си купите машина, която може да пере поне 6 килограма наведнъж.

Доста често се използват специални покрития за повърхността на резервоара. Тези покрития са полезни. Например, те могат да дезинфекцират водата.

Най-популярните материали за производство на резервоари в наше време са пластмаса или различни полимерни материали и неръждаема стомана. И двата материала са доста приемливи и могат да се използват доста дълго време. Вече описахме техните предимства по-горе. Сред недостатъците си струва да се отбележи следното:

  • Неръждаемата стомана е по-шумна и тежи повече от пластмасата.
  • Повечето видове пластмаса са по-крехки и не могат да издържат на механичното напрежение, което може да издържи неръждаемата стомана.

Пластмасата и различни видове полимери постепенно изместват неръждаемата стомана. И може би скоро вече няма да намерим перални машини за продажба с резервоар, изработен от този материал. Но в това няма нищо особено страшно. В края на краищата, полимерните материали също се развиват и е възможно скоро да се използват такива разработки от полимери, които ще надминат метала във всички отношения.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня