Маркировка на пералня LG с обяснение

Маркировка на пералня LGМаркировките на конкретни модели перални машини LG, разбираеми за специалистите, объркват много потребители. Не е чудно, че някои потребители сърфират в интернет на различни сайтове в търсене на информация за това как се дешифрират етикетите на пералните машини LG. Решихме да спасим хората от необходимостта да изучават инструкции и да преглеждат страниците на форума, като съберем цялата необходима информация в една статия. Ето какво излезе от това.

Перални машини, произведени в постсъветското пространство

В ОНД има предприятия, които произвеждат перални машини LG. По-специално, в района на Москва има много голям завод. Ако се интересувате от информация за къде се сглобяват пералните LG?, можете да прочетете за това в едноименната статия, но ще говорим за характеристиките на оборудването за маркиране, произведено в Русия и други страни.

информация за пералната машина

Кодът за маркиране и друга информация за модела на конкретна пералня LG можете да намерите на нейното тяло.

Маркировката на един и същ модел пералня LG не е еднаква и зависи от страната на производство, въпреки че от техническа гледна точка пералните могат да бъдат напълно идентични. Това е пълната техническа идентичност, която не позволява веднага да се определи страната на произход на дадена перална машина, но това може да стане чрез правилно дешифриране на нейния код за маркиране. Това ще направим. На снимката по-долу е показано схематично описание на пералните машини на LG или по-точно на един от модерните им модели.

маркировка на руски перални машини LG

Този код за маркиране принадлежи на пералня, сглобена в страните от ОНД през 2015 г. Въз основа на горната диаграма вече е ясно какво означава тази или онази буква и цифра, но все пак ще си позволим да представим повече или по-малко подробно декодиране.

 • Първите две букви от обозначението на маркировката ни показват марката на пералната машина. По принцип нямаше нужда да говорим за това. Ясно е, че говорим за точно определен модел пералня LG.
 • Следващата буква показва вида на зареждане на пералнята. В нашия пример това е буквата F - зареждане отпред, но може да има букви M или E.

За ваша информация! Най-популярните и търсени перални машини в света са с предно зареждане, тоест имат люк на предната стена на кутията. Пералните машини с горно зареждане са малко по-малко популярни; имат люк на горния капак на тялото.

 • Следват две числа, които показват максималната възможна скорост на въртене на барабана при въртене на нещата. В нашия случай това е 1200 оборота в минута, но има модели перални машини LG, които могат да ускорят барабана до 1600 и дори 1800 оборота в минута. Колкото по-висока е скоростта на центрофугиране, толкова по-сухо е прането, но не всички тъкани могат да се центрофугират на висока скорост.
 • След числата, показващи скоростта на центрофугиране, има 2 числа, определящи дизайна на модела. В нашия пример това е „96“, но може да има и други числа, ако пералнята има специален дизайн на предния панел, дисплей, форма на люка и т.н.
 • Следват 4 букви. Първата буква определя колко дълбоко е тялото на даден модел пералня LG. В нашия случай това е машина със стандартна дълбочина (W), но има тесни (L) и супер тесни (S) модели.
 • Втората буква във всички съвременни модели машини на LG е основно същата „D“, означава Direct Drive, което показва, че пералнята използва технология за директно задвижване.
 • Третата и четвъртата буква от маркировката показват специалните функции, които се използват в този модел. В нашия пример това е S (пара) - функцията за пара и H - функцията за сушене.

Перални машини европейско производство

Принципът на дешифриране на етикета на пералните машини LG от Европа е почти същият, но все пак има свои собствени характеристики.Нека да идентифицираме тези характеристики и да покажем диаграмата на съответната фигура.

перални от Европа

Както можете да видите на фигурата по-горе, маркировките на европейските перални машини LG се различават от тези, произведени в Русия, поради разликата в нормативната уредба. Началото на кода за маркиране на пералня от Европа е абсолютно същото:

 • първите две букви са марката;
 • третата буква е типът изтегляне;
 • следващите две числа са скоростта на въртене.

Но функциите започват с шестия знак. Шестата буква и седмата цифра определят функциите за управление на тази пералня. Има две опции: сензорен дисплей и бутони или програматор, или дори две опции наведнъж. Осмият, деветият и десетият символ определят функциите, които притежава моделът пералня LG. Последното число помага да се определи цвета на модела.

В кода за маркиране на перални машини LG, произведени в Русия, няма символ, обозначаващ цвят. Според експерти би било добре този пропуск да бъде отстранен.

Произведено в САЩ

Маркировъчните характеристики на пералните машини LG, произведени за вътрешния пазар на Съединените американски щати, са продиктувани от специфичното търсене, преобладаващо на този пазар.

Първо, в САЩ се търсят перални машини с огромни товари, тъй като по-голямата част от населението живее в частни домове. Второ, в САЩ са свикнали с перални машини с горно зареждане, което означава, че има по-голямо търсене за тях, отколкото навсякъде другаде. Трето, покупателната способност на населението на САЩ е средно по-висока от където и да е другаде, което означава, че процентът на продажбите на високотехнологични и скъпи модели перални машини, които дори не се произвеждат в Западна Европа и страните от ОНД, също е по-висок и това също е отразено в етикета.

Перални LG в САЩ

В горния пример може да се види, че кодът на пералните машини LG от САЩ се различава значително от подобни маркировки на перални машини, произведени в други страни. Първата буква ни казва, че това е маркировката на пералня, а не микровълнова печка или кафемашина. Очевидно местният законодател е определил задължението на производителя да посочи този кодов символ в етикетирането на оборудването, особено за купувач с ниско ниво на интелигентност, тъй като той може да не е в състояние да различи един тип домакински уред от друг.

Втората буква от кода определя вида на пералната машина. Според американската класификация има три вида перални машини LG:

 1. предно зареждане;
 2. с вертикално (горно) натоварване;
 3. предназначени за монтаж в пиедестал.

Последният тип е малка пералня, която е вградена в специален пиедестал под основната пералня. Такива перални машини току-що се появиха в постсъветското пространство, но в САЩ вече са свикнали с тях. Тази мини машина е необходима за пране на малко количество дребни дрехи (гащички, чорапи, носни кърпички). Повече за мини пералните под пиедестал можете да прочетете в статията Пералня за чорапи, в него ще намерите много интересна информация за необичайни перални машини.

Третата, четвъртата, петата и шестата цифра от американската маркировка определят серията на пералната машина и вида на нейното управление. Седмата цифра определя наличието на специална функция - обработка с пара. Осмата цифра показва цвета и външния дизайн на пералнята LG, включително наличието на чертежи на предния панел. И накрая, последната 9-та цифра показва, че моделът има пиедестал, в който можете да вградите мини пералня с малък барабан.

В заключение отбелязваме, че знаейки характеристиките на декодирането на маркировъчните кодове на пералните машини LG, можете лесно да разберете за произхода на пералнята, дори ако сте закупили използван модел и не сте първият му собственик. Надяваме се да намерите тази информация за полезна, успех!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня