Декодиране на етикета на перални Haier

Декодиране на етикета на перални HaierСпецифичните маркировки на пералните машини, които са разбираеми за специалистите, често са „китайски букви“ за обикновените потребители. Голям брой хора прекарват време в търсене на информация как да дешифрират маркировките на определена машина. Решихме да ви спестим необходимостта да сърфирате в интернет в търсене на отговори и събрахме цялата необходима информация в една статия. Сега винаги ще имате под ръка декодиране на етикета на пералните машини Haier.

Каква информация съдържа маркировката?

По правило обозначенията на единиците зависят от линията, страната на производство, датата на производство и други неща. С „домашните помощници“ на марката Haier обаче нещата са много по-прости. Можете да вземете всеки модел, да го дешифрирате и след това да разглобите други домакински уреди по същата схема.

Да вземем за пример пералнята Haier HW60-BP10959A. Тук много ясно се вижда, че Haier е името на марката. Е, това, което следват, са някои доста странни комбинации, които сега ще анализираме. Всички букви и цифри тук имат следното значение:Табелка за пералня Haier

 • H – Haier;
 • W – пералня;
 • 60 – при барабана максималното натоварване на прането е 6 кг;
 • B – има инверторен двигател;
 • P – ремъчна предавка;
 • 10 – максимален брой обороти на барабана при центрофугиране – 1000;
 • 959 – серия единици;
 • А – бял цвят.

Ако разбирате маркировките, ще можете самостоятелно да идентифицирате цялата необходима функционалност на всяка машина!

Както се вижда от примера, в такова действие няма нищо сложно. Всички тези кратки знаци обаче съдържат основните параметри на техниката. Това е много удобно, защото ви позволява бързо да видите информация за избраното устройство.

Основни режими на машини Hayer

Разбрахме как да определим „скрития смисъл“ в етикетирането; сега можем да разгледаме програмите и функциите, които са включени в пералните машини. Като правило има доста от тях. Ще се запознаем с най-основните и полезни от тях.

 • "40`40°". Този режим е специално разработен, за да намали наполовина времето за пране - от 80 на 40 минути. Този процес се дължи на факта, че барабанът започва да се върти бързо. Самата програма се провежда при температура 40 градуса.
 • "Деликатен". Проектиран за работа с особено деликатни тъкани. Благодарение на гладкото въртене на барабана, ниската центрофуга и ниската температура, нещата се измиват внимателно, без риск от повреда. Благодарение на голямото количество вода, препаратът се отмива напълно от влакната, което е определено предимство.
 • "Детски" режим. Основното предимство тук е високата температура и няколко цикъла на изплакване наведнъж. Това позволява на „домашния помощник“ да изпере добре дрехите на малко дете. Струва си да се отбележи, че тази функция ще бъде полезна не само за деца, но и за страдащи от алергии, които са неблагоприятно засегнати от домакинските химикали.
 • „Тъмна тъкан“ Тази функция се отличава с обилно подаване на вода и изключително бавен цикъл на центрофугиране. Ето как производителите успяха да гарантират, че тъмните неща запазват своето богатство. За да консолидирате резултата, можете да използвате специални балсами и гелове, предназначени за пране на такива дрехи.Програма “Хигиена” в пералня Haier
 • "Ръчно пране". В този режим барабанът се върти плавно. Благодарение на това нещата, които се препоръчват да се перат на ръка, не се деформират или разкъсват. Тази опция е идеална за продукти от кашмир, коприна и вискоза.
 • "Вълна". Програмата е създадена специално за изделия от вълна. Изпира добре дрехите, но благодарение на нежния режим дрехите не се деформират и не се залепват.
 • "Пух." Друга функция с доста ясно име.Може да се намери в пералните машини Haier, които могат да поемат 9 килограма пране наведнъж. Почиства много добре връхни дрехи и предмети, пълни с пера или пух.
 • — Ризи. Тази програма помага за премахване на сериозни петна, но не мачка нещата, което ги прави удобни за гладене по-късно. Прането тук става с минимално центрофугиране. Водата достига от 30 до 40 градуса по Целзий.
 • „Фитнес“. Такава функция не може да се нарече широко разпространена, но вече се е доказала добре. Предназначен за спортно облекло от памук и синтетика, режимът изпира перфектно такива тъкани. Процесът отнема около час, а водата се загрява до 40 градуса.
 • "Еко 20°C". Тази опция е предназначена за предмети, които са леко замърсени. Основното предимство на цикъла е намалената консумация на енергия. Той използва 80% по-малко киловати в сравнение с конвенционалните работни цикли.

Когато перете в студена вода, най-добре е да използвате течни препарати: те се измиват много по-добре от праха за пране!

Невъзможно е да не споменем отделно такъв режим като „Самопочистване“. Продължителността му е 120 минути, през които уредът успява да измие барабана, тръбите и дренажния филтър. Тази опция не пренебрегва отделението за перилни препарати. Всичко това се случва поради вода, загрята до 70 градуса.

По този начин изброеният набор от програми е повече от достатъчен за всеки повод. Не е необходимо незабавно да купувате скъпо оборудване с допълнителни режими на измиване. Основното нещо е да изберете правилните работни цикли, за да не навредите на любимите си дрехи. И тогава висококачественият резултат няма да отнеме много време.

Програми за скорост

Времето за пране в машините Haier отнема от 1 до 3 часа. Такъв дълъг период от време не винаги отговаря на потребителите, а понякога изобщо не е оправдан, като се имат предвид разходите за вода и електричество. Поради тази причина производителят е добавил програми към своите продукти, които ви позволяват бързо да измиете нещата. Ще се спрем на някои от тях.

 • "Мини". Използва се за почистване на памучни дрехи от малки количества замърсявания.В този режим температурата на водата достига 30 градуса, но може да се повиши до 90. При стандартни настройки процесът ще отнеме само 39 минути.Haier HW100-BP14986E
 • "Мини 14". Ще ви отнеме 14 минути от времето. За толкова кратък период от време режимът е способен да освежи до 2 килограма пране. Температурата на водата е 30 градуса.
 • „Смесете 40°C.“ Тази опция помага за пране на дрехи от естествени и синтетични тъкани. Завъртането ще се извърши на средна скорост. Водата се загрява до 40 градуса.

Също така си струва да се отбележи, че някои модели имат специален бутон, разположен на контролния панел. Позволява ви да започнете процеса на пране само за 17 минути. Тази функция е предназначена за дрехи, които не са особено замърсени и помага просто да ги освежите.

Набор от интересни функции

Ако искате да използвате потенциала на вашия „домашен асистент“ на 100%, тогава трябва внимателно да проучите инструкциите и да разберете не само обичайните режими, но и функциите, предназначени за специални случаи. Модерните уреди почти винаги са оборудвани с отделни опции, които могат да издигнат вашето пране на следващото ниво. Ръководството за потребителя обяснява всички предимства от използването им. Все пак ще ви разкажем накратко за някои от тях:

 • премахване на мъх – машината старателно изплаква предметите след пране;
 • заключване на контролния панел - предпазва от случайно нулиране на цикъла;
 • икономична консумация на домакински химикали - компетентно използва почистващи препарати през целия работен процес;
 • контрол на баланса в барабана, така че дрехите да се разпределят в машината по правилния начин;Функция за пране с пара в пералня Haier
 • обработка с пара - ви позволява не само ефективно да премахнете силните замърсявания, но и да предотвратите деформация на нещата;
 • половин товар - позволява само частично зареждане на барабана, което ускорява прането, като същевременно намалява консумацията на вода и електричество.

В заключение бихме искали да добавим, че оборудването на Haier има барабан Wave-system.Поради факта, че вътрешната му повърхност има специална текстура, натоварването върху тъканта е намалено. А специалните вълни имат положителен ефект върху влакната от различни материали.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня