Декодиране на етикета на перални машини Samsung

декодиране на SM Samsung маркировкиРешихте да закупите автоматична машина. Най-често при избора набор от цифри и букви, които показват вида на оборудването, създава затруднения. Всъщност етикетирането на пералните машини Samsung не е толкова трудно за разбиране. В тази публикация ще се опитаме да разгледаме защо са необходими тези символи и как да ги четем.

Как да разпознаем маркировка?

Набор от определени букви и цифри съдържа информация за автоматичната пералня. Нека се опитаме да разберем декодирането въз основа на пробата WF602.

 1. В тази маркировка английската буква W обозначава вид домакински уред, а именно автоматична пералня.
 2. F – пише се в кода за указване на вида на натоварване. Този е с предно зареждане.
 3. Третата позиция на кода е число, показващо максималния обем на резервоара на пералнята. В нашия вариант – 60. Това отговаря на зареждане от 6 кг пране. Ако този артикул е 49, тогава разбираме, че говорим за 4,9 кг. Така, ако беше 40, тогава 4 кг. Но това означава само до 9 кг; след 14 това ще означава, че максималното тегло на зареденото пране е 14 кг.
 4. Последна позиция -2. Тук производителят посочва годината, когато този модел е пуснат в производство. Моля, имайте предвид, че това не е годината на производство на една конкретна пералня. Говорим за поредицата като цяло и времето за появата й на потребителския пазар. Това означава, че под номер 2 разбираме, че тази проба на SMA е пусната за първи път през 2012 г. И определена пералня може да е била направена през 2016 г. или през всяка друга година, но не по-рано от посоченото в кода.

Сега нека насочим вниманието си към последователни набори от букви и цифри и да определим какво ни казват те за технологията. На фигурата следвайте надписите „Писмо 1“, „Номер 1“ и т.н.

декриптиране Samsung

Когато дешифрираме маркировките в параграф „Буква 1“, виждаме набора W/B/U. Какво можете да ни кажете за конкретно устройство?

 • W - ни казва, че тази пералня има колекторен двигател със задвижващ ремък и допълнителна функция за подобряване на качеството на Eco Bubble пране. При тази опция се получава обилно образуване на малки мехурчета, поради което детергентите имат по-активен ефект върху мръсотията.
 • Буквата B означава перални с инверторен двигател с директно задвижване. Тоест няма колан, който да прикрепи двигателя към барабана. Този факт ви позволява да направите процеса на измиване почти безшумен. И няма допълнителна опция за балон.
 • U означава, че тази технология съчетава мощността и надеждността на мотор с директно задвижване с функцията Eco Bubble.

Следващата позиция може да бъде обозначена с числата 0 или 2. В този случай първата се задава при 1000 оборота в минута по време на центрофугиране, а 2 - 1200. Моля, имайте предвид, че ако видите 7 в маркировката в този параграф, това ще означава мощност на въртене от 700 оборота в минута, а не около 7 хиляди.

„Буква 3“ показва типа панел на машината. Така че, ако видите C, тогава оборудването е оборудвано с дисплей и има 10 програми за избор на режим на пране. Опция K означава наличието на допълнителни опции и ви позволява да избирате от 14 основни програми. Допълнителните функции включват възможност за програмиране на самопочистване на барабана и управление през мобилно устройство.

Последната точка показва външния вид на корпуса на пералната машина. Например WA е бяло, а SD е сиво. Освен това и в двете версии има хромиран люк за зареждане на пране.

Понякога има модели, на които обозначенията се различават от стандартните.

В този случай ще трябва да прочетете етикетите, разположени на контролния панел. Ще се опитаме да ви насочим каква информация можете да научите от тези данни.

панел SM Samsung

Снимката показва панела. Eco Bubble е маркиран с червена линия в долния десен ъгъл.Както се досещате, уредът е снабден с допълнителна опция за подобряване на качеството на пране. И въз основа на данните, описани по-горе, можем да определим, че това е колекторен двигател със задвижващ ремък.

панел SM Samsung2

На втората снимка надписът “Digital Inverter Motor” е маркиран в червено. В маркировката съответства на B. Това означава, че двигателят има задвижващ ремък, но няма функция балон. Както можете да видите, на панела няма надпис за това. Надписът „Диамант“ в долния ляв ъгъл показва структурните характеристики на барабана. Името му се появи във връзка с формата на пчелната пита, която допринася за нежното измиване и запазване на целостта на нещата.

панел SM Samsung3

От третото изображение можем да установим, че машината е със задвижващ мотор и има допълнителна опция Eco Bubble. Това е комбиниран тип SMA, който съответства на буквата U в етикета. Вече го описахме по-горе. Нека да разгледаме по-отблизо как изглежда частта от панела, където се намират програмите.

панел SM Samsung4

И така, отляво можете да видите 10-те основни програми за пране. Следва LED дисплеят. И бутони за регулиране на температурния режим, силата на въртене и използване на допълнителни опции.

панел SM Samsung5

От втория панел на пръв поглед става ясно, че броят на основните програми е много по-голям. Това е модел К, който е оборудван с графичен дисплей. Списъкът с допълнителни опции е по-широк и има функция за памет. Тя позволява на пералнята да запомни настройките на любимата ви програма. В допълнение към разгледаните обозначения за маркиране има и други. Те могат да се видят на стикер, който обикновено се намира отпред или отзад на тялото на SMA. Нека разгледаме тези случаи с ясен пример.

Нека дадем пример

Всъщност разбирането на кодирането на технологията не е толкова трудно. Нека се опитаме да направим това на конкретен случай. За проба предлагаме автоматична пералня “Samsung” WW80J5410GW/LP.

 1. Първите две големи букви WW казват, че това е пералня, а не друг домакински уред. Случва се D да се добави към първата буква W. Това е необходимо, за да се посочи допълнителна функция - сушене.
 2. Следващата точка е числото 80. То ни дава информация за максималното натоварване. Конкретно в тази версия е възможно до 8 кг. Съответно, ако беше написано 60, тогава 6 кг и т.н.
 3. Третата позиция е буквата J. Това е друго обозначение на годината на развитие. В този случай 2015 г. е обозначена с J, предходната година – с N.
 4. Номер 5 криптира информация за броя на програмите в машината. Трябва да се има предвид, че петицата показва 7 основни програми за измиване, а осем вече означава 15.
 5. Следващото число 4 показва мощността на въртене. В нашия случай това е 1400 оборота в минута.
 6. Десетка обозначава типа дизайн на конкретна перална машина.
 7. Цветът на корпуса и люка за товарене е кодиран с буквите GW.
 8. И последната позиция разкрива тайната къде е произведена тази техника. В нашия случай буквите LP означават CIS. И когато видите комбинацията EU в крайна сметка, производителят се намира в Европа.

Разгледахме най-често срещаните обозначения за маркиране на Samsung SMA, но най-надеждният начин е да погледнете паспорта на оборудването. Не винаги е възможно продавачът в магазина да даде изчерпателен отговор за характеристиките на конкретно устройство. Като знаете как да четете кодирането, ще можете точно да определите всички параметри и опции на закупения продукт.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня