Направи си сам барбекю от пералня

барбекю от пералняДнес в магазина можете да закупите добър фабричен грил доста евтино, но защо да го правим, ако имаме плевня, пълна с подходящи части, от които можем да направим отлично устройство безплатно. Би било хубаво например да направите скара от барабан на пералня. Можете да направите такава домашна скара, без никакви специални умения, за няколко часа със собствените си ръце и дори след това да се разхождате. Да видим как се прави.

Защо барабан на пералня?

На първо място, трябва да помислите от какво да направите домашен мангал. Необходимо е мангалът да е компактен, достатъчно просторен, за да тлее възможно най-много въглища в него и, разбира се, издръжлив, така че да издържи повече от един сезон. Ако имате барабан от стара пералня, считайте проблема за решен, защото самият барабан е отличен мангал и всеки може да направи скара от него със собствените си ръце.

Хубавото на барабана е, че е изработен от висококачествена неръждаема стомана, която отлично издържа на високи температури. Тази стомана не е подложена на корозия, което означава, че грилът не трябва да се съхранява на сухо място, той може да бъде поставен направо отвън.

 1. В стените на барабана на пералнята има много малки дупки, през коитобарабан на пералня духайте във въздуха, раздухвайки въглищата. В такъв тиган дори месото и зеленчуците се пекат много бързо.
 2. Скарата, направена от барабана и резервоара за миене, е лека и издръжлива, ако е необходимо, може да се прибере някъде в бараката до следващия сезон.Като цяло, с такова устройство можете лесно да готвите барбекю в продължение на десетилетия, без да се страхувате, че стените или дъното на тигана ще изгорят.
 3. Освен всичко друго, закупените сгъваеми барбекюта често се правят „от брадва“. Частите, от които са сглобени тавата и бутчетата, имат много остри ръбове, които режат ръцете. След като сте закупили нова скара, трябва да вземете файл и да отрежете острите ръбове на частите, което ги прави по-безопасни. Барабанът на пералнята няма остри ръбове, тиганът от него ще бъде напълно безопасен и ако го донесете на ум, ще бъде много добър.

Части и инструменти

Хубавото е, че за да направите барбекю от части на пералня, не са ви необходими специални материали. По принцип можете да минете само с барабана на пералнята, но тогава нашето барбекю ще се окаже твърде ниско и ще бъде неудобно за работа. Ще направим високо барбекю, на крак, така че ще ни трябва: самият барабан от автоматичната пералня и стара желязна тръба.

Когато нашите майстори сглобиха барбекю от стара пералня, те не намериха желязна тръба с подходяща дължина, но намериха стара ненужна метална стойка за цветя. Беше идеален за тези цели, така че беше решено да се направи кракът за барбекю от тази стойка. В този случай можете също да бъдете креативни и да видите какво имате в домакинството си, което е подходящо, от което можете да изградите стойка. Основното е, че материалът на стойката е издръжлив и незапалим.

В допълнение към резервоара и стойката за цветя взехме 6 болта с 10 мм гайки и метален ъгъл с дължина 40 мм 80 см. По принцип можете да вземете всеки ъгъл. Ако нямате подстригване с дължина 80 см, вземете по-късо подстригване.В идеалния случай се нуждаете от две парчета с дължина 40 см. Сега относно инструментите, от които се нуждаем:

 • Български;
 • пробивна машина;
 • плосък файл:
 • рулетка;
 • ножовка за метал;
 • маркер;
 • клещи.

Ако сте майстор в използването на ъглошлайф, можете да направите без ножовка, основното е да не отрязвате излишъка от барабана или резервоара на пералната машина и да не навредите на собственото си здраве. Бъдете внимателни, когато работите с такива електрически инструменти.

Сглобяване на устройството

Подготовката приключи, време е да направите скара със собствените си ръце и най-накрая да изпържите първата партида шиш кебап. Първо, нека преработим барабана със собствените си ръце. Взимаме мелница и отрязваме отвора за люк, разширяваме го и го правим правоъгълен.

дупка в барабана

След работа с мелницата, нека вземем бормашината. По ръбовете на изрязания правоъгълен отвор пробийте 10 мм отвори за болтовете. Пробиваме подобни дупки в ъгъла и след това завиваме ъгъла към резервоара, както е показано на фигурата по-долу.

завийте ъгъла към барабана

Нашата скара е почти готова, във всеки случай вече сме направили тиган за печене със собствените си ръце, остава само да направим стойка. Време е да използвате тази стара стойка за цветя. Поставяме нашия съд за печене на стойката и го завинтваме здраво с болтове.стойка за барбекю

Не е необходимо да правите нищо друго, тъй като фритюрникът стои стабилно на стойката. Можете да започнете да изгаряте въглищата и след това да изпечете кебапа. Ъглите, които завихме на барабана, ще ви позволят да поставите шишчета с парчета месо по-удобно и на една и съща височина. Бъдете сигурни, че в този случай те ще бъдат сварени еднакво добре.

В допълнение към барабана, в автоматичната пералня все още има доста голям брой части, които могат успешно да се използват в домакинството. Основно двигателят.Ако двигателят работи, тогава от него могат да се направят много полезни неща. Ако не ми вярвате, прочетете статията машина за заточване от двигател на пералня, в него ще намерите много полезна информация.

Обобщавайки, отбелязваме, че правенето на барбекю от части от автоматична пералня е много просто, дори не е нужно да правите нищо специално. Просто трябва да направите по-голям отвор в областта на люка и да завиете ъгъла. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня