Преглед на малки съдомиялни машини

малки съдомиялни машиниДнес в търговски обекти, специализирани в продажбата на домакински уреди, можете да видите много необичайни модели съдомиялни машини. Сред тях е компактна съдомиялна машина, която значително се различава по размер от обикновената. Малките съдомиялни бързо набират популярност, все повече хора се интересуват от тях и ги купуват. Ще трябва да разгледаме защо това се случва в рамките на тази статия, като в същото време разгледаме преглед на моделите на такива машини.

Има ли смисъл да купувате компактна „съдомиялна машина“?

Традиционно съдомиялните машини по някакъв начин не са пуснали корени в Русия. Много хора просто не намират причина да ги купуват, предпочитайки да мият чиниите със собствените си ръце. Но времето минава и през последните няколко години продажбите на „съдомиялни машини“ започнаха да растат, решихме да разберем с какво е свързано това и защо мнението на руснаците се е променило. Оказа се, че отговорът лежи на повърхността - мнозина не го взеха малки съдомиялни машинисъдомиялна машина, само поради размера си, появата на мини „миялни машини“ накара хората отново да проявят интерес към подобно оборудване.

Проучване на купувачи на мини съдомиялни потвърди идеята ни. Много хора казаха, че имат много малка кухня и могат да поберат само най-необходимото количество оборудване в нея и просто няма къде да поставите пълноразмерна съдомиялна машина, колкото и да им се иска. Преносимата пералня решава проблема, като незабавно предопределя покупката й от тази категория хора. И ако смятате, че една мини „съдомиялна“ до голяма степен запазва функционалността на машина с обикновен размер, тогава закупуването й има реален практически смисъл.

За ваша информация! Миниатюрна съдомиялна машина е сравнима по размер с голяма микровълнова фурна, така че такова оборудване може да се постави във всяка, дори много малка кухня.

Плюсове и минуси на компактните „миялни машини“

Сега нека прегледаме накратко предимствата и недостатъците на мини съдомиялни машини 45, 40, 35 см. Може би не си струва да се говори по-подробно, а закупуването им от отделни потребители се дължи само на информационен натиск от рекламен характер. И така, предимствата на мини "съдомиялните машини".

 • Компактната съдомиялна машина ще заема минимално място във вашата кухня. Има дори опции за поставяне на стена на специални стойки, където няма да пречи на никого.
 • Малката съдомиялна машина произвежда значително по-малко шум от съдомиялната със стандартен размер. За хора (особено по-възрастни), които реагират на различни външни звуци, това е божи дар!
 • Мини съдомиялна машина 35, 40, 45 см е много по-мобилно устройство от стандартна съдомиялна машина. Тя също е зависима от комуникацията, но е по-лесно да я преместите и да й намерите ново място.
 • Една мини съдомиялна 35, 40, 45 см средно може да измие 5-6 комплекта чинии в един цикъл. Пълноразмерна съдомиялна машина измива 9 комплекта чинии наведнъж, разликата е значителна, но за ежедневно миене има достатъчно обем за 6 комплекта.
 • Мини съдомиялната машина е приела всички технически характеристики на машините със стандартен размер. Това включва система за защита от течове, сензори за натоварване и много други полезни gizmos.
 • Малката съдомиялна е с необичаен и атрактивен дизайн.

малки съдомиялни машиниСега нека кажем няколко думи за недостатъците на малките съдомиялни машини. Както се оказа, тази техника няма много недостатъци.

 1. Малката съдомиялна машина не се различава по цена от стандартната пълноразмерна съдомиялна машина, но може да мие по-малко чинии наведнъж. По същество вие плащате повече за преносимост.
 2. За да спести място в малки съдомиялни, производителят не интегрира система за принудително изсушаване на съдовете; някои потребители не харесват това, въпреки че това не е толкова голям недостатък.

Забележка! Всяка от посочените плюсове и минуси на малки съдомиялни машини може да се оцени субективно, тъй като всеки потребител има свой собствен нюанс. Не приемайте нашата гледна точка по въпроса твърде строго.

Някои експерти посочват увеличеното време за миене като недостатък на малките съдомиялни машини. Казват, че поради факта, че тези машини имат малък резервоар за съдове и специално разположение на единиците, действителното време за измиване се увеличава. Проучихме техническите характеристики на много модели малки „миялни машини“ и стигнахме до извода, че това е напълно невярно. Повече подробности за колко време отнема почистването на съдомиялна?, можете да прочетете в едноименната статия на нашия уебсайт.

Видове компактни "съдомиялни машини"

Сега нека да преминем към прегледа на малки съдомиялни машини. Ако само преди 5-7 години пазарът предлагаше много ограничен брой модели на такива машини, сега офертата е много прилична, има от какво да избирате. Това ще направим сега, ще определим коя машина е най-малка и подходяща.

Бонбони CDCF6 45 см. Преносима съдомиялна машина от известен производител, ширината й е дори по-малка от 45 см - 440x500x550 mm. Това е доста надежден, в същото време просторен модел. При максимално натоварване на тави, той може да измие 6 комплекта чинии наведнъж, всеки комплект се състои от 4 чинии, чаша, лъжица, вилица и нож.

Този модел се счита за бюджетен, средната му цена е около $170, поради което вероятно дизайнът му изглежда прост. Но въпреки своята простота, такава „съдомиялна машина“ ще се побере в интериора на почти всяка кухня, защото производителят се опита да направи дизайна си универсален. Candy CDCF6 45 cm е с вградена интелигентна система за разпознаване на сол и препарат. Машината сама определя колко сол и препарат са необходими за зареденото количество съдове.

CANDY CDCF 6

Малката, тясна съдомиялна Candy CDCF6 45 cm има 6 програми за измиване, включително програма за измиване на чупливи съдове. Има защита от деца, освен това е икономична единица, консумира само половин kW електроенергия за стандартен цикъл на пране и само 8 литра вода.

важно! След като анализирахме потребителските отзиви за този модел, стигнахме до извода, че Candy CDCF6 всъщност съдържа малко по-малко съдове, отколкото твърди производителят, около 5,5 комплекта. Освен това машината има тясна и неудобна врата.

Bosch SKS 51E11. Тясна, малка, свободностояща съдомиялна от известен немски производител. Размерите му са 450х500х551 мм, като се има предвид, че минималната ширина на компактните съдомиялни е 35 и 40 см, то това е много добър резултат. Тази съдомиялна машина има доста семпъл дизайн, но цветът хваща окото - ярко червен металик. Тясна машина от Bosch има следните предимства:

 • електронно управление;
 • възможност за измиване на 6 комплекта чинии наведнъж;
 • има защита срещу изтичане;
 • има пет програми за пране и пет температурни режима;
 • Вътрешната част на корпуса е изработена от висококачествена неръждаема стомана.

 

BOSCH SKS 51E11_Потребителите говорят доста добре за този модел съдомиялна машина, като коментират само доста голямото му тегло. С размери от 45x50x55.1 cm, Bosch SKS 51E11 тежи 21 kg, което донякъде го прави труден за инсталиране на специални стенни стойки.

Миниатюрна дизайнерска "съдомиялна машина" Гота. Този модел е почти невъзможно да се намери в руските търговски обекти и малко се знае за неговите характеристики, но тази машина е истинска „мечта на домакинята“. Размерите му са 35 х 40 х 45 см, но невероятно малката ширина не се отразява много на функционалността, защото машината Gota може да измие 4 комплекта съдове наведнъж - идеално за високотехнологична кухня.

Гота

Bosch 51E66. Страхотна преносима свободностояща съдомиялна машина за стилна черна високотехнологична кухня. Този модел е пълен аналог на Bosch SKS 51E11, като единствената разлика е в класа на консумация на енергия (този модел е по-икономичен) и в цвета (в случая е черен металик). Ако търсите нещо подобно за вашата стилна кухня, разгледайте този модел като възможен вариант.

Bosch SKS 51E66_

В заключение, най-малката свободностояща съдомиялна машина е дизайнерски модел, наречен Gota, ширината му е само 35 см, но закупуването му може да създаде проблеми. Ако говорим за модели с ширина 44 или 45 см, тогава има доста от тях и сред тях можете да изберете приличен вариант; експертите съветват да се съсредоточите върху размерите 450x500x550 мм.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня