Магнитна топка за пералня

магнитни топки за пранеИма много аксесоари за пералня и всички те, според рекламата, подобряват прането, правят го ефективно и икономично. Домакините купуват всичко, за да улеснят процеса на пране. Вземете, например, магнитна топка, предназначена да се отърве от котления камък. Но наистина ли е толкова добър, нека разберем.

Предимства и недостатъци

Магнитната топка е пластмасова или гумена топка с магнити вътре. Тези магнити са необходими за омекотяване на водата поради факта, че молекулите на неразтворимата сол започват да се движат хаотично, променяйки формата си. Ето защо магнитните топки имат редица предимства, които ще изброим:

  • водата прониква по-лесно във влакната на тъканта, което помага за измиване на нещата;
  • топките имат дълъг експлоатационен живот, най-малко 10 години, нищо не им се случва дори след 20 години;
  • топка с магнит е доста тежка и следователно, въртяща се в барабана, тя избива мръсотията от прането;
  • магнитните топки ви позволяват да спестите прах за пране и балсами;
  • топките не влияят на човешкото здраве.

Предимствата на подобен аксесоар са впечатляващи, но дали това наистина е така, предстои да видим. Но основният недостатък на магнитната топка е шумът, който се появява по време на процеса на пране в резултат на нейното биене срещу барабана за пране. Ако сложите не една топка, а няколко, почукването ще е впечатляващо.

Вторият недостатък е, че магнитните топки не са подходящи за пране на пухени якета и обемисти якета. Разбира се, можете да го изперете, но ефектът е минимален.

Инструкции за употреба

Тъй като топките не увреждат барабана на пералнята, те могат безопасно да се използват за автоматично пране. Но има някои нюанси, свързани с характеристиките на тъканите. Броят на тези топки, поставени в барабана, ще зависи от това какво ще перете. Но всичко ще зависи от размера на самите топки и те могат да бъдат различни.

  • При пране на памучни дрехи можете да поставите 12 топки от опаковката. При условие, че са малки.
  • При пране на деликатни тъкани, като велур, ще са достатъчни 6 топки.
  • 4 топки са достатъчни за пране на вълнени дрехи.

важно! При пране с топки за пералня е достатъчно да изсипете половината от определеното количество прах.

Можете да перете с топки в почти всеки режим. Могат да се използват при пране в студена вода, но за режим „Варене” или когато водата е загрята до 80 градуса или повече, не трябва да се поставят в барабана на машината.

Преглед на магнитни топки

Кой произвежда такива топки и къде можете да ги купите, ще разгледаме в рамките на този параграф. Ето популярните магнитни топки:

Топката Aquamag е произведена в Китай топка, предназначена за борба с образуването на котлен камък по време на пране, както и за омекотяване на водата. Тази топка тежи около 900 грама, така че е достатъчно да имате една такава топка. Корпусът на топката е изработен от пластмаса. Освен основните си свойства, той е хипоалергенен, подходящ за пране на детски дрехи, дезинфекцира прането и елиминира неприятните миризми. За да подсилите ефекта от прането, можете предварително да накиснете дрехите във вода с малко количество прах и топка за половин час и след това да ги поставите в барабана на пералнята.

Топки “White Cat” от фирма “TECHNOTRADE” - топки, произведени в Германия, продавани в опаковка от 12 броя. Всяка топка има гумена обвивка с магнит вътре. Срокът на експлоатация на тези топки е неограничен. Те не само помагат за премахване на котления камък от машината, но и механично избиват мръсотията от дрехите. Използвайки дори една такава топка, не е необходимо да използвате омекотители за вода. Както можете да видите, производителят твърди много, но не е известно дали тези топки се оправдават, но струват около 46 долара.

магнитни топки

За ваша информация! Можете да закупите магнитна топка в голям магазин за битова химия или да я поръчате онлайн.

Топката Eco Life е топка предназначена за перални и предпазваща ги от котлен камък. Произведено в Австрия. Производителят на тази топка предоставя само 5 години гаранция, въпреки че може да се използва много по-дълго. Топката не само почиства машината от котлен камък, но и спестява до 30% прах и 20% електроенергия. Цената му е около $4.

Топката балсам е магнитна топка с пластмасов корпус, произвежда се в три цвята. Може да се използва не само за пране на дрехи в машина, но и за миене на съдове в съдомиялна. Топката е екологична и омекотява водата. Диаметърът му е 6 см и може да се постави във вода с температура не по-висока от 60 градуса. Цена около $1.

магнитни топки

Balls As Seen on TV – две магнитни топчета за предотвратяване образуването на котлен камък в пералнята. Цена около $10.

Отзиви

През 90-те имаше бум на магнитните топки, днес подобен аксесоар за пералня е изключителна рядкост. Първо, по-трудно е да заблудите съвременния потребител, и второ, в интернет се появиха много отзиви за такива топки и топки. Ето някои от тези, които открихме.

американка, Херсон

Използвам топките White Cat вече три години и не съм открил никакви предимства. Балони магнитна топкамалък по размер, около 4 см в диаметър и тегло 35 грама. Дългият период на използване показа, че парите са хвърлени на вятъра, и то доста. Освен това претендираното премахване на котлен камък е пълна глупост. Това се потвърди от изгорял нагревателен елемент. Също така не забелязах никакъв ефект върху качеството на измиване. Като цяло, ако наистина искате да се отървете от мащаба, използвайте лимонена киселина, а за по-добро изплакване на прането не забравяйте за функцията за допълнително изплакване.

ZhulikYS, Липецк

Купих нов продукт в света на битовата химия, магнитни топки White Cat, и продавачът ги похвали много добре. Въз основа на резултатите от дългосрочната употреба забелязах само лек ефект върху качеството на пране; все още остават сложни петна. С топките започнах да използвам малко по-малко омекотител, докато дрехите са меки и приятни на допир. За декалцирането не мога да кажа нищо, но тествах ефекта им върху плаката в тоалетната. След седмица престой нищо не се е променило, нападението остава същото. Недостатъкът на топките е, че чукат по барабана, но това не вреди на колата, тъй като са гумени. Освен това те винаги се забиват в плика за завивка. Заключение: по-добре е да купите обикновени евтини топки за пране, ефектът ще бъде същият.

Шения, Минск

След като видях рекламата, си купих чудодейна джаджа – зелена магнитна топка Eco Life, но така и не видях чудото. При пране, както производителят съветва в инструкциите, спрях да добавям омекотител за вода, намалих количеството прах и не добавих балсам. Прането, което излиза е наистина добре изпрано и меко. Но и без топката е абсолютно същото, няколко пъти съм правил експеримента.Въпреки това пак слагам топката в автомата, защото парите са похарчени. Но той не си струва парите.

зелена линия, Уфа

Чрез съвместни покупки закупих магнитна топка Eco life за $3, която нарекох „чудотворната топка“. Това е така, защото производителят твърди, че има много предимства. Това означава да се отървете от котления камък, да спестите праха, да премахнете препарата за изплакване и да го използвате в пералня и съдомиялна машина. Все още не мога да кажа колко добре работи топката; не я пробвах в моята пералня, защото беше счупена, но машината на моя приятел започна да излиза от бяло-сиви камъни след пране. Явно това е резултат от работата на топката. Мисля, че има ефект и е евтин.

Както можете да видите, магнитните топки се предлагат в различни размери. Повечето потребители отбелязват, че такъв аксесоар е ненужна и неефективна загуба на пари. Някои хора наистина харесаха тази топка. Не ви разубеждаваме да купувате, ако искате да пробвате пробвайте, успех с прането!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня