Ревюта на магнитна топка за перални

прегледи на магнитни топкиПреди да закупите неизвестен продукт със съмнително предназначение, трябва да го проучите внимателно. Необичайно средство за защита на пералня под формата на магнитни топки предизвиква буря от емоции сред потребителите. Ревютата ще ви кажат най-добре какво е магнитна топка за пералня. Събрахме мненията на реални хора за топки от различни производители и ето какво измислихме.

Магнитна топка Eco Life

Александра2013

Съвсем спонтанно си купих преди няколко години магнитна топка Eco Life, вероятно вече хората са поумнели. Надявах се наистина да има ефект, защото не е евтино. Реших да проверя работата на топката не на пералнята, а на чайника. Загрях водата в него до около 60 градуса и го сложих в магнитна топка, като го оставих в чайника за около 6 часа. Резултатът беше нулев, мащабът остана такъв, какъвто беше.

Относно прането с топка в машината също не стана нищо особено. Твърдите хавлиени кърпи не са станали по-меки. Също така не се получи да спестите пудра с топка, тъй като петната не излизат. Дори сложих това „чудотворно средство“ в съдомиялната, но нямаше полза, просто всичко побеля отвътре. Извод: с похарчените пари бихте могли да закупите детски конструктор в полза на каузата.

Айвенго

Еко лайф топкаКупих топката през 2012 г. и я използвам през цялото време. По време на експлоатацията си не се е променил на външен вид и не е загубил свойствата си, което означава, че производителят не е излъгал за срока на годност от 10 години. Основната цел на топката е да омекоти водата, предпазвайки нагревателния елемент от котлен камък. Моите впечатления са:

 • нещата не стават по-меки;
 • по-добре да не се мият;
 • няма икономия на прах при пране с топка;
 • но се отървава от котления камък.

Факт е, че моята пералня изкара малко повече от 11 години и се развали. Но успях да изпера нещата с топката в старата машина за около 1,5 месеца. След като техникът отвори пералнята, нагревателят ме изненада приятно с чистотата си. Дори не очаквах това, като се има предвид, че рядко почиствах машината и не използвах Calgon или подобни продукти.

Забелязах, че сиви частици често се натрупват в уплътнителната гума и измих същите частици от дренажния филтър.

Като цяло съм доволен от топката. Препоръчах го на всичките си приятели и го подарих на близките си. Но след като купих нова пералня, поради повреда на лагерите и барабана на старата машина, много се съмнявах в нейната полезност. Факт е, че новата пералня работи много тихо и в нея забелязах звук от удар на топката в барабана. Попитах специалиста по техническа поддръжка дали това се отразява на колата? Оказа се, че е по-добре да не се използват такива „неща“. Оттогава спрях да пера с магнитна топка, защото не само нагревателният елемент е важен, но и други части, чиято смяна ще излезе много скъпо.

госпожица с

Купих магнитна топка чрез съвместна покупка в Интернет. Целта на покупката е защита на новата пералня. Мислех, че този метод е по-евтин от перманентния използване на Calgon. Топката работи ли? Да, работи, но не мога да кажа колко е ефективен. Що се отнася до мащаба, трудно е да се провери. Но кърпите, които бяха като шкурка, станаха много меки. Явно водата става мека, миенето върви по-добре. В допълнение, топката ви позволява да спестите малко прах.

зелена линия, Уфа

Преди много време си купих магнитна топка Eco Life, наричам я топка-чудо по следните причини:

 • предпазва пералнята, предотвратявайки появата на котлен камък;
 • спестява прах за пране, сега използвам по-малко от него;
 • няма нужда да използвате омекотител;
 • дълъг експлоатационен живот, повече от 5 години;
 • Може да се използва в съдомиялни машини.

Не можах да проверя ефективността на борбата с котления камък, защото пералнята се развали преди да я купя. Обаче след пране със същата топка, на приятеля ми излизаха сиви парчета през канала. Топката ми хареса, единственото, което ме притеснява е странната, несериозна опаковка. Топката е австрийско производство, скъпа е и опаковката не е скъпа. Няма какво повече да се оплакваме от топката.

Топки "Бяла котка"

американка

прегледи на топки Бяла коткаПреди около три години в моя град се появи представител на компанията White Cat, която произвежда продукти за почистване на дома без вредни химикали. Първото нещо, което ми рекламираха, бяха магнитни топки за пране. Обещанията бяха очарователни:

 • ефективно измиване;
 • спестявания на прах и балсам;
 • по-добро изплакване на нещата;
 • пране в мека вода при по-ниска температура, което пести енергия.

Обещанията взеха, купих пакет от тези топки и ги използвах при всяко пране почти 3 години, докато машината изгоря. Съпругът ми сам разглоби оборудването, така че видяхме нагревателния елемент със собствените си очи. Нямаше солни отлагания по него, целият беше покрит с лепкава мръсотия и препарати. Заключение: въпреки че топките за котлен камък помогнаха, нагревателният елемент изгоря. Освен това те имат още един недостатък да се крият в плика за завивка. Ефектът от топките е толкова малък, че парите са хвърлени на вятъра.

Ако искате да защитите оборудването си, по-добре помислете за състава на праха, включете допълнително изплакване по-често и извършвайте редовно почистване с лимонена киселина.

Както виждате, мненията са разделени. Решете сами на кого вярвате повече.Можете да го проверите експериментално, ако нямате нищо против парите. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня