Пералня LG - IE грешка

IE грешка в пералня LGЖивеейки в модерен дом, е невъзможно да живеете без автоматична пералня LG. Започвате да осъзнавате това много остро, когато любимият ви „железен асистент“ изведнъж спре да изтрива, замръзва и на екрана се появява грешка в IE. Освен това тази грешка ще се повтаря многократно след всяко рестартиране на машината и е напълно неясно какво трябва да се направи, за да се върне пералната машина в работоспособност. Нека обсъдим какво причинява грешката на IE в пералните машини на LG и как най-добре могат да бъдат отстранени тези причини.

Защо изскача код като този?

Ако вашата пералня LG внезапно замръзне, спре да работи, започне да издава звуков сигнал и на дисплея се появи грешка с IE кода, няма нужда да изпадате в паника. Първо се опитайте да се успокоите и разберете как да дешифрирате този код за грешка. Експертите отбелязват, че в инструкциите за пералната машина тази грешка, както и много други, е обяснена много сухо, неразбираема за обикновения потребител. Ето разбивка на кода за грешка на IE, предлаган от производителя.

  • няма водоснабдяване;
  • налягането е изключително ниско, почти не тече вода;
  • клапанът за пълнене не функционира;
  • Сензорът, който определя количеството вода в резервоара, е повреден.

Нека разгледаме тези фабрични декодирания по-подробно и да започнем със случая, когато няма вода. Няма да разглеждаме банална причина, като например когато водата от чешмата е изключена; в този случай скоро ще разберете защо машината отказва да мие. По-добре е да разгледате ситуация, при която изглежда, че има вода както във водоснабдяването, така и в маркуча за подаване на вода, но по някаква причина тя не се влива в пералната машина. В този случай проблемът е филтърът на потока.

Не е тайна, че чешмяната вода съдържа много примеси и дори само големи отпадъци. С течение на времето тези отпадъци запушват филтърната мрежа, която се намира пред клапана за пълнене, и водата не може да влезе в машината. LG, което води до изскачане на грешката Т.Е. Частично запушен филтър също ще генерира IE грешка, тъй като водата не може да тече в машината с правилната скорост.

За ваша информация! Много повече примеси се появяват в чешмяната вода през лятото, когато се извършва планирана подмяна на тръбите в градските и селските водоснабдителни системи.

филтър за водоснабдяванеПроблемът може да придобие съвсем различен характер, ако филтърът е чист, но водата все още не тече в машината. В този случай 99% от проблема е в клапана за пълнене. Клапанът за пълнене е основната преграда между захранването с вода и пералната машина. Когато трябва да налеете вода, контролният модул дава команда на клапана, той се отваря и водата се втурва в машината. Когато има достатъчно вода, клапата се командва отново и тя се затваря.

Ако има проблем с електричеството или механизма на клапана, тогава той остава в затворено положение, въпреки командите от контролния модул, пералнята LG спира и на дисплея се появява грешката IE. Горните грешки могат да бъдат разпознати, както се казва, на ухо. Ако не чуете звука на влизане на вода в машината и след това се появи характерна грешка, тогава има проблем с клапана или филтъра.

Ако има звук на вода, но грешката на IE все още се появява, това означава, че има проблеми със сензора за ниво на водата.

Как да премахнете разбивката?

Какво да направите, ако възникне една от грешките, които генерират грешка в IE? Като минимум трябва да използвате горния съвет и да слушате как работи пералнята на LG. Ако има звук на вода, когато се появи грешка в IE, тогава трябва незабавно да започнете да проверявате и смяна на пресостат за пералня. Ако звукът от изливаща се вода не се чува, тогава ще извършим следния набор от действия.

  1. Нека намерим спирателния кран на тройника, който е завинтен към входния маркуч на пералната машина, и го завъртете към затваряне.
  2. Развийте маркуча за подаване на вода от тройника и от машината, почистете го и го изплакнете.
  3. На „кръстовището“ между маркуча за подаване на вода и пералната машина намираме филтър за потока, издърпваме го и го почистваме.
  4. Отстраняваме горния капак на пералната машина, приблизително на мястото, където входният маркуч се „съединява“ с корпуса на пералната машина и намираме входния клапан.
  5. Взимаме мултицет, превключваме го в режим на омметър, инсталираме сонди на контактите на клапана и измерваме съпротивлението. Ако съпротивлението варира от 2 до 4 kOhm, тогава всичко е наред, електричеството на клапана е наред, ако стойността на съпротивлението е много по-малка, тогава трябва да смените вентила или намотката отделно, ако е възможно.

важно! Електриката на вентила може да е наред, но устройството пак няма да функционира нормално, ако механизмът му се повреди, в който случай клапанът определено трябва да бъде сменен.

След извършване на горните стъпки в по-голямата част от случаите проблемът може да бъде разрешен и грешката в IE изчезва. Но понякога грешката IE все още остава, в този случай най-вероятно има проблем с електрониката - триакът на контролния модул, който отговаря за всмукателния клапан или превключвателя за налягане, е повреден. В такава ситуация е по-добре да не коригирате тази повреда със собствените си ръце; можете да влошите проблема, свържете се със специалист.

Предотвратяване на подобни повреди

пералня lgИ остава последният въпрос, който трябва да бъде обсъден в рамките на тази статия: как да предотвратим повреди, които причиняват грешки в IE в бъдеще? Има няколко такива мерки и те са различни. За да предотвратите запушване на филтъра за потока и маркуча, те трябва да се почистват поне веднъж годишно. Всичко ще ви отнеме около 10 минути, но машината на LG ще работи като часовник.

За да се увеличи максимално безопасността на електричеството и електрониката на пералната машина, е необходимо качествено да се стабилизира напрежението в електрическата мрежа. Ако напрежението е стабилно, което не е така в руските електрически мрежи, тогава шансовете бобината на клапана или контролният модул да се счупят ще бъдат много по-малки. Специален стабилизатор за пералня.

Обобщавайки, отбелязваме, че грешката IE в пералнята LG възниква в случаите, когато машината не може да изпомпва вода в резервоара или изобщо не може да я изпомпва или не може да я изпомпва в необходимото количество. Статията говори за повреди, които водят до това и как да ги коригирате. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна, успешен ремонт!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня