Преглед на лабораторни съдомиялни машини

Преглед на лабораторни съдомиялни машиниОборудването за миене на лаборатории се различава от съдомиялните машини, използвани у дома, с повишена функционалност. Лабораторните съдомиялни машини се отличават преди всичко със задълбочеността на обработката на продукта. Оборудването, използвано в ежедневието, няма да може да измие добре епруветки, чаши и предметни стъкла. Домашните перални нямат възможност за изплакване на почистени вещи с дестилирана вода, което е необходимо условие за лабораторни изследвания. Специализираното оборудване се характеризира с увеличен експлоатационен живот, повишена устойчивост на износване и по-висока цена. Нека ви представим преглед на най-добрите модели лабораторни съдомиялни машини.

Miele PG 8536

Модерна машина за пране и дезинфекция на немска марка. Моделът се характеризира с висока производителност и е предназначен за внимателна обработка на медицински инструменти, както и оборудване, използвано в лаборатории. Оборудването осигурява и допълнително изсушаване на лабораторната стъклария в съответствие с основните противоепидемиологични изисквания.

Препоръчва се за използване в лечебни заведения, лаборатории, изследователски институти и оперативна практика.

Основни характеристики на уреда Miele PG 8536:

 • циркулационна помпа, която пропуска повече от 600 литра вода в минута. Благодарение на това съдомиялната машина има висока производителност;
 • надеждна изолация на корпуса, предпазваща от топлинно излъчване;
 • ниско ниво на шум по време на работа;
 • просторна камера, която ви позволява едновременно да обработвате до три комплекта операционни или анестезиологични инструменти, до седем DIN контейнера или три комплекта хирургическо оборудване;
 • система за омекотяване на водата;
 • максимален брой почистващи програми – 64 бр.;
 • удобен цифров дисплей, който предоставя на потребителя цялата необходима информация за процеса;
 • функция за сушене поради обработка с гореща пара на предмети;
 • Четворна система за филтриране на водата.Miele PG 8536

Лабораторната съдомиялна машина ви позволява да правите измервания, за да контролирате температурата на нагряване на водата и времето, необходимо за поддържане на зададената стойност на температурата. Корпусът и камерата за миене на този модел оборудване са изработени от неръждаема стомана. Измиването на заредено оборудване е доста ефективно благодарение на трите пръскащи рамена.

Пералнята, произведена от немска марка, има сертификат за регистрация на Руската федерация и отговаря на GOST.

SteamScrubber

Съдомиялна техника на фирма Labkonko. Отлично се справя с почистването на лабораторни съдове: чаши, чаши, епруветки и др. Стандартното оборудване на уреда включва две кошници. Допълнителните аксесоари, предназначени за обработка на нестандартни устройства и комплекти инструменти, трябва да се поръчат отделно. Съдомиялната машина е оборудвана с удобен дисплей с течни кристали, където се показва цялата информация за работния цикъл. Лабораторната миялна машина има следните характеристики:SteamScrubber

 • 10 вградени режима на почистване;
 • 6 допълнителни програми за изплакване;
 • две отделни помпи за източване и поемане на вода;
 • горещо сушене;
 • вграден таймер за отлагане на началото на работа до 8 часа;
 • максимално загряване на водата до температура 93 °C;
 • възможност за свързване към захранване както със студена, така и с топла вода;
 • вграден парогенератор.

Моделът е оборудван със система за защита срещу аварийни течове.

Заредените комплекти съдове се измиват от три страни, което осигурява висококачествено почистване на продуктите.По време на работния цикъл оборудването изразходва 103 литра вода. Цената на съдомиялна машина SteamScrubber е около 15 хиляди щатски долара. Цената не е единствената разлика между лабораторна и обикновена съдомиялна машина. Специализиран модел измива по-задълбочено стъклени и метални изделия, има няколко режима на изплакване и осигурява пълна дезинфекция на стъклените съдове, което е много важно при лабораторната работа.

FlaskScrubber

Още един модел от надеждния американски производител Labconco. Идеален за почистване на лабораторни стъклени съдове с тясно гърло. Основната конфигурация на устройството включва долна кошница, оборудвана с 36 вретена, върху които са поставени стъклени чаши и епруветки. През вретената се подава вода, която измива вътрешната повърхност на продуктите. Горещият въздух също излиза през устройствата, което осигурява ефективно изсушаване на стъклените съдове. Нека разгледаме по-подробно работните параметри на оборудването.FlaskScrubber

 1. Мощността на циркулационната помпа е 363 литра в минута.
 2. Разход на вода – до 103 литра на цикъл.
 3. 10 основни режима на почистване.
 4. 6 програми за изплакване.
 5. Оборудвана с парогенератор.
 6. Загряването на водата е максимално до 93 градуса.
 7. Възможност за регулиране на времето за сушене и температурата на подавания горещ въздух.
 8. Система за защита от преливане и протичане на корпуса.

Измиването на предмети, заредени в съдомиялната машина, се извършва чрез шпиндели с поток от вода, насочен в различни посоки. Сушенето на съдове става чрез същите устройства. Температурата на горещия въздух, подаван през шпинделите, може да варира от 38°C до 70°C. Потребителите имат достъп до опция за отложен старт до 8 часа.

Лабораторните съдомиялни машини, представени в прегледа, се отличават с тяхната надеждност, високо качество на изработка и добра функционалност. Моделите могат да бъдат дооборудвани с липсващи аксесоари в зависимост от обхвата на приложение на оборудването. Описаните перални машини са в състояние да осигурят високо ниво на почистване и дезинфекция на медицински и лабораторни инструменти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня