Къде да налея прах в пералня Siemens?

Къде да изсипете прах в пералня SiemensПералните машини на Siemens отдавна са навлезли в ежедневието ни. Все още обаче има хора, които имат проблеми с използването им. Особено често възниква проблемът с дозатора - не е ясно в кое отделение да излеете праха за пране. Нека да го разберем.

За какво са отделенията за чекмеджета?

Дозаторът за пералня Siemens се състои от три части. Всяко отделение е обозначено с римска цифра или специален символ и е предназначено за конкретно перилен препарат. Местоположението на клетките може да варира в зависимост от конкретния модел и това номериране помага бързо да се разбере тяхната цел.

  1. Първото отделение вдясно обикновено е с номер I. Използва се при силно замърсено пране, когато дрехите изискват предварително пране/накисване. Тук се изсипва прах за пране в обема, посочен на опаковката.
  2. Отделението за тава с номер II на пералните машини Siemens се намира отляво. Това отделение е предназначено и за прах за пране. Счита се за основен и се използва във всички други програми.предназначение на отделенията за тави
  3. Клетка със символ на цвете или *. Тук се излива препарат за изплакване, балсам и други омекотители. Това отделение е много различно на външен вид, трудно е случайно да го объркате с други клетки. Вътре има специална маркировка за правилно дозиране на препарата за изплакване.

важно! При предварително пране използвайте само сух перилен препарат, тъй като течните вещества ще потекат в барабана в самото начало на цикъла и основната част от програмата ще се пере в обикновена вода.

Не се препоръчва да наливате препарат директно в барабана.По време на работния цикъл машината изтегля и източва вода няколко пъти. Първото пръскане на течност ще отмие целия прах и в крайна сметка ще получите некачествено пране. Но химикалите ще текат през дозатора на отделни партиди, след предварително разреждане с вода.

Отделенията на чекмеджето за прах са разбъркани

Опитайте се да бъдете по-внимателни, когато зареждате перилни препарати. Но не се притеснявайте, ако случайно объркате отделенията на дозатора. Нищо лошо няма да се случи, качеството на измиването просто ще пострада.

Пералнята Siemens самостоятелно определя в коя част на цикъла и от коя клетка да вземе перилния препарат. Например, слагате пудрата в отделението за балсам вместо в стандартното отделение на тавата. Машината знае, че съдържанието на това отделение трябва да влезе в барабана след приключване на основния етап и го отнема по време на изплакване. В резултат на това се оказвате с лошо изпрани дрехи, които миришат силно на продукт.почистване на тавата на пералнята

Да вземем друг случай. Ако изсипете праха в отделението със звездата, когато функцията за накисване е включена, машината просто ще изплакне вашите предмети в чиста вода. Функцията за накисване увеличава времето на цикъла с 3-19 часа, а предпрането с 15-120 минути. Представете си колко време ще загубите, а прането ви ще остане също толкова мръсно!

Проблемът може да бъде решен просто: стартирайте цикъла отново, като вземете предвид предишни грешки. Препоръчително е да не бъркате отделенията на тавата и веднага да поставите всичко на правилното място. В противен случай това ще бъде безсмислена загуба не само на време, но и на прах, електричество и вода. Но ако спазвате всички правила, качеството на обработката на прането от пералня Siemens ще бъде най-добро!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня