Къде да излея балсама в пералнята Hotpoint-Ariston?

Контейнер за прах за перална машина AristonЗа да може омекотителят да работи както трябва и да придаде на нещата вкусен аромат и мекота, трябва да изберете правилния продукт и да знаете къде да излеете балсама в пералнята. В крайна сметка дозаторът има няколко отделения за различни видове продукти и ако поставите препарата за изплакване на грешното място, резултатът може да разочарова собственика. Нека да разберем къде все още трябва да напълните климатика, като използвате примера на пералня Hotpoint-Ariston.

Специално отделение в чекмеджето за средства

Много хора се чудят защо изобщо да разбиват контейнера за прах на секции, след като всичко ще свърши в барабана по време на процеса на пране. Въпреки това, ако се замислите, съвсем естествено можете да стигнете до извода, че пералнята не поема всички продукти наведнъж, а го прави в зависимост от текущия етап на пране, тоест на порции.отделение за препарат за изплакване в пералня Hotpoint-Ariston

Например, балсамът трябва да се извади от тавата след измиване, на етапа на изплакване, а основният продукт, напротив, трябва да се вземе първо. За това са предназначени отделенията в SM, машината е програмирана да взема средства от една или друга секция на определен етап от цикъла.

важно! Ако поставите балсам в отделението за основно пране, пералнята ще го изразходва преди време, нещата няма да бъдат изпрани и продуктът ще бъде изхабен.

При пералните Hotpoint-Ariston е много лесно да се разпознае отделението на климатика - то е обозначено със символ на цвете, пеперуда и т.н., за разлика от другите две отделения, номерирани с римски цифри. В допълнение, секцията за препарат за изплакване разполага със сложна пластмасова вложка. Това е мястото, където трябва да се постави препаратът за изплакване.Перилният препарат за основно пране се поставя в тава под номер II.

Предназначение на отделенията за контейнери за прах SM

Вече разбрахме, че климатичното отделение е обозначено със снимка и се характеризира с наличието на специална вложка. В пералните машини Hotpoint-Ariston тази секция се намира отляво на всички останали.За какво са другите отделения на тавата Ariston?

Секцията под римската цифра I е разположена леко вдясно и е предназначена за предварително пране на особено замърсени вещи. Просто казано, там се добавя агент за предварително накисване. Трябва да поставите продукта в машината само в случаите, когато избраната програма автоматично поема тази стъпка или ако я изберете отделно.

Секцията, маркирана с римския символ II, е предназначена за основния перилен препарат. Също така не е трудно да се идентифицира това отделение, тъй като е очевидно по-просторно и по-голямо от останалите. Това е логично, тъй като основната тава за продукти винаги събира повече продукти и се използва редовно. Към този раздел се добавя прах или гел за всякакъв вид пране. Ако това не е направено, нещата ще се изплакнат без никакви химикали. обработка.

Погрижете се за контейнера за прах

Хигиената при използване на перална машина включва и внимателна грижа за контейнера за прах. Факт е, че машината понякога механично не може да извади целия продукт от тавата, до зърното.

Забележка! Остатъците от продукта се втвърдяват с времето и образуват твърдо покритие, което впоследствие образува истински израстъци, когато се натрупа.

Ако не почистите натрупването, рано или късно машината напълно ще загуби достъп до продукта в тавата и няма да го приеме. Има няколко метода за почистване на контейнера за прах.почистете тавата Ariston своевременно

  • Извадете го и го почистете старателно с кърпа, четка или твърда гъба.
  • Изсипете лимонов сок (по 1 супена лъжица) във всички секции и започнете цикъла без елементи.
  • Изсипете сода за хляб в отделенията и напълнете с 9% разтвор на оцетна киселина. Оставете така за четвърт час и след това изчеткайте.

Комбинацията от сода и оцетна киселина също връща оригиналния бял цвят на пластмасата (с времето пластмасата има тенденция да пожълтява).

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня