Кошница за съдомиялна машина

кошници в ПММЕдин от най-важните аксесоари в съдомиялната машина може да се счита за кошница за съдомиялна машина. Дори е малко несправедливо, че производителите смятат кошниците за съдове просто аксесоар, защото качеството и количеството на измитите съдове често зависи от кошницата. Колкото по-добре е проектирана кошницата, толкова по-добре и по-ефективно работи съдомиялната машина, достигайки мръсотията дори на труднодостъпни места. Днес ще се опитаме да възстановим справедливостта, като посветим цяла статия на кошниците за съдове и тавите за прибори. Време е хората да научат повече за тези важни части на съдомиялната машина.

Какви видове кутии за съдомиялни има?

Кошниците или кутиите за прибори в различните съдомиялни са подобни една на друга, но не са еднакви. И ако започнете да разбирате въпроса, това веднага хваща окото ви. Днес има няколко кошници, които са фундаментално различни по конфигурация и дизайн. Ако този аксесоар е толкова прост, защо производителите все още търсят нови технически решения? Защо не са доволни от традиционните кошници?

 • Благодарение на специалната форма на кошницата, производителите гарантират, че чинии, тенджери, чаши и други неща, поставени в нея, се измиват с почистващия разтвор възможно най-ефективно.
 • Най-новите дизайни спомагат за трансформирането на кошницата, за да побере различни комплекти съдове.
 • Първите кошници за съдомиялни побираха по-малко съдове. Модерните аксесоари средно могат да поберат още 3-6 комплекта ястия.
 • Новите успешни дизайни на кошници помагат за запазване на съдовете по време на миене.Дори крехкото стъкло остава непокътнато, а това е много важно.

Новите кошници са съвместими с допълнителни аксесоари като държачи за чаши, дистанционери за миене на бутилки, шайби за тави и др.

горни и долни кошници за съдовеКакто виждате, има за какво да се борите. Но какви висоти са достигнали днес производителите на тези аксесоари? Има ли кошници на пазара с най-добър дизайн? Според нас този тип разсъждения са много субективни и решихме да се въздържим от тях. По-добре е първо да разберете какви кошници има в различните съдомиялни машини.

За съдомиялни Miele характеризиращ се с много просторни и издръжливи кошници с плосък правоъгълен дизайн. Долната кутия е най-просторна. Има няколко отделения за големи съдове, сгъваеми поставки за чинии и странични ключалки, които ви помагат да регулирате позицията на кошницата. Ако трябва да миете големи съдове, кошът може да се регулира така, че всичко да се побере.

Втората кошница е за по-малки съдове. В него можете да поставите и чупливи чаши, като ги закрепите с държачи с мека подложка. На самия връх, на третото ниво, има трансформируема тава, в която можете да поставите не само прибори за хранене, но и малки съдове. Благодарение на тази тава капацитетът на машините Miele се увеличава значително.

Съдомиялните машини от различни модели на Bosch се отличават с необичайни кошници, направени по технологията Vario Flex Plus. Никакви кошници не могат да се трансформират така. Благодарение на системата от скоби и водачи, можете да поставите кошниците в камерата за пране, както е необходимо, тъй като те се движат вертикално почти свободно. Чашите се поставят върху сгъваеми поставки, има и контейнер за лъжици и вилици.Благодарение на специалната форма на кошницата лесно се поставят за миене нестандартни кухненски прибори: черпаци, рендета, точилки, дъски за рязане и др.

Производителите на съдомиялни Electrolux очевидно са се погрижили за здравето на своите клиенти, когато са направили своите кошници. Специален повдигащ механизъм е разработен, за да улесни зареждането на съдомиялната машина за хора с болки в гърба. Всяка кошница е оборудвана с дръжка, чрез издърпване на която потребителят може да премести кошницата много по-високо. Това ще ви позволи да не се навеждате, когато поставяте мръсни чинии, тенджери и всичко друго, което трябва да се измие. Уредите Electrolux са известни и със своите сгъваеми стъклени държачи, които осигуряват отлични резултати при почистване.

Кутиите за съдомиялни машини от Siemens могат да се считат за най-пълните с технологии. Нека се опитаме да изброим иновациите, въведени в дизайна на тези кошници.

 1. Сгъваеми изтеглящи се рафтове за малки съдове. Ако тези рафтове не са необходими, винаги можете да ги сгънете и да освободите допълнително място за големи съдове.
 2. Кошниците имат специални сгъваеми водачи, които ви позволяват да държите здраво чиниите. Благодарение на тези водачи чиниите винаги ще бъдат здрави и здрави.
 3. Най-отгоре има сгъваема табла, която може да се издърпа, ако не е необходима. При нормални условия е необходима тава за поставяне на прибори, но ако е необходимо, можете да миете малки чаши, чинийки и други дребни предмети в нея.
 4. Вътрешното пространство на всички кошове е моделирано. Всички видове държачи, рафтове, прегради се сгъват и издърпват, което позволява на потребителя да трансформира кошниците според текущите нужди.

Кошниците за съдомиялни Siemens са изработени от най-издръжливата и висококачествена стомана, която не е подложена на корозия.

Как да изберем подходяща кутия

Трябва да изберете кошница, като вземете предвид съвместимостта на модела. Трудно е да си представим, че кошници от машина Electrolux ще паснат на съдомиялна машина Miele, въпреки че това понякога се случва. Предимството е, че често стари модели съдомиялни машини от определена марка са подходящи за кошници от напълно нови модели машини от тази марка. Доста често собствениците харесват самата машина, но не харесват кошницата за съдове. Производителите предлагат замяна на стандартните аксесоари със специални, които отговарят на вашите очаквания. Ето какво например предлага Bosch.кутия за чаши и чаши

 1. Кутия за чаши за вино и чаши. Ако посрещате много гости и има няколко десетки чаши за вино и чаши за вино и шампанско, подредени в линията за миене, специална кутия ще ви помогне. Намира се в долната част на камерата за пране вместо в долната кошница. Побира 12 чаши, 12 чаши за вино и 24 чаши. Всички съдове са надеждно фиксирани и позиционирани, така че всичко да се измие възможно най-ефективно.
 2. Горна кошница с шест сгъваеми секции. Пасва на пълноразмерни съдомиялни Bosch, има огромен капацитет, а вътрешността на кошницата е напълно трансформируема. Снабден с колела за придвижване по водачи.
 3. Долен кош за съдове с шест сгъваеми секции. Тази усъвършенствана кошница разполага с повдигащ се заден ръб, скоба за стъкло, увеличен капацитет и специални държачи за предпазни чинии. Тази кошница пасва на всяка съдомиялна машина Bosch, произведена от 2007 г. насам.

В допълнение към кошниците, производителите на Bosch предлагат закупуване на различни аксесоари, които правят миенето на съдове още по-лесно.Става дума за поставки за бутилки, кошници за прибори, касети за миене на сребърни прибори, поставки за дребни предмети и др.

Тави, държачи и кутиивисок стъклен държач

Закупуването на нови кошници е свързано със значителни разходи. Не всеки може да си ги позволи, но има решение. Можете да подобрите вашата съдомиялна машина, като закупите допълнителни тави, държачи или кутии за прибори. Те, както и кошниците, лесно могат да бъдат закупени отделно.

 • Поставка за 4 високи чаши. Подходящ за измиване на модерни чаши от тънко стъкло с много високо стъбло.
 • Държачи за дребни предмети. Те са специални кукички за закрепване на малки съдове по време на миене. Те са подходящи за закрепване на бебешки бутилки, капаци на пластмасови контейнери и други малки предмети.
 • Поставки за бутилки. Аксесоарът е предназначен за поставяне на бебешки бутилки и подобни прибори.
 • Приставка за измиване на тави за печене. Става вместо стандартен спринклер. Идеален за измиване на големи съдове: тави за печене, тави, патици и др.
 • Разтегателна кутия за прибори. Това е както поднос, така и кутия, в която можете да поставите лъжици, вилици и ножове. Чрез отваряне на ключалките може да се разгъне и да се превърне в табла, когато се сглоби, представлява компактна кутия.

Така че кошниците, подобно на много допълнителни аксесоари за съдомиялна машина, могат да бъдат закупени доста свободно. Но когато ги купувате, погледнете качеството на изпълнение. Ако кошницата се състои от тънки, огъващи се метални елементи, по-добре е да не я купувате, тъй като този аксесоар трябва да издържа на тежки съдове. Колкото по-здрава е кошницата, толкова по-добре. Освен това е по-добре да изберете хромирани кошници, а не боядисани.Когато е изложена на почистващ препарат, боята има тенденция да се отлепва. Бъди внимателен!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня