Контейнери за прах за пране

контейнер за прахСъхраняването на домакински химикали за пране в къщата понякога води до това, че не знаете къде да ги поставите. Пренебрегването на правилата за съхранение може да доведе до загуба на почистващите свойства на праха за пране. Но това е по-малката от двете злини. Частиците прах могат да попаднат в храната и след това в човешкото тяло. За да избегнете това, трябва да съхранявате праха правилно, като използвате специални контейнери. Как изглеждат и какви са – за това ще говорим.

Разновидности

Контейнерът за прах за пране е контейнер, изработен от пластмаса (полипропилен), който може да бъде с различен обем и форма. Най-често срещаните контейнери са във формата на квадратна кофа с дръжка. Има и съдове във формата на кана с дръжка.

Според предназначението си всички контейнери за прах могат да бъдат разделени на:

  1. контейнери за съхранение;
  2. контейнери за измиване.

Контейнерите за съхранение са с голям обем и херметически затворен капак. Пластмасовите контейнери за миене приличат на чаша, върху която са нанесени измервателни деления; такъв контейнер е затворен с капак с отвори. Чрез тези отвори прахът се измива по време на пране директно в барабана на пералнята.

Контейнерите също се различават по цвят, дизайн, качество на пластмасата и производител.

По обем контейнерите за прах се предлагат в размери от 5 литра, 6 литра и 8 литра. За съхранение на прах в големи обеми има 25-литрови контейнери. Що се отнася до контейнерите за миене, техният обем не надвишава 200-250 ml.

Има ли нужда от него?

Дали е необходимо да закупите контейнер за съхранение на пудра, всеки решава сам.Но е трудно да не се съглася с факта, че има предимства:

  • Първо, удобно е да изсипете прах за пране от контейнера. Някои контейнери имат специален чучур за тази цел. Но можете да използвате и мерителна лъжица;
  • второ, херметически затвореният капак предотвратява разпространението на миризмата на праха в помещението, където се съхранява прахът, както и насищането на праха с влага, което може да доведе до образуване на бучки и загуба на ефекта на пране;
  • трето, контейнерът не позволява светлината да преминава, което означава, че прахът няма да загуби свойствата си по време на срока на годност;
  • четвърто, ако случайно докоснете контейнера, няма да разлеете праха; домашни любимци няма да могат да отворят контейнера;
  • пето, тесни контейнери могат да бъдат поставени до пералнята, ще заемат малко място и няма да се налага да тичате за прах.

важно! Необходимостта от такъв контейнер е оправдана, ако купувате прах в големи опаковки, повече от 3 кг. Този контейнер едва ли ще ви бъде полезен, ако вземете опаковки от 450 g прах.

Преглед

Докато търсихме контейнери за перилни препарати в магазините, няколко контейнера привлякоха вниманието ни. Ще ги опишем по-долу.

„Домашен“ контейнер, направен под формата на кофа с дръжка. Има плътно затварящ се капак. Дизайнът на контейнера, напомнящ автоматична пералня, привлича вниманието. Капацитетът на контейнера е 8,5 литра. Тя е с размери 23х20х27см, произведена в Русия. Цената на този аксесоар за дома е $2.

пластмасов контейнер за прах

Диспенсър контейнер – контейнер за прах с обем 1,5 литра. Не само е удобно да съхранявате праха в него, но и да го изсипете, тъй като в капака има специален отвор. Размерът на контейнера е 17х10х15 см.

контейнер за дозатор за прах

Контейнерът от Amway е контейнер за многократна употреба с размери 30x20x18 cm, който ви позволява да съхранявате 4,5 kg прах. Изработен е от висококачествена и издръжлива пластмаса, надеждният капак с дръжка се затваря плътно и не се отваря при носене. Стилният дизайн привлича вниманието. Цена около 9$.

Amway контейнер

Контейнер Polly - предназначен за съхранение на бебешки перилен препарат, въпреки че това не е важно, можете да използвате и обикновен перилен препарат. Обемът на контейнера е 5 литра, размери 20x17x23 см. Цена около 1 $.

поликонтейнер

Контейнерът от Idea е тесен контейнер със здрава дръжка отгоре, можете да го наречете висока кофа. Този контейнер има отвор за изливане, но е неудобен, по-добре е да изсипете праха с мерителна лъжица, като отворите капака. Обемът на контейнера е 5 литра и побира около 3 кг прах. Като цяло, контейнерът е надежден, удобен и евтин, около $2.

идея тесен контейнер

Гамата от пластмасови контейнери за съхранение на прах е огромна. Изобщо не е необходимо контейнерът да е предназначен само за прах. Това може да бъде обикновен пластмасов контейнер, подходящ по обем и размер, с плътно прилепващ капак и дръжка за носене. Ако се съмнявате, къде да сложите прах за пране, прочетете нашата статия.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня