Компактни перални с предно зареждане

компактна пералняЖивеейки в апартамент с тясна кухня и малка баня, неизбежно се замисляте каква пералня да закупите. Такава машина трябва не само да се побира в ограничено пространство, но и да изпълнява ефективно всички свои функции. В този случай подходящ вариант са компактните модели машини с предно зареждане. Какви са тези перални машини, какви са техните характеристики, какви марки идват - ще говорим за това.

Размери

В повечето случаи продавач-консултантите разделят всички перални машини на: пълноразмерни, тесни (супертесни) и компактни. Някои продавачи го наричат ​​компактен тесни модели перални машини, което според нас не е точно. Ето защо е необходимо незабавно да се каже кои машини ще бъдат обсъдени в тази статия.

Така че, ако пералната машина в пълен размер е с височина 80-85 см, ширина 55-60 см и дълбочина 55-60 см, тогава компактните модели трябва да са с порядък по-малки. Това означава, че малките перални имат следните размери:

 • височина до 79 см;
 • ширина до 50 см;
 • дълбочина до 50см.

важно! За да предотвратите продавача да ви продаде умишлено тясна пералня като компактна, вземете рулетка със себе си в магазина и измерете размерите на оборудването, така ще проверите дали ще ви подхожда или не.

Предимства и недостатъци

Безспорното предимство на компактните перални е техният размер. Благодарение на това такива перални машини се монтират не само в кухнята, но и в банята под мивката. Някои хора успяват да поставят машината в тоалетната. Този тип оборудване може лесно да се скрие в килера.

Компактните перални консумират по-малко вода и енергия, което ги прави икономични.

Такива машини обаче имат повече недостатъци, отколкото предимства; заслужават да се обърне специално внимание на:

 • първо, обемът на барабана на такива перални машини не надвишава 4,5 кг, което не ви дава възможност да перете голяма завивка или пухено яке;
 • второ, цената за такива машини все още е висока; за същите пари можете да си купите единица с по-добри характеристики, само пълноразмерна;
 • трето, изборът за компактни перални машини е много ограничен; все още трябва да търсите, за да намерите това, от което се нуждаете;
 • четвърто, качеството на пране, центрофугиране и други характеристики в тези машини е съмнително и си струва да се отбележи трудността при ремонта им;
 • пето, при монтаж и свързване на този тип машина под мивка е необходим специален сифон и мивка, а това са допълнителни разходи.

Обикновени мини перални

Е, сега да видим кои производители могат да се похвалят с наличието на компактни перални машини. Лидер в това отношение е швейцарската компания Еврособа, която предлага следните модели машини:

 • EuroSoba 600 е малка машина със зареждане от само 3 кг сухо пране. Точните му размери (ШxДxВ) са 46x45x68 см. Той изразходва около 50 литра вода на цикъл на пране. Върти се на 600 оборота.
 • EuroSoba 1000 е друга малогабаритна пералня за 3 кг пране. Различава се от предишната скорост на центрофугиране от 1000 об./мин.
 • EuroSoba 1100 - този модел е предназначен за същото натоварване като двата предишни модела машина, само че се върти при 1100 оборота в минута.

ЕвроСоба

За ваша информация! Резервоарът на швейцарските перални е изработен от неръждаема стомана. Такива перални машини са скъпи и следователно почти не се търсят сред руските потребители.

Компактните перални машини се предлагат от такъв известен производител като Electrolux, това са моделите:

 • Electrolux EWC 1150 - тази машина е предназначена за товар от 3 кг. Размерите му (ШxДxВ) са 50x52x67 cm. Прането се центрофугира със скорост 1100 об./мин. Недостатъкът е липсата на защита от деца и от течове.
 • Electrolux EWC 1350 е пералня, която пере не повече от 3 кг пране.Има добра защита. Центрофуга на прането при 1300 об./мин. Размерите му (ШxДxВ) са 50x51x67 cm.

electrolux-ewc-1150

Италианските производители Zanussi предлагат компактен модел Zanussi FCS 1020 C, той не се различава много от машините на конкурентите. Зареждане на барабана до 3 кг, скорост на центрофугиране 1000 об./мин. Широчина 50 см, дълбочина 52 см, височина 67 см. Но струва много по-малко от другите представители на този клас.

zanussi-fcs-1020-c

Компактна технология със сушене

Някои хора се интересуват не само от малки перални машини, но и от машини с функция за сушене. И тук трябва да се каже, че най-компактните единици са с дълбочина от 41 до 45 cm, ширина от 50 до 60 cm и височина от 81 до 85 cm. Тези размери отговарят на тесни перални машини.

Ето няколко модела малки перални с предно зареждане, които имат функция за сушене:

 • Candy GVW 264 DC – машина със зареждане до 6 кг и сушене до 4 кг. Това е не само компактен модел, но и най-евтиният. С размери (ШxДxВ) от 60x44x85 см се справя добре със задачите си. Има 12 режима на пране.
 • LG F-12U1HDM1N е машина с предно зареждане, способна да изпере 7 кг сухо пране и да изсуши 4 кг. Има 5 режима на сушене и 14 програми за пране. Като цяло, това е добра пералня, която ще струва около $500.
 • Samsung WD806U2GAGD е пералня със сушилня с капацитет на натоварване до 8 кг при пране и 4 кг при сушене. Моделът може да се счита за компактен, но функционалността му е впечатляваща. Икономичен в консумацията на енергия. Но има минус, липсата на пълна защита срещу течове. И този модел струва повече от своите конкуренти.

компактни перални и сушилни

Както можете да видите, в зависимост от функционалността, компактните перални машини могат да имат различни размери. Моделите на оборудване с дълбочина и ширина под 50 см ще имат скромен набор от програми. Но понякога дори минимумът е достатъчен за пране.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня