Ревюта на компактни съдомиялни машини

компактна съдомиялна машинаСобствениците на много малки кухни дори не мечтаят за такъв помощник като съдомиялна машина, защото смятат, че няма къде да го поставят. Но всъщност съдомиялната машина може да се побере дори в кухня с площ не повече от 6 квадратни метра. метра. В този случай оптималното решение са компактните съдомиялни машини, които заемат малко повече място от голяма микровълнова фурна. Решихме да разберем какво казват потребителите за тези модели съдомиялни машини и събрахме отзиви.

CANDY CDCF 6S

Оценител

Защо хората все още не могат да се откажат от миенето на съдове на ръка, както някога са се отказали от миенето на ръка благодарение на автоматичните машини? Свободното време е много ценно за мен и затова не се съмнявах в нуждата от миялна машина. Тази компактна съдомиялна е достатъчна за двама души. Трябва да го пускате веднъж на ден, след гости 2-3 пъти. През деня трупам съдове директно в съдомиялната; Не мисля, че е естетически приятно да правите това в мивката.

компактна съдомиялна кандиСъдовете се измиват добре дори и с най-евтините продукти на Auchan. Не използвам таблети, защото са големи и не е удобно да ги разделя на две. Що се отнася до ефективността, консумацията на топла вода е намаляла с един кубичен метър на месец. Този модел има недостатъци: първо, няма защита срещу течове, и второ, дисплеят не показва оставащото време до края на измиването. Трето, трябваше да купя маркучи за монтаж, тъй като фабричните бяха къси.

Тъй като в инструкциите не е посочена продължителността на програмите, забелязах го за забавление и го споделям с вас.

 1. Стандартен режим – 2 часа,
 2. Интензивно пране 2 часа 50 минути,
 3. Режим "Очила" - 1 час 10 минути,
 4. Еко режим – 2 часа 50 минути;
 5. Режим 3 за 1 – 2 часа.

ttt93

компактна съдомиялна кандиПрекрасна съдомиялна Kandy. В кухнята има много малко място, няма дори маса за хранене, готвя само в кухнята.Поради тази причина си купих компактна съдомиялна, за което не съжалявам ни най-малко. Ние сме трима в семейството и тази съдомиялна машина е достатъчна, при условие, че я зареждаме веднъж на ден, а когато мъжът ми тръгне на работа, тогава веднъж на два дни. Натрупвам съдове, като ги слагам в кутия.

Освен че освобождава време, водата се използва икономично. Недостатъкът на модела е, че на дисплея няма час за край на прането. Този модел може да изглежда малък за някои, но аз не мисля така; ако поставите всичко правилно, много влиза и се измива добре. За пране използвам прах или гел, тъй като таблетките са скъпи. И за да намаля образуването на мащаб, се опитвам да използвам режими на 40 и 50 градуса.

Вероника Ч.

Научих за съществуването на компактни съдомиялни машини от прегледи. Бях разубеден да си купя такава съдомиялна, но се реших и съм напълно доволен от нея. През деня се събира точно количеството ястия, което се побира в него. Единственият минус, но според мен незначителен е, че не можете да измиете тавата за печене в него. Но фактът, че е подходящ за малка кухня, е страхотен.

Теано

След като закупихме съдомиялната, измихме всички съдове, които имахме в нея. Кристалът беше измит най-добре, пет плюс. Но с останалите ястия се справиха така, при условие, че изплакнах всички чинии преди да ги заредя. Контейнерът за лъжици заема много място. Включените инструкции са напълно безполезни. Но въпреки всичките си недостатъци, той е чудесен помощник след празнични пиршества с близки и приятели.

Electrolux ESF 235

съдомиялна електролуксРоман_78

Имам компактна съдомиялна от Electrolux от 10 години, през които работи без повреди, все пак е произведена в Швеция. Съдовете се измиват с гръм и трясък, след изсушаване са почти сухи. Има достатъчно режими. Побира 6 комплекта съдове. Много съм доволен от старите екземпляри на оборудването на тази марка, което не може да се каже за новите.Дори не знам дали в момента се продава такъв модел.

Electrolux ESF 2450

Лунен

Имахме нужда само от компактна съдомиялна машина, тъй като нямаше място да я поставим в кухнята, така че трябваше да я инсталираме в банята. Неудобно е да носите чинии в банята, но е по-добре, отколкото да ги миете на ръка. Машината се справя най-добре със стъклени и порцеланови продукти, но с пластмасови и вилици не е много добра. Тенджерите и тиганите се измиват в зависимост от това какъв продукт се използва.

Предимства на модела:съдомиялна електролукс

 • тя е страхотна спасителка, когато идват гости;
 • измива добре съдовете и сега изглежда като нов;
 • има връзка както към студена, така и към топла вода;
 • има бърз режим.

недостатъци:

 • няма достатъчно място за тенджери и тигани;
 • не е подходящ за голямо семейство.

kisa_sapiens

Подариха ми съдомиялна от Electrolux. Мечтаех за това от дълго време, но някак си нямаше място за него в кухнята от 5,5 квадратни метра. Вече бяхме решили да го окачим в банята над пералнята, но след това ни хрумна идеята да го стиснем под мивката, което всъщност успяхме благодарение на компактните му размери. Безшумен е, работи безупречно, половин таблетка стига за едно пране, 100% съм доволен.

Юлия39

Компактната съдомиялна Electrolux ESF 2450 стои на масата в нашия общ апартамент. Най-често пускаме пералнята през нощта. Измива съдовете до блясък; не можете да направите това на ръка. Не консумира много енергия. Моят съвет е да не забравяте да пускате цикъла на препарат поне веднъж месечно, за да почистите самата съдомиялна машина от мазнини, котлен камък и други замърсители.

важно! Отзивите за съдомиялните машини не трябва да бъдат основният критерий за избор на оборудване за кухнята, но си струва да ги слушате. Хората споделят своя експлоатационен опит, описват някои нюанси и им обръщат внимание.

Delonghi DDW05T Saphire

Волдемар Тракторов

Компактна съдомиялна Delonghi от италиански производител.Според мен тази съдомиялна може да е по-добра за тези пари. Помпата издава твърде много шум; ако прекъснете програмата, водата остава в резервоара и не се оттича. Бутоните бипкат много силно.

DELONGHI_DDW05T_SAPHIREЮлия Лапочкина

Съдомиялната машина Delonghi е лесна за използване и много просторна за размера си. Имаме достатъчно за петчленно семейство. Ширината на съдомиялната машина е 60 см, което й позволи да пасне идеално под мивката в кухнята и между другото според мен има много стилен и атрактивен дизайн. Техникът го свърза за по-малко от час. Вратата се отваря малко трудно, но не открих други недостатъци.

Афонина Ирина

Хареса ми съдомиялната машина от малко известния производител Delonghi след първото измиване; изми всичко идеално. Работи чудесно за малки количества ястия. Изглежда, че двигателят беше малко шумен и вратата се отваряше трудно, но това не ме притесняваше.

Лизачмок

Търсихме компактна съдомиялна и след дълго обмисляне избрахме модела Delonghi. Измива перфектно съдове, лъжички, вилици, чинии и други дребни прибори блестят. При източване издава шум като пералня, но затвориш ли вратата на кухнята не се чува. Електрическият проводник е къс. Инструкциите на някои места са лошо преведени на руски, но можете да ги разберете. Ако използвате таблетка, тогава в бърз режим тя не се разтваря. Тъй като това е първата машина, която имаме и няма с какво да я сравняваме, тя е доста задоволителна.

Midea MCFD-0606

съдомиялна mideaСидлецкая Оксана

Компактната съдомиялна машина Midea MCFD-0606 ме привлече поради цената си в сравнение с конкурентите, така че не се замислих много за нея. Външно изглежда спретнато. Един ми е достатъчен; дори през целия ден нямам достатъчно съдове за пълно зареждане.Обикновено използвам отложен старт, за да работи пералнята през нощта, а сутринта ставам и изваждам всичко, което е чисто, макар и не напълно сухо.

Почиства добре тигани, а също и тигани от загоряло мляко, но само за дълъг период от време. Като цяло съм доволен от съдомиялната Midea, дори не мисля за Bosch.

За ваша информация! Midea е най-голямата китайска компания за производство на домакински уреди. По принцип съдомиялните машини, климатиците и микровълновите фурни под марката Midea принадлежат към бюджетния клас, привличайки руските потребители със своята цена.

Елена Николаевна

Купих съдомиялна Midea, защото ми харесаха програмите и цената. С появата на съдомиялна машина имам повече свободно време, което с удоволствие прекарвам в семейството си и украсата с мъниста. Измива идеално съдове, дори и силно замърсени. Според мен е направено качествено, въпреки че Midea е от Китай; купуването му направи правилното решение.

Волков Сергей

Тази компактна съдомиялна машина не ми хареса веднага след като я извадих от кутията, защото миришеше ужасно на пластмаса. В комплекта нямаше входен маркуч, така че трябваше да се върна до магазина и да го взема. Нямаше проблеми с инсталацията, направих всичко сам. Но по време на пробно пускане веднага замръзна, всички светлини на панела започнаха да светят.

След три рестарта машината Midea успя да стартира. Вече не замръзна, но качеството на измиване беше отвратително. Таблетките се разтварят зле, независимо колко са скъпи или евтини. В края на програмата изваждам половината от неразтворената таблетка. Чашите, чашите и чашите се мият нормално, но често по ръбовете на чиниите остават мазни остатъци и трябва да ги измиете. Обикновено мълча за тенджери и тигани; Спрях да ги слагам там. Заключение - евтина пералня и качеството е подходящо, не я препоръчвам на никого.

Bosch SKS 50E16

Егоров Александър

Отлична съдомиялна машина в стилен черен цвят. Работи много по-тихо от старите компактни Bosch. Почиства всичко добре, основното е да не прекалявате с праха, в противен случай ще остане върху съдовете под формата на пяна. Харесвам модела, но закрепването на маркуча за подаване на вода изглежда ненадеждно. Друг недостатък е, че самият маркуч е твърде къс.

Съдомиялна BoschНиколаева Анна

Според мен Bosch прави най-добрата техника. Хубав дизайн, имаше същата пералня в червено, но ми хареса черната. Първоначално използвах сапун на дълъг режим, сега на бърз режим, тъй като измива със същото качество. Доволен съм от покупката.

вал.3003

По отношение на прането машината е много добра; дори премахва стари петна. Но в този модел има повече минуси, отколкото плюсове. Първо, няма забавяне на измиването, но това е моя вина. и второ, панелът е изработен от евтина пластмаса, черният цвят изглежда ужасно след избърсване, асистентката ми е само седмица след покупката, но изглежда някак надраскана. По-добре е да си купите сребърен.

Така че, нека отбележим, че има много компактни (малки) модели перални машини. В повечето случаи потребителите реагират добре на тях, независимо от марката и марката. Можете да гледате повече, ако искате прегледи на съдомиялни машини Bosch или прегледи на съдомиялни машини Kandy.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня