Кодове за грешка на пералня Midea

Кодове за грешка на пералня MideaКакво трябва да направи един обикновен потребител, ако открие, че пералнята му е спряла да работи и показва неразбираем символ на екрана? Трябва ли веднага да се обадя в сервизния център и да повикам техник? Като начало е по-добре да разберете сами интерпретацията на кодовете за грешки за пералните машини Midea. Може би повредата е толкова тривиална, че можете да се справите сами сами у дома.

Най-честите грешки

За да разберете как да коригирате ситуацията, трябва да разберете какъв вид повреда сигнализира пералнята. Повечето неизправности могат да бъдат отстранени сами, без да се прибягва до външна помощ. Най-често пералнята Midea създава грешки:

 • E10, E Машината не може да напълни резервоара с вода. Кодът за грешка е причинен от запушен входящ маркуч, липса или ниско налягане на водата във водоснабдителната система, повреда на входящия клапан или повреда на триака на контролната платка, отговорна за пълнене на резервоара. Трябва да проверите маркуча, да се уверите, че има вода в комуникациите, да проверите намотката на клапана и контролния блок.
 • E Открит е теч. Херметичността на системата е нарушена. Трябва да проверите машината за течове и да я поправите.
 • E20, E21 (в някои модели SMA - C2). Водата от резервоара не може да бъде отстранена в рамките на определеното време (10 минути). Филтърът за боклук, дренажният маркуч или тръба вероятно са запушени или помпата е счупена. Какво да направите, ако бъде открита грешка? Ще трябва да почистите филтъра, дренажната тръба, работното колело на помпата и самата помпа. Проверете дренажната помпа с мултицет и я сменете, ако е необходимо.
 • E Невъзможността за източване се дължи именно на повреда на триака на контролната платка, който отговаря за работата на дренажната помпа. Контролният модул е ​​диагностициран, елементът е заменен с изправен.
 • E Проблеми с отстраняването на отпадъчната течност от резервоара поради счупени контакти между триака и помпата. Трябва да проверите окабеляването, да изолирате повредените участъци и да смените кабела, ако е необходимо.
 • E Повреда на сензора за ниво на водата. Необходимо е да се тества превключвателят за налягане; ако се счупи, частта ще трябва да бъде заменена. Възможно е връзката между сензора и контролния блок да е прекъсната, така че би било полезно да проверите окабеляването.
 • E Дефектен сензор за налягане или проблем със системата за пълнене. Причината за това може да е липса на вода в комуникациите, запушена система или повреда на сензора за налягане. Трябва да се уверите, че има вода, да проверите входния маркуч за запушвания и да почистите тръбите на сензора за налягане.
 • E Повреда на сензора за налягане, проблеми със защитното реле на нагревателния елемент. Вероятно машината открива несъответствие в показанията на елементите, запушване или повишено напрежение в мрежата. Необходимо е да се справите с блокажи и да се уверите, че доставеното напрежение е стабилно.Сензори за налягане на пералня Midea
 • E Превключвателят за налягане с второ ниво против кипене не функционира правилно. Сензорът може да е повреден или кабелите да са се скъсали. Можете да инсталирате работещ превключвател за налягане или да поправите захранващото окабеляване.
 • E Твърде много вода в резервоара. Има неизправност на сензора за ниво. Превключвателят за налягане ще трябва да бъде сменен.
 • E Защитното реле на нагревателя е счупено. Необходимо е да се тества защитният елемент.
 • E Неправилна работа на първия сензор за ниво на водата. Датчикът трябва да се провери и ако е необходимо да се монтира нов.
 • E Превключвателят за налягане не дава никакви сигнали. Проблемът вероятно е запушена тръба на сензора за ниво. Ще трябва да стигнете до превключвателя за налягане, да го извадите от корпуса и да почистите тръбата.
 • E Повреда на сензора, който открива преливане на вода. Частта трябва да се провери и смени.

В повечето случаи можете сами да поправите пералнята.Например, когато машината дава грешка относно невъзможността за източване или събиране на вода в резервоара.

По-добре е незабавно да поверите ремонтните дейности на контролния модул на професионалисти.

Редки шифри

Има кодове за грешки, които се появяват на дисплея на перални Midea много рядко. Намирането на тяхното декодиране е доста трудно. Но потребителите, които срещат тези обозначения, определено ще бъдат подпомогнати от краткото им тълкуване.

 • E5A. Допустимото нагряване на охладителния радиатор е превишено. Има проблеми с контролния блок; модулът трябва да бъде сменен.
 • E5B. Напрежението е твърде ниско (по-малко от 175 V). Вероятно има проблеми с електрическата инсталация. Друга причина е повреда на таблото за управление.
 • E5C. Мрежовото напрежение е твърде високо (повече от 430 V). Смяната на контролната платка ще помогне за отстраняването на проблема.
 • E5D. Няма сигнал от FCV. Кодът за грешка също показва, че платката е дефектна и ще трябва да бъде сменена.
 • E5E. Няма контакт между FCV и PCB. Ситуацията може да се коригира чрез подмяна на контролния модул.Контролен панел CM Midea
 • E5F. FCV непрекъснато изисква информация за конфигурация, тъй като се появяват многократни нулирания. Причината за това може да е повреда на устройството или повреда на окабеляването му. Можете да ремонтирате машината, като инсталирате нова контролна платка или като поправите връзката между елементите.

Ако машината даде грешка, не бързайте да се паникьосвате и извикайте екип от техници в дома си. Първо, опитайте да рестартирате оборудването (изключете захранването и го оставете да престои около 15 минути). Често обикновеното рестартиране помага да се премахне кодът.

   

19 читателски коментара

 1. Граватар Наташа Наташа:

  Код E9 на Midea

 2. Граватарът на Фарид Фарида:

  E12 код Midea

  • Граватар Олег Олег:

   Здравейте, намерихте ли кода E12?

 3. Граватар Райън Райън:

  E62 код Midea

 4. Граватар Анонимен Анонимен:

  Код на грешка E60, не мога да разбера какъв е проблемът?

  • Граватар Светлана Светлана:

   Също така грешка E60

 5. Граватар Алексей Алексей:

  Има ли и 60?

 6. Граватар Анонимен Анонимен:

  Защо разбирам? За това си има майстор.

 7. Граватар Андрей Андрей:

  Какво означава код E 12? Пералня на Midea.

 8. Граватар Игор Игор:

  Сменете четките

 9. Gravatar Ol Ол:

  Добър ден, имаме и e 60, e61, така че каква е причината? Непознат?

 10. Граватар Улугбек Улугбек:

  E60 и E62

 11. Граватар Лиля Лиля:

  Машина Midea. Какво означава код за грешка E71?

 12. Граватар Мухабат Мухабат:

  Грешка на екран E21, какво да правя?

 13. Граватарът на Шах Шах:

  Какво означава код за грешка E21?

 14. Граватар Борис Борис:

  E3 - какво е това?

 15. Граватар Борис Борис:

  SMA Midea. Код на грешка E3. Какво означава?

 16. Граватар Анонимен Анонимен:

  Машина Midea. E30. Какво да правя?

 17. Достонбек граватар Достонбек:

  Пералнята ми е на 0 градуса, как да вдигна термометъра?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня