Грешки на пералня Brandt

Грешки на пералня BrandtПералните машини от френски производител набират популярност на руския пазар на домакински уреди. Все по-често купувачите предпочитат надеждни и функционални автоматични машини Brandt. Френските перални машини са оборудвани със система за самодиагностика при възникващи проблеми. Тази функция ви помага бързо да разберете кой елемент от устройството е повреден. Нека да разгледаме основните грешки на пералните машини Brandt и да обясним техните обозначения.

Проблеми с източването и събирането на вода

Първо, нека да разгледаме кодовете за неизправности, свързани с приема на вода в системата и оттичането на отпадъчни течности. Този тип повреда се среща най-често, затова ви съветваме да запомните основните символи за грешки.

  1. Сигнализира, че водата не пълни резервоара на автоматичната машина. Това може да се случи поради липса на вода във водопровода, запушен или прегънат маркуч за подаване или дефектен сензор за ниво. Проверете всички възможни причини и коригирайте откритите дефекти.
  2. Предупреждава, че водата от резервоара за миене се оттича много бавно и може би изобщо не се оттича. Ако този символ се появи на екрана, трябва да проверите дренажния маркуч за запушвания и да видите дали не е прегънат. След това ще трябва да проверите помпата и дренажния филтър.
  3. Той казва, че в резервоара на SMA има повече вода от необходимото. Тази грешка може да се появи поради повреда на превключвателя за налягане. Необходимо е да се провери функционалността на сензора за ниво на водата. Ако всичко е наред с него, тогава основният електронен модул подлежи на диагностика.

След като разберете обозначението на кода за грешка, няма да е трудно да направите сами ремонт и да възстановите работата на пералната машина.Обикновено неизправностите на системата за източване и пълнене се коригират у дома.

Неправилно нагряване на водата

може да се е образувал котлен камък върху нагревателния елементКодове за неизправности от този вид се показват на дисплея поради повреда на нагревателния елемент или термостата. Много рядко основният контролен модул става причина за грешки.

  • Предупреждава, че водата не се нагрява. За да поправите SMA, ще трябва да разглобите тялото му, да премахнете нагревателния елемент и да го проверите с мултицет. Диагностиката на таблото за управление няма да бъде излишна.
  • Открива неизправност на температурния сензор. Какво да направите, ако бъде открита неизправност от този вид? Ще трябва да намериш термостата. Намира се върху нагревателния елемент. Трябва да проверите работата му с мултицет и, ако е необходимо, да смените сензора.

За да коригирате повреди, възникнали с нагревателния елемент или термостата, ще ви трябва не само известни познания за вътрешната структура на пералната машина, но и специален тестер.

Проблеми с шибедаха

Ако вратата на люка не е заключена, както се изисква от разузнаването, системата няма да изтегли вода в резервоара. В случай на такава неизправност, SMA ще покаже следните означения:

  • Вратата не се заключи. Ситуацията може да се коригира чрез натискане на вратата по-плътно. Когато тази мярка не помогне, това означава, че устройството за заключване на люка е неуспешно и трябва да бъде сменено.
  • ER12, ER12. Показва се на дисплея, ако вратата на люка е отворена. Затворете пералнята и рестартирайте избраната програма за пране.

Ако възникнат тези грешки, не е трудно да направите ремонт сами. В някои случаи натискането на вратата на люка, за да се затвори по-силно, помага за справяне с проблемите.

Двигателни проблеми

Възможно е да има проблеми с двигателяПералните машини Brandt са оборудвани с колекторни двигатели, така че четката, ламелите и намотките на двигателя често се провалят. Следните кодове за грешка помагат при диагностицирането на проблема.

  1. Показва повреда на двигателя. Необходима е диагностика на електродвигателя, а в по-редки случаи и смяна на триак на таблото за управление.
  2. Пише, че двигателят е спрял да работи. Техникът ще помогне да се определи дали частта се нуждае от ремонт или се нуждае от пълна подмяна.

Повечето неизправности на Brandt SMA могат да бъдат поправени сами. Въпреки това, за да коригирате сериозни повреди, по-добре е да се обърнете към професионалисти.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня