Кодове за грешки за перални машини Bosch Logixx 8

Bosch Logixx 8 кодове за грешкиСобствениците на перални машини Bosch Logixx 8 Varioperfect често се сблъскват с факта, че любимият им „домашен помощник“ създава различни системни повреди. Когато възникне такава повреда, машината спира да работи и на дисплея се показва специален код.

За да разберете какво всъщност е счупено в пералнята, трябва да дешифрирате този код, да намерите причината за появата му, да премахнете тази причина и след това да тествате пералнята за други повреди. Точно това ще направим и ще опишем хода на нашите действия в статията.

Системни кодове за самодиагностика

След като внимателно проучихме инструкциите за машината Bosch Logixx 8, лесно можем да намерим таблица с кодове за грешки за нейната система за самодиагностика. Вярно е, че описанието на тези грешки в инструкциите е куцо. Производителят не сметна за необходимо да дешифрира всички грешки достатъчно подробно, така че ние ще го направим вместо него.

 1. Грешка F 16 показва, че UBL не може да заключи капака на люка на пералната машина.
 2. Номер на грешка F 17 показва, че налягането на водата, влизаща в машината през входния маркуч, е твърде слабо. Понякога този код се появява, когато няма вода във водопровода.
 3. Грешка F 18 се появява, ако помпата не може да източи отпадъчната вода достатъчно бързо. За пълно отстраняване на водата според програмата са необходими 10 минути; ако по някаква причина помпата не се побере в рамките на определеното време, на дисплея се появява код.
 4. Номер на грешка F 19 може да се появи, ако има проблем с нагряването на водата. В този случай се получава сигнал от нагревателния елемент, но той не работи правилно.

Най-честата причина за грешка F 19 е слой варовик върху нагревателния елемент.

 1. Грешка F 20 може да се появи, когато нагревателният елемент започне да се нагрява спонтанно и контролният модул престава да контролира този процес.код на грешка 0 Bosch
 2. Код за грешка F 23 показва появата на вода в тавата на пералната машина и активирането на системата Aquastop.
 3. Грешка F 25 показва грешка в сензора за ниво на водата; в по-редки случаи този код показва повреда на сензора за мътност на водата.
 4. Грешки F 26 и F 27 показват проблеми със сензора за налягане. На пералните машини, произведени в Русия, такива сензори се провалят много често.
 5. Грешките с номера F 28 и F 29 ни казват за проблеми с електромагнитния клапан, а също и със сензора за потока. В по-редки случаи тези кодове се появяват на дисплея, когато налягането на водата във водопровода е ниско.
 6. Грешка F 31 показва, че в резервоара на пералната машина има твърде много вода. По някаква причина системата не може да изтегли определеното количество вода, но изтегля твърде много. Най-вероятно превключвателят за налягане е виновен.
 7. Грешки F 34 и F 36 показват физическа неизправност на устройството за блокиране на люка. В случай на такива грешки самият UBL работи правилно, но заключващият механизъм не функционира добре или захранващият проводник на UBL има лош контакт.
 8. Грешките F 37 и F 38 показват повреда на температурния сензор. F 37 често се появява, когато сензорът е повреден, а F 38, когато е без ток или има лош контакт.
 9. Код на грешка F Показва на потребителя, че контролният модул не може да контролира скоростта на двигателя. В този случай контролният модул не получава правилния сигнал от оборотомера, което означава, че двигателят стартира и работи на максимална скорост.
 10. Код за грешка F 43 показва, че двигателят не може да набере скорост. В този случай е много вероятно повреда на двигателя или тахометъра.
 11. Грешка F 44 ни казва, че двигателят не може да работи в режим на заден ход. Проблемът тук не е в двигателя, а в контролния модул.
 12. Грешка F 59 показва неизправност на специален 3D сензор, който отговаря за наблюдението на захранващия модул.
 13. Номер на грешка F 60 показва повреда на сензора за потока.Системата на контролния модул просто спира да открива този сензор. Най-вероятно е изгорял.
 14. Грешка F 61 показва, че UBL е напълно изгорял.
 15. По-редки грешки F 63 и F 67 се появяват в случай на повреда във фърмуера на контролната платка или когато микропроцесорът се повреди.

Сервизни кодове за пералня Bosch Logixx 8

Тестване на системата за неизправности

Ако се появят и изчезнат системни грешки, трябва да извършите пълен тест на системата на пералната машина за критични неизправности. Bosch Logixx 8 е оборудван със съответния софтуер; просто трябва да можете да изпълните общ тест и след това да изчакате резултатите от него. Тестът се извършва напълно автоматично, така че няма от какво да се притеснявате.

Как да стартирате точно този тест? Включете пералнята. Затворете плътно вратата на капака на пералната машина, докато щракне. Завъртете копчето за програмен превключвател и го поставете на позиция „Изключено“ и изчакайте 2 секунди. Завъртаме копчето за програмен превключвател на „Центрофуга“. Натиснете и задръжте бутона със стрелка наляво „Функции“ върху него. Преместваме копчето за програмен превключвател в позиция „Източване“ и все още не пускаме стрелката. След 2 секунди пуснете стрелката.

Съобщението трябва да се появи на дисплея. Веднага щом се появи, можете да използвате стрелките, за да изберете тестова програма. Има общо 17 от тези програми и всяка отговаря за своя собствен блок. Стартирайте всяка от тях на свой ред и маркирайте онези, при които системата е открила грешки.

Отстраняване на неизправности

Ако се установят някакви проблеми с помощта на системата за самодиагностика, по-добре е да не се занимавате с аматьорски дейности. Особено в случаите, когато гаранцията е пералня Bosch все още е активен. Обадете се в сервизния център и се обадете на специалист, той определено ще помогне. Въпреки това, преди да извикате съветника, трябва да се уверите, че няма локална повреда в системата, която също лесно може да генерира грешка. Какво трябва да се направи?

 1. Изключете пералнята от контакта от бутона.
 2. Изключете напълно захранването, като извадите захранващия кабел от контакта.
 3. Изчакайте 10 минути.
 4. Включете отново пералнята.

Ако говорим за локална повреда, машината ще се рестартира напълно, кодът ще изчезне и може да не се появи отново. Ако причината за кода е сериозна повреда, машината скоро ще замръзне отново и в този случай трябва да изтичате до телефона и да се обадите на сервиз.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня