Клас центрофуга на перални машини - кое е по-добро?

Центрофуга в пералнятаАко искате да закупите пералня, тогава трябва да оцените всичките й качества. Не е необичайно да искаме да използваме нашите домакински уреди дълги години. Затова си струва да разберете поне тези функции на машината, които ще използвате редовно. И ако се интересувате от курса по въртене, тогава си струва да отделите малко време, за да го изучите. В тази статия ще разгледаме различните класове завъртане, тяхната ефективност и кой ще е най-добрият за вас.

Класификация

Класификацията на такъв важен процес на пране като центрофугиране е тясно свързана с броя на оборотите, които пералнята може да направи. Обикновено скоростта на автоматичните машини варира от 400 до 1200 оборота в минута. А ефективността на процеса на автоматично центрофугиране на прането зависи от това колко мокри остават изпраните дрехи след центрофугиране.

Това се изчислява съвсем просто. За целта трябва да претеглим вече изцеденото пране. След това изчакайте, докато изсъхне напълно, и претеглете отново. И когато вече знаем и двете числа, всичко, което трябва да направим, е да извадим теглото на сухото пране от теглото на мокрото пране, да разделим получената стойност на теглото на сухото пране и да умножим по сто процента.

Има и европейски стандарт за качество на сушене на дрехи. Поддържа се по целия свят. И се основава на латинската азбука. В съответствие с този стандарт висококачественото центрофугиране се маркира с буквата „А“. Малко по-лошо - буквата "B". Още по-лошо - буквата "C". И така нататък. Последната буква в тази класификация е "G".

Нека разгледаме тази класификация по-подробно. Да започнем от най-лошия показател:

  • “G” - тази буква ни казва, че качеството на въртене съответства на цифра над 90%. Това означава, че влажността на артикула след центрофугиране ще бъде повече от 90%.
  • “F” – това обозначение съответства на влажност на прането от 81 до 90%.
  • “E” - тази стойност показва 72-81 процента влага.
  • "D" - съответства на стойности от 63 до 72 процента.
  • "C" - 54-63 процента.
  • Пералня без гладене„B“ означава, че тази пералня може да центрофугира артикул, оставяйки съдържание на влага от 45-54 процента.
  • „А“ е най-високото качество. Гарантира ни влажност под 45% процента.

В допълнение към броя на оборотите на барабана, процесът на центрофугиране на дрехите се влияе и от начина, по който се върти. Например някои перални имат режим на центрофуга без гладене. Барабанът му се върти по специален начин, периодично променя скоростта на въртене и благодарение на тази техника се постига такъв ефект, че прането не се мачка по време на цикъла на центрофугиране. Следователно след измиване не можете да гладите дрехите, а просто да ги закачите да изсъхнат и да правите без ютия след изсушаване.

И така, кой тип въртене трябва да изберете?

Както показва практиката, необходимостта от брой обороти в пералня над 1000 няма много смисъл за предене. Сега, ако сравните четиристотин и шестстотин оборота, тогава разликата е значителна. Тъй като при четиристотин, влажността на предмета ще бъде приблизително 90 процента, а при шестстотин - седемдесет и пет. При хиляда оборота влажността на изцеденото изделие ще бъде приблизително 60 процента. Което е съвсем приемливо, особено като се има предвид, че обикновеният стаен въздух има подобна влажност.

Доста често машините с голям брой обороти струват значително повече от тези с по-малко обороти в минута. Въпреки това, от практическа гледна точка, не всеки човек може да различи разликата между влажността на нещата, изцедени при 1000 оборота в минута и при 1500 об/мин. Тази разлика може да бъде забележима само при предмети, изработени от дебел плат. Например върху дънки или палто.

В други случаи твърде много обороти могат да имат лош ефект върху прането.В допълнение, дрехите, извадени след такова пране, може да са прекалено набръчкани. И тогава ще трябва да се изглаждат дълго време. Затова препоръчваме да не преследвате твърде много обороти. По-добре е да се съсредоточите върху качеството на машината.

Съвети за тези, които планират да купуват пералня

Закупуване на пералняЕдин майстор, когото познавам, посъветва да купувате перални само произведени в чужбина. Ако вярвате на думите му, тогава домакинските уреди са италиански и немска сглобка отличават се с високо качество на работа. И се разпада много по-рядко от същите италиански и немски перални машини, които се сглобяват в Русия или Китай.

Може също да се интересувате от клас на енергийна консумация на перални машини. В крайна сметка някои машини консумират много електроенергия, докато други консумират малко. Освен това и двете могат да перат дрехи с приблизително еднакво качество. Затова препоръчваме да изберете икономични машини.

Най-икономичните домакински уреди са със знак: “A++”; моделите с обозначения "A+" и "A" също се препоръчват за закупуване. Те консумират малко повече електроенергия. Следват печатите със символите "B", "C", "D" и така нататък до буквата "G" включително. Вярно е, че е малко вероятно да намерите последното на рафтовете на магазините. Тъй като сега всички производители се стремят да подобрят параметрите на своето оборудване. И все по-често можете да забележите модели "A", "A+" и "A++".

Надяваме се, че ще закупите машина, която ще работи дълги години. И ще ви зарадва с качеството на пране и центрофугиране на вашите дрехи. Прочетете нашия уебсайт. И хубав ден!

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Татяна Татяна:

    Благодаря за информацията. Всичко е ясно и конкретно.Получих отговори на въпросите си.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня