Клас на центрофуга C в пералня

Клас на центрофуга C в пералняПреди да закупите пералня, винаги трябва да обръщате внимание не само на размера, външния вид и цената, но и на техническите характеристики. В идеалния случай си струва да проучите дори такива нюанси като клас на енергийна ефективност, консумация на вода, ниво на шум и сила на въртене. Последното е особено важно, тъй като влияе върху качеството на предене на нещата след измиване, което често е незадоволително. Днес ще разгледаме специално центрофугата C в пералня, тъй като този показател много често може да се намери в бюджетни модели на „домашни помощници“.

Какво крие това писмо?

Не бързайте да купувате атрактивни домакински уреди на разпродажба, защото може да не ви подхождат в малки детайли. Първо, винаги трябва внимателно да изучавате бъдещия „домашен помощник“ и едва след това да вземете решение за покупка. Класът на въртене е самата характеристика, която мнозина пренебрегват преди покупката, но напразно.

Класът на центрофугиране казва на купувача колко ефективно уредът се справя с влагата върху прясно измити дрехи. Съответно, колкото по-висок е този показател, толкова по-добре машината изстисква прането.клас центрофугиране и пране

Буквеното обозначение крие броя обороти, до които пералнята може да завърти барабана, за да изсуши дрехите. И колкото по-голям е броят на оборотите в минута, толкова по-сухо ще бъде прането след края на работния цикъл.

Производителите произвеждат домакински уреди със седем различни класа на въртене, започващи с „A“ и завършващи с „G“. В същото време само първите три се считат за приемливи за съвременния ритъм на живот. Що се отнася до разликата, тя се крие в максимално допустимата скорост на въртене на центрофугата, която може да бъде от 1600 оборота в минута до 400.

Характеристики на всеки клас

Несъмнено за всяка домакиня е важно домакинските й уреди да центрофугират добре дрехите, така че купувачите често избират най-високите класове центрофугиране. Нека да разберем какво точно означава буквеното обозначение:

  • Най-добър клас "А". Пералните с този параметър могат да въртят барабана до 1600 оборота в минута по време на центрофугиране. В този случай остатъчното съдържание на влага в дрехите след такъв цикъл ще бъде само 45%.

Колкото по-мощно е въртенето, толкова по-бързо ще завърши последният етап от работния цикъл.

  • Продуктивен клас "В". Скоростта е фиксирана на 1400 оборота, а влажността на дрехите в оборудване от този клас след центрофугиране е 45-54%, така че дрехите се изсушават наполовина.
  • Приемлива степен "C". И накрая, най-новият клас на сушене, който е актуален днес, с който пералните машини могат да въртят барабана до 1200 оборота в минута. Този клас се счита за среден, тъй като влажността на прането след цикъла вече е 54-63%.Пералната машина се центрофугира дълго време

Смята се, че разликата между класовете „A“ и „C“ е минимална, така че можете безопасно да закупите устройство с тези параметри на въртене. В същото време е по-добре да се въздържате от закупуване на оборудване с клас „D“ и по-нисък, особено след като е много трудно да го намерите в магазина. Най-често днес можете да намерите домакински уреди с клас "B", който се счита за най-оптимален.

Имате ли нужда от висока скорост на центрофугиране?

Разгледахме какво означава всеки клас на въртене, остава само да изберете подходящата скорост на въртене на барабана. Максималният брой обороти не винаги е необходим, така че първо трябва да разберете какви дрехи ще обработва домакинята в своя „домашен помощник“. Следните препоръчителни параметри на центрофугиране могат да бъдат идентифицирани за конкретни видове дрехи.

  • За спално бельо и хавлиени кърпи е най-подходяща скорост от 1200 до 1500 оборота на барабана в минута.
  • За якета, пухени якета и други обемисти предмети вече трябва да използвате скорост от 1000-1200 оборота в минута.
  • Памучните изделия трябва да се обработват със скорост 1200-1400.
  • Продуктите от сатен и коприна не трябва да се пресоват при скорости над 800 оборота в минута.
  • По-добре е да въртите синтетични артикули, бебешки артикули, както и ежедневни дрехи със скорост от 1000 до 1400 оборота.

По този начин, ако потребителят най-често обработва дрехи от деликатни видове тъкани и някои тънки предмети в автоматична пералня, тогава той просто не се нуждае от машина от клас „А” или „В”. Това ще бъде загуба на пари, така че трябва да обмислите избора на „C“ клас на въртене.скорост на центрофугиране до 1400 об./мин

Много хора погрешно вярват, че колкото по-нисък е процентът на влага в дрехите след работен цикъл, толкова по-добре. Разбира се, нещата ще бъдат по-малко мокри, което означава, че ще могат да изсъхнат по-бързо, но поради интензивното центрофугиране те ще се износват много по-бързо. Освен това прекомерният брой обороти в минута може да навреди не само на нещата, но и на самите домакински уреди.

Това се дължи на факта, че силното въртене създава прекомерни вибрации, което ще се отрази негативно на ключовите компоненти на захранването. Например, с течение на времето, амортисьорите, лагерите и противотежестите може да се повредят и ще трябва да бъдат сменени.

Ето защо не трябва да гоните максималния клас на въртене.Не само, че не винаги е необходимо, но и може да повреди любимите ви неща, заедно със самата машина. Най-добре е да купувате устройства с класове „B“ и „C“, тъй като модерната пералня трябва да отстранява най-малко 40% от влагата, което тези устройства се справят много добре.

Класът на центрофугиране значително влияе на консумацията на енергия, следователно, колкото по-мощно е центрофугирането, толкова повече енергия изразходва електрическият мотор за въртене на барабана и толкова по-високи ще бъдат сметките за комунални услуги на потребителя.

Поради всичко по-горе, категория "B" се счита за оптимална. Достатъчно е както за изстискване на най-големите артикули със скорост от 1400 оборота, така и за обработка на дребни предмети от деликатни видове тъкани, за които броят на оборотите може да бъде намален до минимални стойности. В същото време не трябва да се отхвърлят и „домашните асистенти“ с клас „C“, защото те също са идеални за използване у дома.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня