Коя съдомиялна е по-добра?

коя съдомиялна е по-добраПовечето потребители, които решат да похарчат парите си за съдомиялна машина, се интересуват от закупуването на най-добрия модел, независимо от сумата на похарчените пари. Това е напълно естествено желание - никой не иска да купи второкласен продукт и ако вярвате на рекламата, на пазара просто няма лоши съдомиялни машини, но ние с вас разбираме, че това е лъжа. Разсъждавайки по този начин, стигаме до логичен въпрос: коя съдомиялна машина е по-добра, коя е по-лоша и коя е напълно безполезна, как да разберем и как да изберем най-добрата съдомиялна машина - трябва да разберем!

Има ли по-добра съдомиялна машина в природата?

Първо, нека да разгледаме определението за „най-добрата съдомиялна машина“; има ли такова нещо в природата? Експертите силно съветват да избягвате фрази, използвани в суперлативи: „най-”, „най-добрият”, „единственият в света”. Зад подобни фрази стои 100% лъжа, освен разбира се, ако това не е известно изключение. Ако ви кажат, че даден модел съдомиялна машина е най-добрата, не вярвайте, най-добрата съдомиялна машина по дефиниция не съществува.

Някои ще попитат защо казваме толкова уверено, че най-добрата съдомиялна машина не съществува в природата, много е просто, просто използвайте елементарна логика.

 • Съдомиялната машина е сложен домакински уред с определени характеристики.
 • Характеристиките на всички съдомиялни са различни, както и нуждите на хората, някои искат тесни 45 см машини, други пълноразмерни 60 см, а трети искат вградени.
 • Следователно най-добрата машина може да бъде избрана само за конкретно семейство или дори за конкретен човек; никоя съдомиялна машина няма да бъде най-добрата за всички хора.

Може би затова в света има толкова много модели съдомиялни машини с различни набори от, понякога уникални, характеристики. Вниквайки в тези характеристики, потребителят може да намери точно комплекта, за който винаги е мечтал.Ако една „съдомиялна машина“ изглежда идеална за един човек, това не означава, че друг ще се съгласи с него и ще иска да купи същата. Няма друг начин!

Знаци, по които можете да определите най-добрата съдомиялна машина

Тъй като решихме, че няма идеални съдомиялни машини, които да са подходящи за всички, нека да разберем как да намерите идеалната (или близка до идеалната) „миялна машина“ за себе си. За да направите това, трябва да отбележите критериите за избор, тоест тези характеристики, които са от първостепенно значение за вас и които трябва да бъдат характерни за избрания модел съдомиялна машина. Просто казано, трябва да изберете модел с такива технически характеристики, че да отговарят на вашите очаквания.

важно! За да разберете кои характеристики на съдомиялната машина са от първостепенно значение за вас, първо ги разберете, разберете как работи тази или онази функция!

И така, какви характеристики смятат потребителите за най-важни? На какво трябва да обърнете внимание от самото начало, когато решавате трудната задача за избор на съдомиялна?коя съдомиялна е по-добра

 • Размер. Повечето потребители имат малки кухни, в условия, в които всеки сантиметър е от значение, ще изберете съдомиялна, която е възможно най-просторна с минимални размери. Може би затова машини с ширина 45 см, а не 60 см, са най-популярни.
 • Цена. Потребителите се интересуват да получат най-добрата машина на най-ниска цена или поне така, че разходите да са в съответствие с техническите характеристики, които даден модел съдомиялна машина има.
 • Възможност за вграждане в мебели. Потребителите избират вградени съдомиялни по-често, защото изглеждат по-естетически и не развалят декора на кухнята, въпреки че невградените „съдомиялни“ все още държат позициите си.
 • Набор от програми за пране. Има много често срещани и популярни програми за измиване, които трябва да присъстват в „най-добрата“ съдомиялна машина, например „накисване“, „бързо измиване“, „миене при висока температура“.
 • Капацитет.В идеалния случай съдомиялната машина трябва да побира възможно най-много комплекти съдове, освен ако това не е за сметка на компактността. В крайна сметка искате да разтоварите всички съдове, натрупани през деня, в резервоара за „съдомиялна машина“ наведнъж.
 • Качество на пране и сушене. Нашата идеална съдомиялна машина трябва да измива добре съдовете, без да оставя ивици или петна по тях. Освен това „съдомиялната машина“ трябва да изсушава перфектно съдовете, за да можете да изпратите идеално сухи и чисти тенджери, тигани, чинии и чаши в шкафа.
 • Икономичен. „Съдомиялната машина“ трябва да мие перфектно съдовете, но да хаби минимум вода и електричество. Колкото по-добри са показателите за ефективност при запазване на качеството на измиване, толкова по-добра е машината.

Прочетете внимателно горните критерии за избор, задайте личните си приоритети, запишете вашите собствени критерии и с новоизготвен план за избор отидете до търговския обект за вашата „идеална“ съдомиялна машина.

Най-добрата съдомиялна машина според отзивите на потребителите

Когато избирате най-добрата съдомиялна 45 или 60 cm, можете да разчитате и на опита на потребителите. Въпреки че тук трябва да внимавате, тъй като така наречените „истински потребителски прегледи“ много често се пишат от самите нечестни продавачи на оборудване, които искат да привлекат купувач. Като част от този параграф се опитахме да изберем реални отзиви от реални потребители и да ги пренапишем на литературен език. Въз основа на тези отзиви съставихме топ 3 на най-добрите „съдомиялни машини“ според потребителите.

Забележка! Мненията на хората са субективни, много често се формират под влияние на рекламна информация и затова трябва да се третират с голяма доза критика.

Първото място в топ 3 по отношение на броя на положителните отзиви зае съдомиялната машина за вграждане Korting KDI 4530. Основните му предимства: ниска цена, отлично качество на миене на съдове, надеждност. Можете да си купите пералня за $220. Сред забележителните технически характеристики са:

 • възможност за вграждане;
 • наличие на най-популярните и популярни програми за измиване: деликатно, бързо, интензивно, изплакване и др.
 • наличие на отложен старт на програмата за пране;
 • защита срещу течове Aqua Control;
 • размери 45 х 55 х 81 см;
 • капацитет до 9 комплекта чинии.

Korting KDI 4530По принцип 9 комплекта съдове с ширина на машината 45 см, по съвременните стандарти това е нормално, но в комбинация с други предимства се оказва много добър вариант.

Второто място в топ 3, според потребителите, трябва да бъде взето от най-много (или една от най-просторните) вградена съдомиялна машина Korting KDI 60 30. Основни предимства: ниска цена, отлично качество на почистване, надеждност на частите. Можете да закупите модела за $240. Характеристики:

 1. размери 60 х 55 х 81 см;
 2. ниво на шума 45 dB;
 3. всички елементи са защитени от течове;
 4. капацитет на резервоара до 12 комплекта чинии;
 5. може да се свърже с топла вода;
 6. има забавен старт на програмата за пране;
 7. консумация на вода 10 литра.
   Korting KDI 60 30

Трето място в топ 3, според потребителите, е заето от „съдомиялна машина“ с височина само 45 см Bosch SKS41E11RU, да, точно 45 см височина, защото това е така наречената компактна настолна съдомиялна машина. Основни предимства: компактни размери 45 x 50 x 60 cm, леко тегло, високо качество на миене на съдове. Можете да закупите модела за $230. Пералнята има много интересни функции.

 • С малки размери (височина 45 см) може да побере до 6 комплекта съдове.
 • Има 4 най-популярни програми.
 • Машината е защитена от течове.
 • Най-малките размери ви позволяват да консумирате само 7 литра вода на измиване.
 • Най-малките размери също ви позволяват да поставите машината на маса, на хладилник или да я окачите на специални стойки като микровълнова фурна.

За ваша информация! Не напразно сравнихме съдомиялната машина Bosch SKS41E11RU с микровълнова фурна, защото някои големи микровълнови фурни имат размери 45 x 50 x 60 cm.

Bosch SKS41E11RUНай-добрите съдомиялни вече не се правят само от мързеливите.Много често това се прави от специалисти в ремонта на подобно оборудване, като редовно публикуват своите статистики и дават мнение за най-добрите машини. Няма да се повтаряме в рамките на тази статия, но от своя страна можем да препоръчаме да прочетете информация за кои съдомиялни машини са най-надеждни?. Там ще намерите експертни мнения за най-добрите съвременни „съдомиялни“.

В заключение отбелязваме, че най-добрата съдомиялна машина, според всички версии, не съществува в природата и е малко вероятно някога да се появи, защото всеки потребител има свои собствени технически нюанси, които са важни. Пълноразмерните съдомиялни машини с ширина 60 см не са много популярни сред потребителите; очевидно 60 см е твърде много за малки кухни "Хрушчов". Вместо машини с ширина 60 см, хората избират тесни „съдомиялни“ или дори компактни. Това може да се потвърди от нашия топ списък с най-популярните съдомиялни машини.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Вероника Вероника:

  За мен най-добрата съдомиялна е: 1 – да е сравнително евтина, 2 – да мие добре съдовете, 3 – да не се чупи. Това е всичко. Намерих един за себе си. От Индезит е, много съм доволна.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня