Какви антивибрационни стойки да изберете за перални машини?

Кои антивибрационни стойки да изберете за перални машиниВъпреки че някои казват, че ако пералнята е инсталирана правилно, няма нужда от антивибрационни стойки, този принцип не винаги работи. Понякога, дори ако пералнята е инсталирана стриктно в съответствие с инструкциите и всичко е направено правилно, тя все още издава много шум по време на работа и скача от една страна на друга. След това се използват специални гумени уплътнения. Но как да изберем правилните антивибрационни стойки?

Защо машината "скача"?

Така че, преди да отидете в магазина за резервни части за SM, трябва отново да се уверите, че инсталацията е извършена според всички правила. За да проверите това, изключете пералнята от всички комуникации и опитайте да я завъртите на ръка. Ако уредът веднага „стартира“, това означава, че подът отдолу е неравен или самите крака на уреда не докосват повърхността равномерно.

Ако проблемът е в краката, тогава можете да завъртите гайките в различни посоки, така че краката да са разположени на едно и също ниво. Ако вината е в неравностите на пода, тогава има две възможности: или да го изравните, или да купите много солидна стойка специално за пералнята. Особено периодично е необходимо да се изравнят дървените подове, които са склонни да провисват. Други причини, поради които SM може да е шумен и активно да се движи по време на работа.намери всички болтове

  • Транспортните болтове не са свалени. Те държат вътрешните елементи на SM по време на транспортиране и трябва да бъдат отстранени незабавно.
  • Амортисьорът или и двата са повредени. Ако дадена част е дефектна, тя вече не изпълнява функциите си, оттам и силните вибрации.
  • Износване на лагери. При този вид проблем вибрациите не са най-лошото нещо.По време на работа пералнята издава нехарактерен шум от смилане и оглушително бръмчене.
  • И накрая, може просто да имате тесен модел. Поради компактните си размери, такива перални машини са по-малко стабилни.

внимание! Използването на стойки има смисъл само в последния от представените случаи. В останалата част проблемът ще трябва да бъде решен чрез пълен ремонт.

Видове виброгасители

Можете да започнете да избирате стойки за краката на пералнята. Те се различават един от друг само по цвят, форма и материал, от който са направени. По правило подложките за крака са черни или бели, кръгли, квадратни или многоъгълни, но с материала всичко е малко по-сложно.

Облицовките могат да бъдат направени от гума или полиуретан. Те са доста издръжливи и издържат дълго време. Диаметърът не надвишава 5 сантиметра. Повърхността на такива подложки е много текстурирана, така че краката да лежат стабилно върху нея. Долната част е снабдена с усилващи ребра, позволяващи още по-добро задържане на вибрациите.гумени стойки

Силиконовите подложки практически не се различават по качество от гумените. Те са по-меки и по-прозрачни и струват повече. Но според прегледите и двете изпълняват функциите си правилно и за доста дълго време. Те дори правят антивибрационни подложки от силикон, които пасват на краката на SM.

Алтернатива може да бъде ударопоглъщаща постелка. Поставя се директно под модула, а краката се вкарват в специални вдлъбнатини в ъглите. По-лесно е да изберете килим, отколкото крака, но не е толкова евтин поради размера си.

Характеристики на избор

Сред аргументите за стойки повечето потребители подчертават факта, че пералнята не само прави по-малко шум и не създава неудобства, но и се движи по-малко по време на цикъла на центрофугиране, което гарантира безопасността на подовата настилка. Поради постоянното движение на краката, той се надрасква, самият под провисва, а върху линолеума се появяват вдлъбнатини. Това няма да се случи с подложките за крака.

Сред сериозните недостатъци населението отбелязва само високата цена на щандовете, за която се твърди, че е неоправдана.

Особено популярни са облицовките от Topperr, Helfer и Aliza. Topperr са изработени от полимерни материали, струват около $4 в интернет, предимство е универсалната им форма. Helfer е по-евтин, тъй като се предлага само в квадратна форма, изработен от поливинилхлорид, цената в интернет е около $3. Подложките за чаши Aliz обикновено могат да бъдат намерени за $2 за комплект от 4 броя.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня