Включване на пералня Hansa

Включване на пералня HansaСъвременните домакински уреди са доста лесни за работа - таблата са интуитивни, а инструкциите са написани на достъпен език. Ако преди това в къщата е била инсталирана предна или вертикална автоматична машина, тогава включването на пералня Hansa няма да е трудно. Включването и стартирането на измиването се извършват по стандартната схема. Но е по-добре да се запознаете отново с току-що закупената Hansa, да запомните правилата за работа и да вземете предвид характеристиките на марката. Ще ви кажем точно какво трябва да знае потребителят точка по точка.

Първо пускане на техниката Ханс

Новата технология изисква специален подход. Силно не се препоръчва веднага да използвате новозакупена пералня, освен това е препоръчително да не я свързвате към комуникации. Машината трябва да престои известно време на стайна температура. Само след 2-3 часа можете да премахнете транспортните болтове, да премахнете фабричните лепенки и да започнете монтажа на Hansa.

Забранено е пускането на пералната машина с несвалени транспортни болтове - това ще причини сериозни вътрешни механични повреди!

„Чиста“ пералня може да бъде транспортирана до мястото на монтаж и свързана към комуникации. Говорим за захранващия кабел, дренажните и входните маркучи. След това можете да пуснете прането „на празен ход“: без дрехи, но с препарат. По този начин Hansa се почиства от фабричната грес и се тества за функционалност.

След успешен технически старт можете да започнете стандартно измиване. Това се прави лесно - просто следвайте следните инструкции:

 • отворете барабана;
 • зареждайте неща, като ги сортирате предварително по вид и цвят на тъканта;сложи нещата в барабана
 • уверете се, че барабанът е напълнен според минималния и максималния капацитет (идеалният вариант е полупразен резервоар);
 • затворете плътно вратата, докато щракне;
 • добавете перилен препарат в контейнера за прах (важно е да спазвате дозировката на праха и да следвате маркировките на отделенията на тавата);ако поръсите праха където трябва
 • свържете Hansa към захранване;
 • стартирайте машината, като натиснете бутона за захранване;
 • завъртете програмния селектор на желаната позиция;
 • коригирайте параметрите на измиване, ако е необходимо;
 • натиснете „Старт/Пауза“, за да стартирате цикъла.

Когато прането започне, машината реагира с щракване, след което вратата на люка се заключва и водата започва да се пълни. Ако резервоарът не се напълни, арматурното табло мига произволно и на дисплея се появява код за грешка, това означава, че стартирането на програмата е забавено поради проблем. Ще трябва да дешифрирате комбинацията и да коригирате проблема. Едва след това повторете включването на машината.

Настройка на оборудването

Ако първото стартиране на машината се извърши във всеки режим поради празен барабан, тогава вторият и следващите пъти трябва да изберете програма, като се фокусирате върху прането. От значение са видът и цветът на тъканта, както и степента на замърсяване на дрехите. В зависимост от материала и замърсяването на нещата се избира една или друга позиция.

Лесно е да разберете списъка с налични програми на Hansa - просто погледнете инструкциите. В него са описани подробно всички режими, тяхното предназначение, продължителност, температура на нагряване и качество на центрофугиране. Допълнителните бутони и позициите на таблото се дешифрират отделно.Панел за управление Hansa WHC 1246

Познаването на програмите и функциите може значително да опрости процеса на почистване. Така че експресното пране ще освежи леко замърсените вещи. Дрехите от синтетични или смесени тъкани се почистват само в същия режим, което ще избегне деформацията и загубата на цвят. Препоръчително е да перете детското бельо и аксесоари само на цикъла, обозначен като „жилетка“. Благодарение на високата температура пелените се дезинфекцират, обилното изплакване измива напълно праха, а интензивното центрофугиране ускорява последващото сушене.

Неправилно избраният режим, напротив, ще съсипе артикула. Вълната, изпрана върху памук, със сигурност ще се свие и ще стане груба, докато синтетичните ще останат недокоснати след деликатно пране - ниската температура и плавното въртене на барабана няма да премахнат петната. По-добре е да не експериментирате, а да използвате програмите стриктно по предназначение.

Изсипете праха

Качеството на пране се влияе и от перилния препарат. Има три важни неща, които трябва да имате предвид, когато го добавяте към вашата пералня. Първо, изберете естествени концентрати, предназначени за машинно пране. Второ, спазвайте дозировката. Трето, вземете предвид маркировките върху отделенията на контейнерите за прах. Почти всички дозатори на пералните машини Hansa имат три отделения:

 • отляво – за основно пране;
 • отдясно - за предпране;
 • в центъра - за допълнителни течни продукти (препарат за изплакване, белина, омекотител).кюветни отделения за прах

Важен момент е дозировката. Ако добавите твърде много прах, дрехите няма да имат време да се изплакнат и ще се покрият с бял налеп; ако добавите твърде малко, петното ще остане върху тъканта. По-добре е да не добавяте продукта „на око“, а да разчитате на препоръките на производителя. На опаковката на всеки концентрат е посочено оптималното количество в зависимост от грамажа на прането, което се пере. Включената мерителна лъжица или капачка ще ви помогне да измерите порцията.

Отнасяйте се внимателно към вашата машина

Включването на машината и стартирането на прането са само първите стъпки в „овладяването“ на новата Hansa. Потребителят трябва не само да знае как да активира цикъла, но и да може правилно да се грижи за оборудването. За да може машината да работи дълго време и безаварийно, е необходимо стриктно да се спазват правилата за работа, предписани от производителя. На всички собственици на перални машини се препоръчва:

 • спазвайте предписаното тегло на товара (поднорменото и наднорменото тегло са вредни за оборудването, причинявайки дисбаланс, хлабина на вала и вътрешна повреда на барабана);
 • поддържайте пералната машина чиста (след всяко измиване тялото се избърсва с чиста кърпа, дозаторът се измива с вода и люкът се оставя отворен за естествено изсушаване);избършете външната страна на кутията с кърпа и сода
 • не поставяйте шампоани или чужди предмети върху капака на машината (това нарушава балансирането);
 • не коригирайте параметрите на измиване след стартиране на програмата (плочката може да замръзне поради излишната информация);
 • използвайте висококачествени препарати с надпис „автоматично“;
 • добавете омекотители и средства за отстраняване на котлен камък;
 • редовно извършвайте цялостно почистване на Hansa;
 • подобряване на системата за филтриране на входа.

След закупуването на нова Hansa е важно да прочетете внимателно инструкциите. Само важността на всички правила, нюанси и изисквания ще помогне да се подобри качеството на измиване и да се удължи експлоатационният живот на машината.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня