Включване на пералня Electrolux

Включване на SM ElectroluxСъвременните машини са лесни за работа. Достатъчно е да проучите инструкциите веднъж и да разберете как да използвате и по-специално да включите пералнята Electrolux. Особено ако преди това сте имали пералня от друга или същата марка.

Но не е трудно да стартирате машината Electrolux за първи път. Просто трябва да се запознаете с таблото на оборудването и да вземете предвид няколко важни нюанса.

Отнесете се сериозно към първото си стартиране

връзка към SM комуникацииНезабавното зареждане на пране в новозакупена пералня би било лоша идея. Преди да използвате оборудването както обикновено, е необходимо да го подготвите, инсталирате, свържете към комуникациите, измиете и конфигурирате. Първата стъпка ще бъде монтаж с нивелиране и развиване на транспортните болтове. Последните предпазват резервоара по време на транспортиране, но преди началото на първото измиване трябва да бъдат извадени от тялото.

Втората стъпка е свързването на оборудването към комуникациите: захранване, водоснабдяване и канализация. Важно е да проверите качеството на връзките - всичко трябва да е възможно най-здраво и безопасно.

Третата точка е техническо стартиране. Това означава да включите цикъла на празен ход, за да почистите шайбата от фабричната мазнина и характерния „химически“ аромат. Важно е първото пране да се извърши без пране, а с препарат. Продължаваме така:

 1. проверете дали барабанът е празен;
 2. изсипете праха в най-голямото отделение на тавата за перилен препарат;
 3. включете машината в контакта;
 4. завъртете селектора на всеки дългосрочен високотемпературен режим („Памук“, „60“ или „90“ ще свърши работа);
 5. щракнете върху „Старт“.

Първият път, когато пералнята стартира „на празен ход“ - с празен барабан, но с препарат.

гнездо SM Electrolux

Ако машината не реагира на командата, тогава си струва да проверите дали люкът е плътно затворен. Може да има и други проблеми, причинени от лоша връзка или производствени дефекти. Това е основната задача на първия цикъл - да се оцени работата на Electrolux. Ако има шум, тропане, течове, повишена вибрация или други подозрителни „симптоми“, викаме майстор. Не забравяйте, че в този случай ще се прилага безплатно гаранционно обслужване.

Изпълнение на нормална програма

След техническото пускане Electrolux е готов за нормална работа. Сега можете да започнете да перете прането си, основното е да изберете подходящата програма, като настроите системата по желания начин. Трябва да се съсредоточите върху цвета и вида на тъканта, както и върху наличието на петна и времето за почистване.

Ако това е първият път, когато машината се появи в къщата, тогава изобилието от икони и бутони на таблото на машината може да обърка и дори да изплаши. Но не трябва да се страхувате - можете да разберете функционалността на оборудването с едно четене на инструкциите. Той дешифрира всички изображения и описва подробно наличните режими и опции.

Преди да стартирате пералнята, прочетете фабричните инструкции - в тях са описани правилата за работа на оборудването, както и наличните режими, функции и мощности.

След като се справихме с бутоните, продължаваме да включваме цикъла. Инструкциите са както следва:Къде да изсипете прах в пералня Electrolux

 1. вкарайте щепсела на захранващия кабел в контакта;
 2. отворете подаването на вода към машината;
 3. напълнете барабана с неща, като спазвате нормата за зареждане;
 4. затворете люка, докато щракне;
 5. отворете контейнера за прах;
 6. добавете препарат, прах, гел, омекотител, препарат за изплакване;
 7. натиснете бутона за захранване на системата;
 8. използвайте селектора, за да изберете желаната позиция;
 9. стартирайте измиването с бутона "Старт".

Модерният Electrolux ще покаже края на цикъла със звуков сигнал. Но веднага след мелодията е безполезно да се опитвате да отворите люка - електронното заключване на вратата се отстранява 2-3 минути след „финала“.

Не се препоръчва да перете всички предмети в един режим. За висококачествено и нежно пране е важно да изберете правилната програма за цвета и вида на тъканта: продуктите от памук, вълна и коприна изискват различни условия, центрофуга и температура. Неспазването на правилата ще повлияе на качеството на дрехите – те ще се развалят, обезцветят или деформират.

Дозировка на средствата

Важен момент е добавянето на перилен препарат в пералнята. Недостатъчното или прекомерното количество прах ще повлияе пряко на резултата от почистването: артикулът или ще остане сапунен, или няма да премахне петната. Дозировката на концентрата зависи от неговия състав и теглото на зареденото пране. По-добре е да се съсредоточите върху препоръките на опаковката и да измервате количеството с мерителна лъжица.

Но първо, нека да разгледаме отделенията за приемане на прах. Отляво е бункер за основно пране, отдясно е отделение за предварителна програма, а в центъра е кювета за допълнителни течности. Последното се отнася за препарати за изплакване, омекотители и избелители.

   

1 читателски коментар

 1. Gravatar на Нат Ната:

  Благодаря за полезната информация!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня