Как работи сушилнята?

Как работи сушилнята?Често въпросът за сушенето на изпрани предмети предизвиква съмнения сред домакините. Разбира се, ако апартаментът е оборудван с балкон или е поне достатъчно просторен, тогава проблемите със сушенето могат да бъдат избегнати, като просто окачите нещата навън или в отдалечена стая. Какво да направите, ако в къщата има катастрофална липса на пространство и липса на лоджия? Оборудването за измиване и сушене ще ви помогне да се отървете от главоболието. Нека да разберем как работи сушенето в пералня, да поговорим за предимствата и недостатъците на такова оборудване.

Как работи?

Оборудването 2 в 1 се справя отлично не само с прането на дрехите, но и с бързото им изсушаване. Перално-сушилните машини заемат почти същото пространство като конвенционалните перални машини, но те напълно решават проблема с по-нататъшната грижа за мокри неща.как работи сушенето?

Принципът на работа на функцията за машинно сушене е изключително прост. Зад барабана има втори нагревателен елемент, чиято основна задача е да загрява въздуха. Топлите въздушни потоци се насочват към прането, което кара влагата от тъканта да се изпари. По време на процеса барабанът се върти леко, което води до разклащане на продуктите и в резултат на това равномерно изсушаване. След това нагрятият въздух, пренаситен с пара, преминава през процедура на охлаждане. Влагата кондензира и се излива в отделен резервоар.

След като сушенето приключи, можете да извадите напълно или почти сухите вещи от машината, леко да ги изгладите, ако е необходимо, и да ги поставите в килера.

Конкретни настройки?

Някои модели модерни перални със сушилни позволяват на потребителя да персонализира процеса на сушене.Собственикът може да оптимизира процедурата, като се фокусира върху собствените си предпочитания и желания. Корекцията се извършва по един от критериите.

 1. По време. Включва настройка на продължителността на процеса преди стартиране на програмата. Когато таймерът сигнализира края на определеното време, оборудването ще спре да работи. Основният недостатък на този метод е трудността при определяне на времето, необходимо за оптимално сушене. Като зададете грешен брой часове и минути, има голям шанс да се намокрите или, напротив, пресъхнали дрехи.режими за сушене на пералня
 2. Въз основа на остатъчната влага. По-предпочитана опция за настройка е, при която потребителят сам решава до какво състояние да изсуши текстила. Започвайки сушенето, домакинята задава оптималното ниво на остатъчна влага в дрехите, а интелектът изпълнява задачата.

За удобство на потребителите, някои модели машини 2 в 1, вместо стандартни стойности на остатъчна влажност (3-10-15%), имат индикатори, които всеки може да разбере: „В килера“, „Много сухо“, „За допълнително гладене“ и др.

Предимства и недостатъци

Днес само няколко домакини избират оборудване за пране и сушене вместо обичайните автоматични машини. Въпреки видимите предимства на комбинираните модели, сред купувачите има мнение, че те са ненадеждни. Всъщност няма много недостатъци на машините 2 в 1. По време на употреба се откриват следните недостатъци:

 • Ако барабанът е напълно зареден, няма да е възможно да изсушите цялото пране наведнъж. Ще трябва да прехвърлите част от дрехите в леген и да пуснете режима за сушене два пъти. Тази мярка увеличава потреблението на електрическа енергия;
 • нисък клас на енергоспестяване. Комбинираните устройства „изяждат“ много повече киловати от еднозадачните перални машини.Когато избирате оборудване за пране и сушене, съсредоточете се върху класа на енергопотребление, по-добре е той да е по-висок от група „B“.

Всъщност има само два очевидни недостатъка на пералните с функции за сушене. Предимствата от притежаването и използването на техника са в пъти по-големи:

 • елиминиране на необходимостта от окачване на пране от барабана, търсене на незаети места в апартамента. След като сте купили кола, можете да забравите за поставянето на пране на балкона, обемна сушилня и т.н.;
 • спестяване на лично време на собственика. Собствениците на сушилни не трябва да чакат любимата им дреха да изсъхне. Машината ще се нуждае само от малко повече от час, за да изсъхне;вадите сухи дрехи от пералнята със сушилня
 • няма нужда да инсталирате отделни измервателни уреди за сушилнята. Уредите 2 в 1 се вписват идеално в пространството, предварително запазено за пералнята;
 • предотвратяване на излишната влажност в жилищните помещения.

Трезво оценете всички плюсове и минуси по отношение на закупуването на оборудване за миене и сушене. Ако живеете в малък едностаен апартамент без балкон, закупуването на оборудване може да бъде спасение при решаването на проблема с липсата на пространство за сушене.

Митът за високата цена и ненадеждността на такова оборудване

В повечето случаи плашещите истории от приятели и колеги се превръщат в пречка домакините да закупят сушилня. Това затруднява вземането на решение за покупка на единица.

 1. Висока цена. Пералните със сушилни са по-скъпи от своите автоматични братя с около 50%. Въпреки това, когато сравнявате машина 2 в 1 и стационарни сушилни камери, по-добре е да направите избор в полза на комбинирано оборудване;
 2. Ненадеждност. Техниците в сервизния център чуват този аргумент по-често от останалите. Хибридите всъщност могат да се развалят много по-бързо от техните колеги.

Ако работите с устройството правилно и го поддържате навреме, можете да осигурите дългосрочна и безпроблемна работа на оборудването.

Когато избирате модел, не забравяйте да се задълбочите във всички подробности за използването на оборудване за измиване и сушене. Разберете функционалността на устройството, помислете дали отговаря на изискванията на вашето семейство. Анализирайте колко адекватна е цената на устройството.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Сава Сава:

  Те не ви напомниха за един важен аргумент от минусите. С течение на времето барабанът, вентилаторът, кондензаторът и нагревателният елемент се задръстват с мъх. Всичко това гние и след изсъхване прането мирише на гнило.

 2. Граватар Алесия Алесия:

  Как да съберем праха, който се образува след изсушаване? Целият барабан е покрит с прах.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня