Как работи сушенето в пералня LG?

Как работи сушенето в пералня LG?Днес пералните и сушилните машини не са изненада. Все по-често купувачите избират машини с функция за сушене. Потребителите хвърлят пране в барабана, стартират желаната програма и дори не подозират какви процеси се случват вътре в устройството.

Как работи сушилнята в пералнята LG, трябва да се задълбочите в нея, ако възникне някакъв проблем. Нека да разберем как излишната влага се изпарява от тъканта. Ще опишем подробно процеса, извършван от пералнята.

Как работи и как работи сушилнята LG SM?

Автоматичните сушилни на LG изсушават нещата чрез кондензация. Пералните са оборудвани с кондензатор, нагревателна камера, вентилатор, допълнителен нагревателен елемент и помпа. Нека ви кажем как влагата се изпарява от тъканта.

Кондензацията на водната пара се извършва в отделен резервоар (хладник), чиято вътрешна повърхност постоянно се охлажда. Въздухът се нагрява в специална камера, където има мощен нагревателен елемент. Процесът на сушене протича циклично, докато цялата излишна влага „изчезне“ от предметите.Как работи пералня със сушилня?

Нагревателната камера е разположена в резервоара, в горната му част. Кондензаторът се завинтва на гърба на пластмасовия резервоар. Тук има и вентилатор, който е необходим за „задвижване“ на въздуха през системата.

Кондензаторът се завинтва към резервоара през уплътнение отдолу и към нагревателната камера отгоре.

Описание на процеса на сушене

Принципът на сушене в автоматични машини е доста ясен, ако разберете кой елемент от системата е отговорен за какво. След като потребителят стартира програмата, към пералната машина се подава напрежение. Нагревателният елемент, дренажната помпа, вентилаторът и клапанът, отговорни за подаването на вода за охлаждане на кондензатора, се активират.Барабанът започва да се върти.Как се суши прането?

Вентилаторът започва да "задвижва" въздух. Водната пара от резервоара преминава през кондензатора. Тук потокът се охлажда и капки вода се стичат надолу. След това дренажната помпа влиза в действие, изпомпвайки натрупаната течност в специален резервоар.

След това сух студен въздух се насочва към нагревателната камера. Оттук се връща обратно в барабана към мокрото пране, постепенно се намокря и влиза в кондензатора. Благодарение на охлаждането капчиците вода отново се стичат надолу и се отстраняват от системата чрез помпа.поддръжка на пералня със сушилня

За да осигури равномерно сушене, барабанът прави еднакъв брой обороти в двете посоки. Машината е оборудвана с температурни сензори, които следят температурата вътре в барабана. Обикновено въздухът в камерата се загрява до 100-120°C при сушене на памучен плат.

Поддръжка на пералня със сушилня LG

Пералните машини трябва да се обслужват периодично. Особено ако машината има опция за сушене. Благодарение на механизма за циркулация на въздуха, конците, макарите и влакната постоянно „летят“ в системата. Тези отпадъци се утаяват не само във филтрите, но и във въздуховода.

Когато въздуховодът се запуши, ефективността на сушене се губи и от машината започва да се излъчва неприятна миризма.

Много потребители не могат да разберат дълго време защо машината мирише неприятно. Те се опитват да се справят с миризмата с всякакви средства за отстраняване на котлен камък, състави за антибактериална обработка на барабана и т.н. Тези действия обаче остават неефективни, тъй като причината е гниеща плетена „тапа“, която е запушила въздуховода, през който вентилаторът "смуче" въздух.почистване на машината от мъх

Можете сами да премахнете запушването, без да викате професионалист.За да направите това, ще трябва да изключите захранването на пералнята, да я изключите от комуникациите и да я преместите далеч от стената. Работата ще отнеме не повече от 20-30 минути. Експертите препоръчват да почиствате канала на пералнята със сушилня поне веднъж годишно.

В противен случай грижата за машина с функция за сушене ще бъде същата като грижата за обикновена пералня. Веднъж на всеки 2-3 месеца е необходимо да почистите филтъра за боклук и да обработите вътрешността на машината от котлен камък (с помощта на специални средства). Също така е необходимо да „проветрявате“ барабана и контейнера за прах след всяка употреба на оборудването.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня