Как работи пералнята LG

Как работи пералнята LGВсеки ден технологиите стават все по-сложни и се въвеждат в нови перални машини. Това обаче не означава, че дори не трябва да се опитвате да разберете този домакински уред, защото да знаете как работи пералня LG може да бъде много полезно не само за общо образование, но и за евентуални ремонти у дома. Като част от днешната публикация ще разгледаме по-отблизо структурата на автоматичната пералня и ще разберем за какво са отговорни различните й елементи.

Принципът на работа на тази машина

Всеки работен цикъл започва със зареждане на мръсни неща в барабана. В този процес е важно да се вземе предвид обемът на барабана, който може да побере както голямо количество пране, например до 10,5 килограма в машината LG AI DD TW4V3RS6W, така и малко количество, да речем, 2,5 килограма в пералня LG TW252S. Веднага след зареждането прахът или гелът се зареждат в таблата за домакински химикали. Последният етап е изборът на режим на работа и допълнителни функции, след което работният цикъл се стартира с помощта на бутона "Старт". Сега нека да разберем принципа на работа на пералнята.

 • Веднага след стартиране на пералнята контролният модул захранва захранването на заключващото устройство на люка за сигурно заключване на вратата, което се случва в първите секунди след активирането на цикъла. След това люкът няма да може случайно да се отвори по време на измиване и няма да пропуска вода.Къде се намира помпата в пералнята?
 • След това се активира дренажната помпа, която започва да изпомпва останалата вода от резервоара, така че водата, използвана в предишния цикъл, да не попадне върху нещата.

Може изобщо да няма мръсна отпадъчна вода в резервоара, но помпата ще работи за всеки случай.

 • След това контролният модул ще изпрати команда за отваряне на клапана за пълнене, което ще накара водата да потече в пералната машина.намерете всмукателния клапан
 • Течността ще влезе в барабана през дозатора за перилен препарат, така че ще измие битовата химия в резервоара, така че заедно с водата там ще попадне и активният препарат за пране на дрехи.
 • В същото време, докато течността се събира, барабанът ще започне да се върти бавно, така че дрехите вътре да са равномерно мокри.
 • Течността ще продължи да се натрупва, докато сензорът за ниво на водата определи, че в резервоара има достатъчно вода за работа.намираме превключвателя за налягане под капака на корпуса
 • След това превключвателят за налягане ще изпрати информация за достатъчно ниво на водата към контролния модул, така че той да командва клапана за пълнене да се затвори.
 • Сега модулът ще принуди двигателя да работи пълноценно, така че да активира въртенето на барабана според избраната от потребителя програма.

Тъй като програмите винаги преследват строго специфични цели, барабанът винаги ще се върти по сложен начин - редувайки страни и скорост на въртене.

 • Принципът на работа на модерен барабан в резервоар е наличието на технология за директно задвижване. Инверторният електродвигател на пералната машина е свързан директно към барабана, а не чрез задвижващ ремък, както беше преди. Поради това двигателят, след команда от модула, веднага започва да взаимодейства с барабанната ролка.Ремъчно или директно задвижване е по-добре
 • В края на измиването машината ще източи цялата използвана течност, за което контролното табло ще нареди на дренажната помпа да изпомпва отпадъчната вода от резервоара.
 • След това клапанът за пълнене отново ще получи команда да напълни машината с малко чиста вода. Това се прави, за да се изплакне бързо резервоарът и след това да се източи мръсната вода.
 • Накрая устройството отново ще започне да изтегля вода, но този път много повече, така че да е достатъчно да изплакнете предметите, покрити с прах или гел.Има ли бръмчене при изплакване?
 • Започва процесът на изплакване, по време на който тъканта ще бъде освободена от остатъчните битови химикали.
 • В края на изплакването следващата порция мръсна вода отива в канализацията и контролният модул активира цикъла на центрофугиране.изберете скорост на центрофугиране от 800 об./мин
 • Скоростта на центрофугиране зависи от настройките на потребителя и възможностите на машината, така че броят на оборотите в минута може да бъде нисък от 800 до 1400-1600.

Колкото по-високи са оборотите в минута, толкова по-висока е не само скоростта на центрофугиране, но и рискът от повреда на тъканта, така че експертите не препоръчват центрофугиране на дрехи, изработени от деликатна материя, при скорости над 800 оборота.

 • Прането се изцежда от центробежна сила, която изтласква водата от дрехите, докато се върти. На този етап пералнята тресе и издава силен шум поради факта, че скоростта на въртене на барабана достига максималната си стойност, което не се случва по време на пране.
 • Когато цикълът на центрофугиране приключи, контролният модул ще нареди на помпата да се отърве от течността от резервоара, след което ще завърши работата си и ще изключи пералнята.Как работи UBL на пералня?
 • Последният етап е отключването на люка, което ще се извърши известно време след края на работния цикъл, тъй като биметалната плоча вътре в устройството за заключване на люка трябва да има време да се охлади.

Защо има тежък блок вътре в машината?

Често потребителите искат да погледнат вътрешната структура на „домашния асистент“ със собствените си очи, за което отварят горния капак на кутията. В това няма нищо лошо, ако гаранцията на производителя вече е изтекла, в противен случай е по-добре да не отваряте горния капак на кутията SM, за да не загубите гаранционно обслужване. Отстранявайки капака, можете да видите клапана за пълнене, дозатора, превключвателя за налягане, контролния модул, както и огромна противотежест, поради която машината тежи толкова много.закрепванията на противотежестта са разхлабени

Отговорът на въпроса защо е необходим този тежък блок вътре е много прост. Това е тази противотежест, която държи пералнята по време на прането и по време на цикъла на центрофугиране. Ако нямаше бетонна противотежест, центробежната сила би накарала машината да се люлее толкова много, че да падне настрани или просто да „подскочи“ из цялата баня. Следователно, колкото по-голяма е противотежестта, толкова по-добре е за домакинските уреди. Понякога обаче това правило не се спазва, тъй като при тесните перални машини производителите обикновено специално намаляват противотежестта, така че да влезе в корпуса на миниатюрно устройство, поради което стабилността на устройството страда.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня