Как да свържете плотна съдомиялна машина

свързване на настолна съдомиялна машинаСвързването на всяка съдомиялна машина не е трудна задача, основното е внимателно да прочетете инструкциите и да правите всичко бавно. Свързването на подови машини е малко неудобно поради факта, че трябва да се изкачите зад задната стена на кутията и да бръкнете там, свързвайки маркучите към водопровода и канализацията. Свързването на настолна съдомиялна машина в този смисъл е много по-просто. Да видим как се прави.

Какво ще е необходимо за монтаж?

Съставът на компонентите, необходими за инсталиране на съдомиялна машина, ще зависи от степента на готовност на комуникациите в кухнята. Ако вече сте имали съдомиялна машина преди, сте свързали тройник и сифон с изход за дренажния маркуч, тогава ще ви трябват минимум компоненти. Ако комуникациите не са подготвени, тогава ще трябва да закупите:

 • филтър за поток за резба ¾ инча;
 • тройник за същата резба;
 • сифон с изход (фитинг);
 • всяко навиване;
 • няколко скоби.

Ако желаете, можете да закупите и инсталирате фин филтър, но в бъдеще той ще трябва да се сменя или почиства веднъж на всеки три месеца, а може би и по-често.

Инструментите, които трябва да вземете са отвертка, клещи и малък гаечен ключ. Освен това трябва да обърнете внимание на мястото, където сами инсталирате съдомиялната машина. Трябва да има достатъчно място на масата или шкафа, за да може съдомиялната да стои хоризонтално и маркучите да достигат до точките на свързване.

Процес на инсталиране

Ако нямаме организирани комуникации за съдомиялната машина, не можем да започнем процеса на свързване, така че засега ще оставим нашата съдомиялна настрана и ние сами ще се заемем с точките на свързване към водоснабдяването и канализацията.Да започнем с канализацията. Огледайте сифона, който е монтиран под кухненската мивка. Ако има страничен фитинг за свързване на дренажния маркуч, значи всичко е наред. Но ако имате стар сифон без фитинг, ще трябва да го смените с по-подходящ. Нека направим следното:

 • ще закупим нов сифон с два фитинга, оставете допълнителния фитинг да е в запушено състояние, той ще бъде полезен с времето;
 • развийте и оставете настрана стария сифон;
 • Сглобяваме и свързваме новия сифон.

Уверете се, че новият сифон е здраво завинтен. Всички гумени уплътнения трябва да са на мястото си, в противен случай сифонът ще изпусне вода. Все още не е необходимо да се премахват щепселите. След това нека се занимаваме с точката на свързване към водоснабдяването.PMM връзка

 1. Спираме щранга за студена вода и източваме водата от тръбите, като отваряме крана на крана в кухнята.
 2. На мястото, където изходният маркуч на смесителя се свързва с тръбата за студена вода, развийте гайките и разкачете маркуча и тръбата.
 3. Свързваме филтъра за потока към крана с тройник, като навиваме връзката правилно (срещу резбата). Филтърът се завинтва към свободния изход на тройника.
 4. Завинтваме пластмасовата тръба към единия изход на крана и завиваме маркуча към другия. Увиваме ставите. Изходът, който е затворен от крана, трябва да остане свободен. Кранът на тройника трябва да е затворен.
 5. Пуснете водата и се уверете, че връзката не тече.

Е, уредихме подготовката. На следващия етап преминаваме директно към връзката компактна съдомиялна машина със собствените си ръце. Най-критичният етап от работата е процесът на свързване към водоснабдителната и канализационната система.Привеждаме края на входния маркуч към крана на тройника, завинтваме го към свободния изход, като не забравяме да навием резбата. Довеждаме края на дренажния маркуч към сифона и го свързваме към изхода. Ако връзката изглежда ненадеждна, инсталирайте предварително подготвена скоба.

Последното нещо, което трябва да направите, е да отворите водата, която тече във входния маркуч, и да свържете настолната машина към изхода. Ако никъде няма течове, можете да започнете пробно пускане на машината. Ако трябва бързо да свържете машината за пробно пускане, можете просто да хвърлите дренажния маркуч в мивката. Не изглежда естетично, но съдомиялната ще работи също толкова добре.

В заключение отбелязваме, че свързването на плотна съдомиялна машина не се различава много от свързването на всяка друга съдомиялна машина. Единствената разлика е, че това е много по-удобно, тъй като корпусът на това оборудване е компактен и лесен за преместване. Честит монтаж!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня