Инструкция за пералня Indesit IWSB 5085

инструкции за Indesit IWSB 5085След като сте закупили чисто нова пералня Indesit IWSB 5085, не бързайте да започнете да я използвате, без да прочетете инструкциите. Много самоуверени потребители причиняват сериозна вреда на оборудването, като започват да го свързват и използват самостоятелно, което води до ненужни разходи. Нашият съвет: отделете време, проучете инструкциите и ако ви мързи да прочетете фабричната версия на този документ, ето съкратена версия за вас.

Монтаж на машината

Веднага след като хамалите донесат ново оборудване в дома ви и пералнята Indesit IWSB 5085 е в краката ви, не бързайте да подписвате документите и оставете момчетата да си вървят. Първо, точно пред хамалите, внимателно отворете кутията, като се опитате да не я повредите много, проверете дали всички части, включени в комплекта, присъстват в опаковката. Помолете хамалите да ви помогнат да извадите пералнята от кашона и внимателно да огледате корпуса й. Дори тази машина да няма дефекти в магазина, те могат да се появят по време на транспортиране.

Ако всичко изглежда нормално, подпишете документа за приемане на стоките и започнете подготовката за инсталиране на пералнята. Първо трябва да подготвите мястото. Всяко място няма да работи, защото има определени изисквания.

 • Трябва да има достатъчно място за поставяне на пералнята, а пред шкафа да няма нищо. Оставяме празнина от 1 см между капака, страничните стени и околните предмети и най-малко 7 см между задната стена на кутията и стената.
 • Под машината трябва да има равен и здрав под, без килими и за предпочитане без скъпи подови покрития, които се страхуват от вода.
 • В близост до точката на свързване на машината трябва да има водопровод, трябва да има точка на свързване към канализацията или обикновен дренаж. Също така е необходимо да има отделен електрически контакт в рамките на 1 метър от машината.

Предмети, чувствителни на вибрации, не трябва да се поставят близо до тялото на машината.

Развиваме крепежните елементи за транспортиране, затваряме получените отвори с тапи и плъзгаме пералнята на подготвеното място. Първо свързваме входния маркуч, след това дренажния маркуч и накрая оставяме връзката към електрическата мрежа, тъй като се извършва с едно движение. Относно, как да инсталирате и свържете пералня със собствените си ръце, прочетете едноименната статия, публикувана на нашия уебсайт.

Контролен панел

Съкратено ръководство с инструкции за използване на перална машина от тази марка не би било пълно без описание на контролния панел на това оборудване. Всеки елемент от контролния панел е важен по свой начин и ако се използва правилно, качеството на измиването ще се подобри значително. Ще трябва да говорим за три категории елементи: дръжки, бутони, индикатори.

Контролен панел Indesit IWSB 5085

 1. Бутон за превключване на програми, който ви позволява да включите 13 основни програми за пране и 3 подпрограми.
 2. Копчето на термостата ви позволява да поддържате водата студена или да я загрявате до 30, 40, 50, 60, 70, 80 и 90 градуса.
 3. Бутон за включване и изключване на машината. Целта му е ясна.
 4. Бутон за стартиране и пауза на програмата.
 5. Четири бутона за допълнителни функции, които се намират над копчето на термостата. Бутон с етикет Eco Time ви позволява да пестите вода и електричество. Копчето с мръсния дизайн на тениска се избелва. Копче с шарка на капка - допълнително изплакване.И накрая, бутон с дизайн на хронометър – отложен старт.

Пералнята Indesit IWSB 5085 може да има малко по-различен набор от бутони от описания по-горе. По-специално, може да няма бутон „допълнително изплакване“, а вместо това ще има спирала с числа - това е бутонът „намаляване на скоростта на центрофугиране“.

 1. 11 индикатора, показващи разнообразна информация за работата на пералнята.

Лявата страна на контролния панел на пералня от тази марка е заета от дозатор или, както се нарича още, дозатор за перилен препарат. Това е много важна част от контролния панел, въпреки че е много по-проста от електронната му част. Нека поговорим за това по-подробно.

Къде да добавите препарати?

дозаторно устройство за перална машинаСъдът за прах на пералня Indesit IWSB 5085 е правоъгълно чекмедже, вътре в което има три отделения. За да бъдем точни отделенията са общо 4, като едното е подвижно и има различно предназначение от всички останали. Да видим кое отделение за какво служи.

И така, дърпаме купето към нас и гледаме вътре. Изсипваме прах в най-лявото отделение само ако решим да включим режим на предпране (накисване) или програма, която включва предпране. Средното отделение се използва за основно пране, с други думи, там винаги ще слагате прах. Най-дясното отделение е за препарат за изплакване; не се колебайте да налеете балсам в него. Четвъртото отделение, както може да се види на фигурата, се поставя в първото и е необходимо, ако е активирана функцията „избелване“.

Балсамът е течен продукт за омекотяване и ароматизиране на прането, така че трябва да го излеете непосредствено преди пране, в противен случай ще изтече в резервоара.

Стартиране на програма за пране

Е, знаем къде са бутоните, дръжките, индикаторите, знаем за какво са необходими, проучили сме структурата на приемника за прах, можем да започнем първото пране, да тестваме, така да се каже, пералнята. Извършваме първия тест без пране, за да измием от тръбите останалото машинно масло, пластмасови стърготини и други евентуални остатъци, останали след сглобяването на пералнята.

програмна таблица

 • Натиснете бутона за включване/изключване и изчакайте, докато всички светлини светнат и изгаснат, а светодиодът до бутона за стартиране/пауза остане да мига. Така ще включим машината и тя ще влезе в режим на изчакване на командата на потребителя.
 • Изсипете праха в средното отделение и го затворете заедно с люка.
 • Завъртете копчето за избор на програма и изберете режим номер 2 (пране на 90 градуса без предварително накисване). Тази програма ще ви позволи ефективно да измиете вътрешността на пералнята.
 • При нормални условия можем да завъртим копчето на термостата, за да регулираме температурата на пране, но когато перем за първи път без пране, това не е необходимо.
 • Натиснете бутона за стартиране/пауза и изчакайте, докато прането приключи.

Няколко думи за грижата

как да намерите филтър за боклукИнструкциите за пералня Indesit IWSB 5085 на руски ни разказват не само за дизайна и работата на „домашния асистент“, но и за грижата за него. И наистина, докато безмилостно експлоатирате вашата пералня, не забравяйте да й отделите поне малко внимание, още повече, че тя не изисква специални грижи.

След като изперете прането отново, оставете люка и контейнера за прах отворени за 3-4 часа, за да изсъхнат. Използвайте кърпа, за да избършете маншета на люка, ръбовете, вътрешността на барабана и дозатора. Веднъж на всеки 6-7 пранета изваждайте тавата с прах за изплакване. Почиствайте филтъра за прах веднъж на всеки 6 месеца и тогава вашата машина Indesit ще издържи много по-дълго.

Не забравяйте поне веднъж годишно да погледнете мрежестия филтър, който се намира на входа на входящия вентил на пералнята (където завихме маркуча за подаване на вода). Мрежата на филтъра има тенденция да се запушва с отломки.

За да обобщим, отбелязваме, че много потребители не обичат да четат фабричните инструкции, тъй като те са дълги, често пълни с ненужна информация и написани на сложен език. Освен това в някои случаи преводът на такива текстове оставя много да се желае. Пренаписахме фабричните инструкции и имаме съкратена версия, която съдържа цялата основна информация, необходима на всеки собственик на пералня. Надяваме се, че ще ви бъде полезно. Към тази публикация сме приложили самите фабрични инструкции. Късмет!

Вижте пълните инструкции

   

14 читателски коментара

 1. Граватар Аня Аня:

  Тази пералня има ли цикъл на пране за половин час или час? Моля, напишете на кое число да залагам?

  • Граватар Роман Роман:

   Числото е „6“, плюс включете бутона „Eco Time“.

   • Граватар Юлия Джулия:

    При мен на 6 и еко време прането отнема около 1.20 :)

  • Граватар Маша Маша:

   Програма 10-15 минути

 2. Граватар Лена Лена:

  Номер 10 половин час

  • Граватар Юлия Джулия:

   Така че 10 е само изплакване. Без пране

 3. Gravatar Meta Мета:

  Как да премахнете тавата за прах?

 4. Gravatar Meta Мета:

  И на какви програми може да се ползва Еко?

 5. Граватар дядо дядо:

  Много е трудно да го разбера. Времето за пране не се показва. Бих искал да го настроя за 30 минути, максимум 40 минути. Но такъв режим няма. Започнах да мия и изплаквам повече от три часа. Не можеха да го спрат, не можеха да го изключат. Ужас! Нищо не мога да разбера.

 6. Граватар Анонимен Анонимен:

  Когато натиснете бутона за еко време, трябва ли да свети постоянно зелено?

 7. Граватар Светлана Светлана:

  Как да възстановите времето на пишеща машина Indesit? Направих нулиране, не помага. Часовникът не показва правилно.

 8. Граватар Алла Алла:

  Моля, отговорете ми! Прочетох коментарите по-горе, същият въпрос, как да настроя времето за пране, не ми трябват три часа. Отнема 20-30 минути, максимум час. Моля, обяснете по-подробно. Благодаря предварително.

 9. Граватар Анонимен Анонимен:

  Добър вечер! И аз, моля, кажете ми какво трябва да натисна, за да се мие за 30 минути?

 10. Граватар Татяна Татяна:

  Как да го накарам да се върти на 800? Къде да щракнете?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня