Технически характеристики на пералня Malyutka

Технически характеристики на пералня MalyutkaВъпреки изобилието от автоматични перални машини, "бебешките" продължават да бъдат търсени сред някои домакини поради компактните си размери, работа без течаща вода, лекота и сравнителна евтиност. Какви технически характеристики на пералнята Malyutka направиха това устройство толкова известно?

Модел Бебе 2

И така, официалното име на този модел: SM-1 "Baby-2". Позволява ви да перете и изплаквате дрехи у дома като всяка друга пералня. Устройството е много лесно за съхранение и работа, не изисква голямо количество вода и изпълнява функциите си ефективно.

Основни параметри на модела:

 • натоварването на барабана е 1 кг, докато теглото на самата машина не надвишава 10 кг;
 • обем на резервоара не повече от 28 литра;
 • консумира не повече от 5 W мощност;
 • среден брой обороти на активатора в минута – 1360;полуавтоматична машина Малютка 2
 • максимални размери – 570х450х420 мм;
 • средната консумация на електроенергия е 0,05 киловата на час за килограм пране.

важно! Malyutka-2 поддържа два основни режима на работа: директно измиване, което продължава не повече от 5 минути, и изплакване, чиято дължина на цикъла е малко над 4 минути. Паузата между измиване и изплакване е най-малко 3 минути.

Нормалната работа на уреда се осигурява от напрежение около 220V AC с честота 50 Hz.

Почти всички основни елементи на Малютка, с изключение на електрониката, са изработени от пластмаса, а именно: резервоарът, капакът и корпусът - кутия за електрическо оборудване и двигател. Тялото на активатора е прикрепено към фланец с резба (тук е монтиран и маншет), който се намира в корпуса, а самият активатор е завинтен към вала на двигателя.Бутонът за включване/изключване на машината е превключвател на корпуса, обозначен с „1/0“ или „включване/изключване“.

Някои от по-късните машини са оборудвани с ключалки, които държат капака в жлеба по време на пране. При ранните модели обаче капаците без резета се вписват удобно в горната част на резервоара.

Бебе 425/465

Параметрите на тези модели всъщност съвпадат с характеристиките на „втората Малютка“, но все още има някои разлики.

 1. Номиналното натоварване на резервоара е 1 кг.
 2. Не се върти.
 3. Времето за измиване варира от 1 до 6 минути.
 4. Консумирана мощност не повече от 250 W.
 5. Обемът на резервоара е 27 литра.Бебе 425

Машините се управляват механично с помощта на реле за време. SM-425 има възможност за регулиране на продължителността на пране. Цикълът на пране завършва автоматично. Водата от резервоара се оттича в дренажния отвор през предоставения дренажен маркуч. Размерите на моделите 425 и 465 са различни. ВхШхД 425 – 380х430х430 мм, а за 465 – 472х406х476 мм.

Обобщен потребителски анализ

И така, основните предимства на моделите от серията Malyutka са лекота на работа, която ще бъде описана по-долу, малък размер (особено важен за апартаменти с минимална квадратура), ниска цена и ниска консумация на енергия и вода. Що се отнася до качеството на пране, то като цяло е високо, въпреки че може да зависи от избрания перилен препарат, качеството на водата и дори крайното време за пране. Прането се изпира внимателно, а моделите 225 и 425 дори имат обратна функция, тоест смяна на посоката на движение на диска. В резултат на това дрехите се извиват по-малко и не се износват по време на процеса на пране.

Как да работите с машини тип активатор?

 • Налейте вода с желаната температура в съда.
 • Добавете препарат, разбъркайте и разтворете.
 • Поставете прането в резервоара и го покрийте с капака.
 • Завъртете релето или копчето за активиране.
 • След като цикълът приключи, можете или да пуснете канализацията за вода, или да използвате прахообразния разтвор, за да перете по-тъмните дрехи, за да спестите пари.

внимание! Моделът 465 се различава от своите „братя“ по това, че активаторът е разположен отдолу, а не отстрани, което позволява барабанът да не се зарежда напълно и по този начин се спестява разход на вода и прах.

Що се отнася до изплакването, можете да изплаквате дрехите колкото пъти искате, но всеки път ще трябва да наливате чиста вода в резервоара. Затова се препоръчва да се използва сапунен разтвор за пране на детски дрехи, той се измива по-лесно от влакната. И накрая, значителен недостатък на всички Malyutoks е липсата на каквато и да е защита срещу изтичане на вода, но, както показва практиката, това се отплаща с други предимства.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Миша Миша:

  Какъв електрогенератор може да се използва за него?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня