Грешки на пералня Indesit

Грешки на пералня IndesitНе е достатъчно да кажете на техника, че програмата на пералната машина Indesit е дефектна. Концепцията за „бъг“ може да включва много неизправности и повреди, така че собственикът ще бъде помолен да отговори на водещи въпроси и по-точно да опише ситуацията. За да разберете на какво да обърнете внимание и как да предадете пълната картина на специалист, предлагаме да разгледаме пример за типичен „бъг“. Съдейки по прегледите в интернет, това се случва често и е по-добре да сте подготвени за такъв завой на пералната машина Indesit.

Ситуацията през погледа на домакинята

Indesit има различни неуспехи и е по-добре да сте подготвени за необичайни „изненади“. Например, наскоро собственикът на стара пишеща машина Indesit се натъкна на типичен „бъг“ на системата. Домакинята описва ситуацията по следния начин.

„Започнах прането и се канех да тръгвам по работа, когато забелязах нехарактерното поведение на машината. Той или наля вода, след това завъртя барабана няколко оборота, след това започна да пише отново и така 10 минути. Отначало си помислих, че маркучът за подаване на вода е запушен, обвинявайки неспособността на устройството да вземе достатъчно количество вода от водопровода. Реших да изпера прането на ръка, а след това да го изплакна и центрофугирам в машината. Спрях цикъла и извадих доста подгизналото бельо. Разбирам, че всичко е наред с пълненето на барабана.

Включвам режима на изплакване, но нещата не вървят по-нататък: не се изплаква и не стои, а прави хаотични манипулации. Надявам се на завъртане и стартирам съответната програма. Воала - барабанът се е ускорил. Реших да опитам да изплакна отново и машината напълни половин резервоар и стартира цикъла без проблеми. Тоест проблеми със събирането на водата определено няма.

След това произволно избрах програмата „Ежедневно пране“ и за моя изненада уредът започна да работи в стандартен режим. С мъка всичко беше избърсано, изплакнато и изстискано.

Няколко дни по-късно пуснах отново пералнята и ситуацията се повтори точно. Без да се колебая, пробвах предишната схема: спрях цикъла, настроих го на лицеви опори, след това избрах изплакване и след това включих стандартната програма. И машината работеше без проблеми. Но все още не разбирах какъв е проблемът и как да го поправя.повреда в пералната машина Indesit

Няколко дни по-късно собственикът разбра какво да прави. Тя предположи да включи пералнята в друг контакт, след което машината започна да работи без проблеми. По-долу ще разгледаме защо промяната на електрическата мощност реши проблема и как да избегнем подобен сценарий.

Причина за повреда

Причината за описания проблем се крие в дефектен контакт. По-точно, системата се провали поради лош контакт. Тоест, електричеството не беше напълно доставено към машината, на което машината, чувствителна към промени в напрежението, „отговори“ с неразбираемо поведение и нулиране на програмата.

На мнозина изглежда, че изходът може да работи или да е счупен, но няма трета опция. Но това далеч не е вярно. Малцина знаят, че привидно нормално работещо устройство често има проблеми с контактите и създава смущения в домакинските уреди. За да коригирате напълно ситуацията, трябва да се свържете с електротехник и да организирате отделен контакт за пералната машина със заземяване, стабилизатор на напрежение и автоматична машина.

Ако не е възможно да се обадите на специалист, но трябва да продължите да миете, ние действаме сами. Деактивираме апартамента, разглобяваме корпуса на контакта, подменяме изгорелите клеми, почистваме окабеляването и възстановяваме връзките. В идеалния случай инсталираме влагоустойчив корпус.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Мари Мари:

  Панелът е повреден, какво да правя?

 2. Потребител на Gravatar Потребител:

  Гадна компания, съжалявах, че я взех. Трябваше да взема LG, нямаше да има тъга.

  Срещнах този проблем месец след покупката. На режим 5 бързо пране 40 градуса. Идвам, а тя бипка в режим на изплакване. Глупаво пълни и източва вода. Водомерът излива вода.

  Нека да го разберем, каза икономистът. Това е същия режим, студена вода.
  Всичко е наред, целият процес е нормален. Това означава, че заключението е, че нагревателният елемент е мъртъв или има липса на напрежение.

  Но започнах да тествам други режими. И изтрива в режим 1 60 и 95 без проблеми. И 40-градусовият режим номер 5 бързо измиване глупаво излезе от строя. Проверих и други режими, същите глупости. Работи всеки друг път.

  Така че вие, измамни производители, поставяте вашата компания във вашия...
  Или отделна букса за стабилизатор.
  LG работи на 100 волта.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня