Каква е дълбочината на една пералня?

Каква е дълбочината на пералнятаОписанието на пералня в уебсайт в Интернет или на етикета с цената в магазина винаги посочва размерите на нейното тяло. Докато за купувачите е ясно как да измерват височината и ширината, някои имат въпроси относно дълбочината. Затова нека разберем какво представлява този параметър и колко важен е той.

Машина за измерване на дълбочина

По принцип дълбочината на пералнята е разстоянието от предната до задната част на шкафа. Измерването се извършва точно по протежение на страничната стена. Тук обаче има и някои нюанси - трябва да приложите рулетката към най-изпъкналите части на машината, отпред и отзад.

Как се извършва измерването? За да определите правилно дълбочината на шкафа, запишете разстоянието от най-изпъкналата предна част (обикновено дръжката на вратата) до най-„изпъкналото“ място отзад. Това е необходимо, за да не направите грешка с размера на машината и да не разчитате на по-малки размери, отколкото всъщност ще бъдат.

Издатините често играят голяма роля при инсталирането на пералня, така че измерванията на тялото трябва да се вземат, като се вземат предвид.

Например, представете си, че едно семейство планира да инсталира пълноразмерна пералня в наскоро реновирана баня. Когато вратата е много тясна, да речем 50 см, тогава новото оборудване просто няма да влезе през нея. Това означава, че ще трябва да премахнете вратата, да премахнете стълбовете и да внесете картечницата. За да не се напрягате, по-добре е незабавно да измерите дълбочината на кутията до милиметър.как да измерите машина правилно

Мнозина ще кажат, че можете да развиете люка, да вкарате пералнята и да я върнете обратно. Въпреки това, премахването на вратата на машината вече ще се счита за разглобяване на тялото. Следователно гаранцията на производителя ще изтече веднага.

Сега е ясно какво означава индикаторът за дълбочина на корпуса.Особено важно е, когато оборудването се планира да бъде вградено в ниша или кухненски модул. Нека поговорим за три доказани машини, предлагани на пазара, които са високо оценени от потребителите. Нека да разгледаме техните размери и функционалност.

LG F-1096ND3

Рейтингът се отваря с тясна пералня с предно зареждане. Корпусът на машината е изработен от високотехнологична стомана, покрита с емайл. Стилният дизайн ще позволи на LG F-1096ND3 да се впише във всеки интериор.

Пералнята LG F-1096ND3 може да се монтира отделно или да се вгради в мебел.

Височината на пералнята е 85 см, ширината е стандартната 60 см. Дълбочината на корпуса е 44 см. При сравнително компактни размери машината може да изпере до 6 кг сухо пране наведнъж. LG F-1096ND3 е оборудван с най-съвременен инверторен двигател. Производителят предоставя десетгодишна гаранция за този двигател. Благодарение на системата за директно задвижване се постига практически безшумна работа на оборудването.LG F-1096ND3

В допълнение, машината е оборудвана с технология „6 движения за грижа“. В зависимост от вида на тъканта и степента на замърсяване, машината върти барабана по различен начин. Когато перете деликатни тъкани, използвайте плавни и бавни движения. Когато почиствате памук, използвайте по-интензивно люлеене.

Основните характеристики на автоматичната пералня са следните:

 • капацитет - до 6 кг неща;
 • клас на енергийна ефективност – “А+”;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1000 об/мин;
 • 13 програми за пране;
 • ниво на шум – до 74 dB.

Корпусът на пералнята е защитен от течове. Има функция за отложен старт - можете да отложите началото на цикъла до 19 часа. Благодарение на технологията Smart Diagnosis, машината самостоятелно открива грешки в системата и уведомява потребителя за тях. Цената на интелигентно устройство е 25 000 рубли.

Beko RGE 685P2 BAA

Още един тесен модел, който ще се побере и в най-малката баня. Пералнята се монтира стационарно и е с ширина, дълбочина и височина съответно 60, 42 и 84 см. Машината е оборудвана с дигитален дисплей - на него се изписва цялата информация за етапите на цикъла.

Моделът Beko RGE 685P2 BAA е изработен в елегантно черно. Този калъф изглежда много стилен във всеки интериор. Ако говорим за техническите характеристики на пералнята, те са както следва:Beko RGE 685P2 BAA

 • максимален капацитет – 6 кг;
 • клас на енергоспестяване и ефективност на пране – “А”;
 • скорост на въртене на барабана по време на въртене - до 1000 об / мин;
 • 15 режима на пране;
 • Материал на резервоара: пластмаса;
 • ниво на шум – до 77 dB.

Пералня Beko RGE 685P2 BAA е оборудвана с Hi-Tech нагревателен елемент със защита против котлен камък, система за контрол на пяната и заключване за деца на таблото. От 15 специални програми, записани в интелигентната памет, винаги можете да изберете оптималния режим на пране за различни видове тъкани.

Този модел е евтин - можете да си купите автоматична машина за $160-170. Съдейки по отзивите на потребителите, тази цена е напълно оправдана - машината се справя перфектно с функциите си, осигурявайки висококачествена грижа за дрехите.

Haier HW70-BP12969B

Този модел е идеален вариант за тези, които търсят компактна, но просторна пералня. Машината Haier HW70-BP12969B, с дълбочина само 37,3 см, може да изпере до 7 кг пране на цикъл. “Frontal” е стационарен и е оборудван с удобен цифров дисплей.

Сред уникалните технологии на машината Haier HW70-BP12969B:

 • Auto Weighing – функция за автоматично претегляне. Самата пералня определя колко пране е заредено в барабана и въз основа на данните настройва параметрите на пране.
 • AquaStop – система за защита от течове.
 • SmartDualSpray - благодарение на опцията е лесно да поддържате стъклото на люка и маншета на вратата чисти.Haier HW70-BP12969B

Машината е оборудвана с модерен безчетков мотор. Благодарение на системата за директно задвижване, оборудването работи почти безшумно. Инверторите имат положителен ефект върху консумацията на енергия – намалява се консумацията на киловати.

Производителят предоставя дванадесетгодишна гаранция за инверторния двигател.

Основни характеристики на модела:

 • Капацитет на барабана – до 7 кг пране;
 • клас на енергийна ефективност – “А+++”;
 • максимална центрофуга – при скорост 1200 об/мин;
 • 12 специални програми за пране;
 • ниво на шум – до 77 dB.

Освен това машината е оборудвана с парогенератор. Това означава, че е способен да запарва нещата. Благодарение на този ефект 99,9% от бактериите и алергените от тъканните влакна са убити. Цената на модела е около 30 хиляди рубли.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня