Преглед на газов котлон със съдомиялна и/или фурна

съдомиялна с фурнаХората полагат големи усилия, за да спестят място в малката кухня и да я направят поне малко по-функционална. Производителите на домакински уреди, осъзнавайки това желание, предлагат своите решения, които правят значителен напредък в решаването на вековния проблем с липсата на пространство. Предлагат комбинирани уреди, съчетаващи функциите на няколко домакински уреда. Например, газовата печка се комбинира със съдомиялна машина, фурната се комбинира с котлони и съдомиялна машина, а има и други комбинирани уреди, за които ще стане дума по-нататък.

Трудности, свързани със закупуването на комбинирана съдомиялна машина

Купувайки печка, комбинирана със съдомиялна машина, вие печелите 60-80 сантиметра използваемо пространство. Защото вместо печка с фурна и съдомиялна, които заедно ще заемат около 120-150 см ширина, получавате един домакински уред, широк само 60 см. Ползите са очевидни, но освен ползите, има и проблеми.

 1. Цена. Вградена печка със съдомиялна машина струва същото (или дори повече) като отделна електрическа или газова печка с фурна и добра съдомиялна машина. За това „чудо на технологията“ се пригответе да дадете $900 или повече.
 2. Функционалност. Електрическа печка или газова печка, комбинирана със съдомиялна машина, има ограничена функционалност. По-специално, съдомиялната машина ще побере максимум 6-8 комплекта съдове, а фурната има само една тава за печене. Електрическа печка или газова печка, или по-скоро плотът, ще бъде напълно функционален. За такива пари резултатът е повече от скромен.
 3. Комуникации.Газова печка, комбинирана със съдомиялна машина, ще изисква голям брой комуникации: газ, електричество, вода. По същество не е толкова безопасно, колкото може да изглежда на пръв поглед.
 4. Техническа трудност. Представете си колко части има в един уред, съчетаващ котлон, фурна и съдомиялна. Ако нещо се счупи, а вероятността е много висока предвид такъв сложен дизайн, поддръжката ще бъде много скъпа, ако техникът изобщо успее да поправи такова оборудване.

За ваша информация! Въпреки факта, че дизайнът на комбинираната съдомиялна машина е много необичаен и нестандартен, частите и компонентите за нея са много общи, същите като тези, които идват с конвенционалните съдомиялни машини и печки, произведени от конкретен производител.

Тук може би са всички основни моменти, на които трябва незабавно да обърнете внимание, когато решавате да закупите съдомиялна машина. Ако сте напълно доволни от всичко по-горе, тогава можете да започнете да избирате производител и конкретен модел.

Преглед на печка със съдомиялна машина - плюсове и минуси

На пазара все още няма много комбинирани съдомиялни машини. Това се обяснява с факта, че производителят все още овладява това обещаващо техническо направление. Но някои модели вече заслужават нашето внимание, нека ги разгледаме.

Бонбони TRIO9501W. Този модел се нарича комбиниран газов котлон с фурна и съдомиялна. Характеристиките на Candy TRIO9501W са доста забележителни:

 • стандартен газов плот с четири горелки;
 • електрическа фурна с грил;
 • Съдомиялна машина, разположена под фурната, която може да побере 6 комплекта.

Известният производител твърди, че такава комбинирана машина е лесна за използване, тъй като всички необходими кухненски модули са наблизо, подредени изключително компактно. Котлонът е с електрическо запалване. Фурната (ако махнете скарата) побира един лист за печене; поне производителят е предоставил фурната само с един стандартен държач за него.

Бонбони TRIO9501W

Candy TRIO9501W има размери 865x600x600 мм (В x Ш x Д), до него могат да се поставят всякакви домакински уреди, тъй като стените на комбинираната съдомиялна машина са надеждно топлоизолирани. Съдомиялната е доста тиха, издава звук от 39 dB. В същото време комбинираната газова печка също е доста икономична: фурна - 2 kW, съдомиялна машина - 0,75 kW. Разход на вода - 9 литра. Средната цена на модела е около $950, цветът е бял.

Забележка! Candy TRIO9501W има 4 нагревателни елемента, чиято мощност е 3.5, 2.5, 1.7, 1 kW.

Основните предимства на модела Candy TRIO9501W:

 • спестяване на място в кухнята;
 • Лекота на използване;
 • висококачествено миене на съдове;
 • има програма за експресно измиване, която отнема 32 минути;
 • пестене на вода и електричество.

Основните недостатъци на модела Candy TRIO9501W:

 • затруднения при доставката на газ, вода и електричество;
 • сложност на дизайна, което може да доведе до повреда (нагревателните елементи са особено уязвими);
 • съдомиялната машина побира само 6 комплекта, а фурната побира само една тава, което е доста малко за 3-членно семейство;
 • Газовият котлон не е покрит със защитно покритие, така че за да избегнете пожар, зад комбинираната съдомиялна машина трябва да поставите плочки или метална престилка.

Бонбони TRIO9503X.Това е модел комбинирана електрическа печка, която включва: електрически котлон с 4 горелки, към него е поставена електрическа фурна, а към фурната е поставена съдомиялна. Производителят комбинира всичко това в солидна, тежка конструкция. Размерите на комбинирания уред са 850x600x600 mm (В x Ш x Д). Средна цена: $100, сребрист цвят.

Бонбони TRIO9503X

Няма да описваме фурната и съдомиялната машина, тъй като техните характеристики напълно съвпадат с характеристиките на модела Candy TRIO9501W. Отбелязваме само, че плотът на комбинираната електрическа печка е модерна стъклокерамика, което означава, че трябва да спазвате всички правила за използването му, в противен случай ще се развали.

важно! Много потребители се страхуват, че вибрациите от съдомиялна машина, изпълняваща програма за измиване, могат да повлияят негативно на работата на електрическата печка. Тези страхове са напълно неоснователни.

Candy TRIO9501X е комбиниран газов котлон с фурна и съдомиялна. Моделът включва: газов котлон с 4 горелки, към него е поставена електрическа фурна, а към фурната е поставена съдомиялна. Този модел се различава от Candy TRIO9501W само по цвета (в случая е сребрист) и наличието на метална защитна престилка, покриваща плота.

Бонбони TRIO9501X

Освен това Candy TRIO9501X има малко по-малки размери 850x600x600 mm (H x W x D), разликата във височината е само 1,5 cm, но понякога те могат да бъдат решаващи. Фурната и съдомиялната са с напълно идентични характеристики на същите елементи в модела Candy TRIO9501W. Средна цена $1020. Моделната серия Candy TRIO разполага с малки съдомиялни за вграждане, които от доста време се произвеждат под марката Candy. Преглед на малки съдомиялни машини ще ви помогне да опознаете по-добре тази техника.

Потребителски отзиви за комбинирани съдомиялни машини

Елена Дементиева

Бонбони TRIO9503X. Много съм доволен от този прекрасен хибрид на електрическа печка и съдомиялна. Около 5 години си блъсках главата как мога да побера всички необходими за нормален живот уреди в моя кухненски бокс, не можах да измисля нищо, но тогава се появи това. Чувствах се много удобно и удобно. Живея сам, така че нямам нужда от голяма фурна и голяма съдомиялна. Готвенето на такава печка е удоволствие и можете веднага да се наведете и да заредите мръсни съдове в съдомиялната машина - всичко е наблизо.

Сергей Комоловсъдомиялна с фурна

Току-що купих Candy TRIO9501X и веднага се повреди, съдомиялната машина започна да работи и не работеше правилно три месеца. Пратих го на гаранционен ремонт, така че фирмата ме мъчи шест месеца, накрая го оправиха и го върнаха, засега изглежда работи. Оказва се, че той е похарчил много пари за оборудване, което лесно може да се счупи и никой не знае как да го ремонтира. Между другото, има един проблем, който споменах в заявката за ремонт, но той така и не беше отстранен - ​​електрическото запалване работи всеки друг път, трябва да превъртите ключа два или три пъти. За сто хиляди производителят можеше да го коригира. Резултатът е, че съм изключително недоволен от покупката.

Александра Половцева

Бонбони TRIO9503X. Електрическата печка е просто вълшебна, веднага щом я видях в търговския център, веднага разбрах, че трябва да заеме достойното си място в новата ми кухня. И вие имате фурна, котлон и съдомиялна машина, всичко „в една бутилка“, толкова много свободно пространство се появи. Единственото нещо е, че ако аз бях производителя, бих направил фурната по-просторна, като леко увелича височината на уреда, но от всичко съм доволен.Давам пет точки на Candy TRIO9503X!

В заключение ще отбележим, че съдомиялните машини, комбинирани с газов или електрически котлон, са иновация на световния пазар, въпреки че самата идея съществува от доста време. На руския пазар наистина можете да намерите само оборудване, което се произвежда под марката Kandy; други производители все още не идват при нас с такива продукти поради ниското търсене. Все още не всичко е ясно за надеждността на комбинираната технология, въпреки че подобна ситуация е типична за всичко ново.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня