Гаранция за перални Samsung

Гаранция за SM SamsungВсяко оборудване е склонно да се провали. Същото важи и за пералните машини Samsung. Те могат да се счупят, без дори да изкарат гаранционния срок, въпреки световноизвестната си издръжливост и надеждност. За да разберете спецификата на установяване на гаранция за перални машини Samsung, разликата между гаранционния срок и експлоатационния живот и т.н., прочетете тази статия.

Гаранция и срок на експлоатация

Така че разликата между гаранционния срок и експлоатационния живот е доста лесна за разбиране. Срокът на експлоатация на машината се определя от самия производител въз основа на характеристиките на модела, материалите и т.н. С други думи, производителят просто уведомява потенциалния купувач приблизително колко дълго ще издържи устройството му.

В случай на гаранционен срок всичко е малко по-различно. Ако машината се повреди преди изтичането на този период от време поради производствен дефект или непълни части, компанията производител (в нашия случай Samsung) се задължава да ремонтира устройството. Гаранционният срок налага определени задължения на производителя, за разлика от експлоатационния живот.

Срокът на експлоатация на пералната машина обикновено се брои от датата на производство, освен ако ръководството за потребителя не прави никакви корекции. Например, съвременните машини на Samsung имат експлоатационен живот от 7 години, ако спазвате всички предписани правила за употреба. Но гаранционният период зависи от държавата, в която купувате устройството, тъй като различните държави имат различни търговски закони. Например:

 • В нашата страна гаранционният срок на машината е 1 година;
 • в Република Беларус – 2 години;
 • в Азербайджан – 1 година;
 • Грузия – 1 година;
 • Армения – 1 година.

Забележка! Посочените периоди също могат да варират в зависимост от модела. Например премиум машините на Samsung имат по-дълъг гаранционен срок.

Кога важи гаранцията и кога не?

Но преди да се свържете с производителя с искане за ремонт преди изтичането на гаранционния срок, разберете в какви случаи важи гаранцията. В крайна сметка, само защото сте получили гаранционна карта, това не означава, че производителят ще ремонтира вашата пералня в случай на повреда. Ремонт ще бъде направен само ако се открие производствен дефект в устройството. Ако сами счупите пералнята, гаранцията отпада.

Например, можете да се свържете с гаранционния сервиз, ако машината не може да се върти, вибрира твърде много и т.н. Сервизът за ремонт ще провери устройството и ще установи дали причината за повредата е производствен дефект или неправилна работа.

Струва си да се отбележи, че Samsung може да установи по-дълъг гаранционен срок за някои отделни части на машината, например, модули за директно задвижване и техните контролни модули (въпреки че тези части се повреждат много по-рядко от други).

Не чакайте гаранционен ремонт

гаранционно обслужванеГаранционният срок е създаден, за да гарантира, че купувачът е уверен, че неговата пералня ще бъде ремонтирана, ако бъде открит производствен дефект. Но за да получите услугата, трябва да спазвате и определени условия. Например, когато купувате устройство, не трябва да отказвате монтажа му от професионалист.

Ако искате да инсталирате машината сами, тогава производителят престава да носи отговорност за всякакви щети (в края на краищата, можете да повредите нещо по време на непрофесионална инсталация). Ако професионалният монтажник повреди нещо по време на монтажа, тогава компанията ще плати за ремонта и няма да ви таксува за монтаж. Има няколко други ситуации, когато ремонтът не е извършен в гаранция:

 1. Ако сте използвали удължителен кабел при свързване на машината към електрическата мрежа.
 2. Ако сте използвали машината за пране на неща, които не могат да се перат в нея (това обикновено е посочено в инструкциите).
 3. Ако преди да се обадите на сервиз, сте предприели стъпки да го поправите сами.
 4. Ако гаранционната ви карта е попълнена неправилно.

Получаваме гаранционно обслужване

По този начин, знаейки гаранционните срокове на закупеното устройство и спазвайки всички посочени правила, винаги можете да разчитате на ремонт на вашето оборудване в случай на дефекти (по правило случаите на валидност на гаранцията са посочени в купона). Получаването на ремонт е доста просто. Ако откриете проблем, свържете се със сервизния център. Там вашата пералня ще бъде проверена и ще се установи дали е дефектна или не.

Ако дефектът се потвърди, ще бъдете ремонтиран; ако не, те ще предложат ремонт на устройството за ваша сметка. В същото време служителите трябва да се уверят в кой магазин сте направили покупката, дали имате касова бележка и договор. Ако липсват или сте ги загубили, служителите на сервиза имат право да ви откажат ремонт.

Бъди внимателен! Проучете случаите и видовете повреди, които се покриват от гаранцията, съберете необходимите документи и се уверете, че дефектът наистина е производствен дефект. Ако всичко е наред, можете да кандидатствате за гаранционен ремонт!

По-добре е да разберете такава информация директно от производителя, защото понякога служителите на сервизния център могат да се опитат да ви измамят. Ако знаете ясно всички условия, вашите права и правата на компанията, вероятно няма да имате проблеми.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Анна Анна:

  Пълен позор, безобразие...7 години експлоатационен живот и година гаранция, не трябва да е така. Машината не е евтина. Работих 4 години и какво следва, нова? Ремонтите също не са евтини.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня