Гаранция за пералня Indesit

Гаранция за пералня IndesitПри закупуване на машина в магазин, заедно с фабричните инструкции и друга документация, купувачът получава и гаранционна карта. Това малко листче му дава право на безплатно обслужване на пералнята за определен период от време след сключване на сделката. За да се възползвате от гаранцията на пералня Indesit, трябва да знаете колко дълго е гаранцията и кога изтича. По-добре е да не пренебрегвате възможността за безплатен ремонт и да разберете неговите нюанси.

Гаранционен срок

Гаранцията означава безплатни услуги за ремонт на оборудване. Тоест през посочения период купувачът има право да изиска магазинът да замени закупената машина или да отстрани възникналите проблеми. Фирмата гарантира на клиента, че парите му няма да бъдат пропилени. И колкото по-дълго се предлага такова „отлагане“, толкова по-добро е качеството на продукта и толкова по-голямо е желанието да го закупите.

Пералните Indesit са с 1 година гаранция. Това е стандартен период за големи домакински уреди, през който не трябва да се притеснявате за евентуален ремонт на уреда. Основното нещо е да не надхвърляте гаранционния срок и да спазвате всички формалности.

Пералните Indesit се предлагат с 12 месеца гаранция.

Правилно ли е попълнен билетът?

Няма значение колко години гаранция обещава производителят. Основното е, че съпътстващият талон е правилно попълнен и гаранционните условия са спазени. В първия случай е важно да предоставите оригиналната „гаранция“ - малка книжка в черно, синьо или червено. Той трябва да съдържа следната информация:

 • сериен номер и модел на закупената машина (преди въвеждаха данните с химикал, сега слагат стикер);
 • Дата на закупуване;
 • съхранява информация;
 • тюлен;
 • подписи на продавач и купувач.

След проверка на талона служителите на магазина проверяват дали собственикът на машината не е нарушил условията за гаранционно обслужване. Те са записани в „гаранцията“ като отделен списък и ако продавачът открие, че не са изпълнени, ще откаже безплатен ремонт. Има няколко причини за отказ:пример за попълване на гаранционна карта

 • повредата е причинена от небрежно боравене от страна на потребителя, неправилно транспортиране и монтаж (ярък пример е измиване с несвалени транспортни болтове);
 • пералнята не е била използвана според правилата от фабричните инструкции (например при висока влажност);
 • от касата са свалени фабричните маркировки - стикер със сериен номер;
 • настъпили са форсмажорни обстоятелства (пожар, пренапрежение на тока, природно бедствие);
 • видими механични повреди.

Необходимите консумативи за ремонт и транспортни разходи не са включени в гаранцията.

Можете също така да кажете „сбогом“ на гаранцията, ако сте се опитали да ремонтирате сами или сте наели техници от сервизни центрове, които не са включени в гаранционния списък. Не забравяйте, че в продължение на 12 месеца не можете да се свържете със сервизи на трети страни - обадете се само на „вашите“ специалисти, посочени в талона.

Можете да се надявате на безплатна помощ само в два случая:

 • поради производствен дефект (когато оборудването първоначално е било дефектно);
 • ако оборудването не работи правилно (забелязва се теч, скоростта на центрофугиране не съответства на декларираната скорост, чуват се външни звуци).

Оказва се, че е лесно да "спечелите" гаранционни ремонти.Просто трябва да се уверите, че купонът е попълнен правилно, внимателно да проверите машината преди покупка и да не нарушавате условията на работа. Не трябва да се занимавате със „самолечение“: по-добре е да поканите специалисти от оторизирани сервизни центрове за инсталиране и диагностика.

Имам ли нужда от платена гаранция?

Освен стандартната гаранция, Indesit предлага и разширена такава. Това е платена програма, която ви позволява да удължите „гаранцията“ с още една година. В този случай купувачът получава редица услуги:

 • консултации със специалисти относно експлоатацията и поддръжката на закупеното оборудване (включително избор на продукти за грижа);
 • цялостна проверка на машината в сервизния център при поискване (доставката е безплатна, ако купувачът се намира в рамките на определен град);
 • помощ при отстраняване на проблеми с използване на оригинални резервни части.

Правото на допълнителна гаранция се доказва със специален сертификат. Основното нещо е да се уверите, че периодът на платения извънреден труд започва след края на основния. В противен случай покупката е безсмислена.

Как да упражним правото на безплатен ремонт?

Лесно е да се възползвате от безплатния ремонт: подгответе талон и документи за пералнята, обадете се на „вашия“ сервиз и изчакайте техника да посети. Не забравяйте да проверите документите му и да оцените качеството на свършената работа. По-добре е майстор да започне прането и да провери дали машината работи.

Ако техникът подозира извънгаранционен случай, той ще трябва да разреши проблема с експерт. Но трябва да се съгласите с процедурата само ако сте уверени в правилната работа на машината. В противен случай купувачът плаща значителна сума.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня