Гаранция за перални Electrolux

Гаранция за перални ElectroluxПреди да закупите оборудване, трябва не само да се запознаете с прегледите и характеристиките на продукта, но и да разберете каква гаранция предлага производителят. Ако гаранционната карта има печат на магазина и все още имате касовата бележка, тогава гаранцията за пералнята Electrolux ще бъде една година от датата, на която продуктът е доставен на потребителя. В противен случай гаранционният срок се изчислява от датата на издаване.

Кога е валидна гаранцията?

Производителят се задължава да отстрани недостатъците на продукта, открити през годината на експлоатация. Това правило обаче не важи, ако неизправността е възникнала поради лошо качество на транспорта, действия на трети страни или форсмажорни обстоятелства.

Затова, когато купувате, проверете внимателно продукта и изразете оплакванията си в магазина. За да инсталирате пералня, по-добре е да се обадите на специалист, тъй като повредата на оборудването поради неправилна инсталация не се покрива от гаранцията.

изразявайте оплакванията си своевременно

Безплатно отстраняване на дефекти

Гаранционните ремонти се извършват безплатно, независимо къде се извършват (в сервиз или у дома). За извършване на ремонтни дейности трябва да се осигури свободен достъп до оборудването. Средният експлоатационен живот на продуктите на Electrolux е десет години. След този срок фирмата не носи отговорност за качеството и безопасността на своите продукти.

важно! Пералните с инверторни двигатели, произведени след април 2013 г., са с десет години гаранция.

Гаранцията на подвижните елементи (решетки, тави) е 3 месеца. Изобщо не работи на бързо износени компоненти (лампи, филтри и др.). След смяна на част посочените срокове не се увеличават и се броят както досега от датата на закупуване.

Защо отказаха?

пералнята е повредена поради наводнениеЗа съжаление не винаги можете да разчитате на безплатно отстраняване на проблеми.Неподлежащите на гаранция случаи са описани в гаранционната карта или в приложеното приложение. Например повреда на пералня по време на монтажа: свързване към топла вода, а не към студена. Други ситуации, при които не са възможни гаранционни ремонти:

  • свързване към електрическа мрежа, която не отговаря на GOST 13109-97;
  • повреда на продукта в резултат на природно бедствие;
  • умишлено механично въздействие;
  • стъклокерамика, счупена при транспортиране.

Такива случаи включват и неправилна работа на места с висока влажност, което е лесно да се разбере по следи от корозия. Това включва и щети, причинени от излагане на насекоми и животни (хлебарки, плъхове и др.). Със сигурност ще получите отказ, ако предишният ремонт е бил извършен от неоторизиран сервизен център.

Търся сервиз

Сервизен център ElectroluxАдресът на сервизния център обикновено се предоставя от продавача. Необходимата информация е достъпна и на уебсайта на Electrolux (раздел на менюто > „Поддръжка” > „Гаранция”). Тук ще намерите адреса на най-близкия център, където можете да извършите гаранционен ремонт. Единственият минус: списъкът с SP не посочва града: виждате само връзка към карта, улица и телефонен номер, което прави търсенето донякъде трудно.

Тук можете да регистрирате вашата пералня - това ще улесни комуникацията с техническата поддръжка. Можете да изтеглите инструкциите за вашия модел и да изберете оригинални компоненти. Ако имате въпроси, моля, обадете се на безплатната гореща линия на Electrolux 8 (800) 200-35-89.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня