Гаранция за пералня Атлант

Гаранция за пералня АтлантAtlant е беларуска марка перални машини, която е много популярна в Русия, близо и далеч в чужбина. Продуктите от тази марка се характеризират с ниска цена, добри технически параметри и издръжливост. Когато използвате, трябва ясно да разберете в какви случаи се прилага гаранцията за пералната машина Atlant. Да видим колко години гаранция дава производителят за оборудването като цяло и отделните му части?

Нека да разберем времето

Отличителна черта на марката Atlant е дълга гаранционна услуга от 3 години. Моторът на пералните машини от серията SmartAction дори получава 5 години. В случай на повреда, гаранционният ремонт се извършва безплатно. За да направите това, купувачът трябва да предостави специален талон на сервизния център.

внимание! Гаранционният документ трябва да съдържа датата на закупуване, подпис и печат на продавача и уникален сериен номер.

Гаранционният срок трябва да започне да тече от датата на закупуване на пералнята. Ако сте загубили талона, гаранцията се счита от датата на пускане на оборудването. Какво точно включва това понятие?

  • извикване на техник за диагностика и отстраняване на проблема;
  • подмяна на част, когато е покрита от гаранцията;
  • транспортиране до сервиз, ако специалист не може да отстрани повредата на място (съставя се предварителен протокол).какъв е срокът

Производителят дава гаранция за материалите, монтажа на пералнята и използваните компоненти. Ако се установи, че повредата е причинена от производителя, ремонтът се извършва безплатно.Като се има предвид, че в момента много марки намаляват гаранционните срокове и правилната работа на оборудването, 3 години безплатен ремонт на пералня Atlant изглежда впечатляващо.

Как да разпознаем гаранционен случай

Първата стъпка е да се запознаете със случаите на гаранционен ремонт. Наличието на специален талон, издаден с документи за пералнята, не означава, че евентуални повреди ще бъдат отстранени за сметка на производителя. Това изисква основателни причини, а именно производствен дефект. Ако пералнята спре да работи по вина на купувача, никой няма да я ремонтира безплатно.

Например, пералнята е спряла да центрофугира дрехите правилно или вибрира твърде много. Специалист от сервизния център ще извърши диагностика и ще установи причините за неизправността. Ако грешката е на производителя, той ще предложи гаранционен ремонт; ако не, ще трябва да поправите оборудването за ваша сметка. Удължени гаранционни срокове могат да бъдат инсталирани на отделни елементи на пералната машина Atlant (например на резервоара или двигателя).

Аварии в рамките на гаранционния срок

Пералните машини от всяка марка не са застраховани срещу повреди, включително Atlant. Нека да видим какви неприятности им се случват най-често. Потребителите на оборудването трябва да знаят на какво точно да обърнат внимание по време на работа.

  • Твърде шумно по време на центрофугиране. В този случай първо трябва да опитате да поставите пералнята върху равна повърхност и да затворите плътно вратата на банята, докато перете.повреди в рамките на гаранционния срок
  • Неизправност на електрониката. Например, иконите изчезнаха на екрана или възникна срив на програмата. Опитайте първо да рестартирате пералната машина; ако грешката продължава, свържете се със сервизния център.
  • Превключвателят за ръчен режим не се върти, трябва да положите усилия.
  • Прахът не се измива напълно от тавата, въпреки че се използва правилната дозировка.

Трябва да се каже, че пералните машини Atlant са доста надеждни и имат висококачествен монтаж. Те лесно понасят токови удари и проблеми с водното налягане. Разбира се, те имат и недостатъци, например честа повреда на лагери, помпи и електроника. Ако причината е производствен дефект, гаранционният ремонт ще бъде безплатен.

Къде се ремонтира официално?

За да разберете адреса на най-близкия гаранционен сервиз, трябва да отидете на уебсайта на Atlant. Тук са представени всички центрове в Русия и Беларус. Потребителите могат също да се свържат с производителя чрез гореща линия. За това не е необходимо да се регистрирате в портала.

Срокът на експлоатация на пералня Атлант е 10 години.

Производителят гарантира безопасното използване на оборудването през цялото това време. Дори и даден модел да бъде спрян от производство, все още има резервни части и ремонти в гаранция. Действителното време на работа на пералната машина зависи от много фактори, но най-важното е правилната инсталация и свързване на оборудването. Сервизен център АтлантЗа да избегнете проблеми, трябва да поверите тези операции на специалисти от сервизния център. Моля, имайте предвид, че ако техници на трети страни не са инсталирали машината правилно и това е причинило повреда, ремонтите няма да бъдат покрити от гаранцията.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня