Гаранция за перални AEG

Гаранция за перални AEGПри закупуване на пералня към техническата документация получавате задължително приложение под формата на гаранционна карта. Тя ви позволява да обслужвате машината си безплатно за определен период от време след покупката. Но трябва да знаете как да използвате гаранцията за пералня AEG: трябва да знаете точно какъв е гаранционният срок от страна на производителя и кога изтича.

Продължителност и прилагане на гаранцията

Всяка пералня има гаранционна карта. Когато купувате машина, внимателно проверете дали документът е попълнен правилно. Трябва да съдържа печат на магазина, подпис на управителя/продавача, дата на закупуване и сериен номер на оборудването. За машина с марка AEG гаранционният срок е точно една година.

Защо тези подробности са толкова важни? Ако забравят да запишат датата на продажба на оборудването в талона, тогава сервизът ще брои гаранционния срок точно от датата на издаване на SMA. Представете си колко време машината прекарва в магазина от момента на производство и ще разберете, че можете да останете без безплатно обслужване изобщо.

важно! Последното поколение перални AEG произведени след април 2013 са с инверторни двигатели. Те идват с отделна 10-годишна гаранция.

Едногодишната гаранция е валидна само когато използвате уреда по предназначение - за пране на дрехи. Ако сте закупили машина за търговски цели, тя работи като професионално оборудване (например за почистване на униформи на персонала), тогава производителят има право да отмени задълженията. По какви други причини може да бъде отказан гаранционен ремонт:Отварянето на кутията сами ще анулира гаранцията

  • повреда на оборудване от химичен или механичен характер (включително при опит за ремонт сами);
  • повреда на SMA в резултат на неспазване на правилата за транспортиране;
  • използване на перилни препарати, които не са предназначени за пране, вместо прах/гел за пране;
  • ремонт на уреда в частен, неоторизиран сервиз;
  • намеса в дизайна, нарушаване на външната цялост на устройството;
  • нарушение на правилата за работа и съхранение (например, поддържане при условия на висока влажност).

Те също ще откажат гаранцията, ако машината се повреди поради природно бедствие. Трябва също да се уверите, че чужди тела не попадат вътре в машината. За да избегнете отказ от гаранционен ремонт, не забравяйте да прочетете инструкциите, преди да инсталирате и стартирате пералнята за първи път.

Ами ако машината се повреди?

Повече за безплатни ремонти и сервизни условия можете да научите на официалния сайт на марката AEG. Там можете да се свържете с мениджъра на компанията чрез няколко комуникационни канала: телефон, имейл, социални мрежи или като попълните формата за обратна връзка на уебсайта. След диагностика на машината, техниците на сервизния център на AEG ще издадат присъда за причината за неизправността. В зависимост от резултатите от проверката има три варианта за развитие на ситуацията.

  1. Гаранционен ремонт не е възможен поради установен производствен дефект, в този случай самият продукт просто ще бъде заменен.
  2. Едната част е повредена - достатъчен е рутинен ремонт в сервиз на AEG.
  3. Повредата е настъпила по вина на потребителя - услугата ще бъде отказана.AEG сервизен център

Ако възникне неизправност, свържете се само с оторизирани сервизни центрове. Тук освен ремонт можете да закупите аксесоари за вашия модел пералня.Адресите на SC се намират лесно, просто отидете на уебсайта на AEG и въведете вашия град. Подробен списък също се актуализира редовно на ресурса на Electrolux (AEG е част от портфолиото на марката Electrolux Group). За други въпроси, свързани с ремонтни и технически работи, обадете се на горещата линия в информационния център 8 (800) 200-35-89.

Как трябва да изглежда билетът?

Спазвайте условията за експлоатация и поддръжка и няма да има проблеми с гаранцията. Също така е важно да имате правилно попълнен талон. Обикновено изглежда като малка книжка в син, черен или червен цвят, която показва номера и модела на SMA (обикновено се залепва специален готов стикер), както и информация за мястото и часа на закупуване.

Необходими са печат и подписи на продавача и потребителя. Условията за гаранционно обслужване са посочени в отделен списък в документа и ако са нарушени, безплатните ремонти просто се отказват.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня