Необходима ли е пара в пералнята?

Имате ли нужда от пара в пералня?Въпреки факта, че пералните машини вече са в почти всеки дом, търговците не спират да рекламират нови, по-модерни модели. Напоследък функцията за пара в пералнята е в новините, но наистина ли е толкова необходима тази опция и струва ли си да вземете пералня с пара?

Какво е?

Защо изобщо има пара в пералнята? Първо, парата е много гореща, което допринася за още по-добро третиране на дрехите от микроби и мръсотия. Второ, поради използването на пара, прането не изсъхва и в резултат на това се мачка по-малко и не става „дъбово“.

Стандартната програма за третиране с пара включва използването й два пъти на цикъл: преди изплакване, за да може водата да проникне по-добре във влакната на дрехите и да отмие мръсотията, и по време на самото пране, за да се увеличи максимално разтварянето на перилните препарати и да се повиши ефективността на техните използване. Как работи системата за генериране на пара?как работи генерирането на пара?

  • Пералнята "взима" определено количество вода и я пуска в генератора.
  • Генератор, оборудван с отоплителна система, загрява водата.
  • След това горещ облак се инжектира в барабана на машината през специален клапан.

важно! Докато изпуска пара, машината източва вода от резервоара, за да не разваля резултата от обработката. Само след всички парни процедури машината започва да изстисква прането.

Кога е най-доброто време за активиране на функцията?

Струва си да обобщим в какви конкретни случаи използването на пара идеално ще реши проблема ви. Първо, ако искате да постигнете свежо пране.Самата пара почиства дрехите доста добре и им придава приятна миризма, така че ако изведнъж не искате да правите пълно пране, просто поставете прането в барабана и започнете да парите, миризмата и мръсотията бързо ще изчезнат.кога да активирате прането с пара

Освен това парата ще ви помогне да направите прането меко на допир, без да използвате балсам. В този случай е по-препоръчително да използвате функцията не отделно, а заедно с избраната програма за пране. При някои машини функциите за пране с пара са разделени съответно на функция за освежаване и функция за омекотяване.

Друга сериозна трудност е недобре измитият прах за пране, който е силен причинител на алергични реакции. Предимството на парата е, че премахва всички алергени и остатъци от други вещества от изпраните дрехи.

Видове обработка с пара

В зависимост от устройството SM има два вида обработка с пара: обикновена функция и TrueSteam. Разликата е, че първата функция е по-малко усъвършенствана: парата се генерира чрез нагряване на дъното на SM до 75 градуса по Целзий, докато втората функция работи благодарение на парогенератор, който загрява водата до 100 градуса, което, разбира се, по-ефикасно.TrueSteam

Във всеки случай иновациите в пералните машини рядко са вредни, но дали са толкова жизненоважни, че си струва да похарчите големи суми за тях, или можете спокойно да се справите без тях, зависи от вас.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня